Ronald Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 1 минут, Жика рече Читао сам да су још неки издржали 40 дана без хране, али нисам чуо да су издржали 40 дана без сна и воде. Ma bez hrane nije tesko, bez vode, to je pitanje, tacnije period je dug 40 dana, znam ljude po 10 ili 15, ja sam najvise 5 bez vode, ali bez sna je gotovo nemoguce. E sad on je to spomenuo u nekom od odgovora samo sto nije detaljno objasnii, osim da je primio veliki broj injekcija jer je pao i jedva ziv ostao. Cilj je bio takav podvig uz tihovanje. Mislim on je tihovao cesto i sa njegovim sabratom komunicirao obicno subotom do liturgije cini mi se i jos malo posle, a ostalo su znali vise na pamet sta da rade i mimikom. http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 Управо сада, Ronald рече Ma bez hrane nije tesko, bez vode, to je pitanje, tacnije period je dug 40 dana, znam ljude po 10 ili 15, ja sam najvise 5 bez vode, ali bez sna je gotovo nemoguce. E sad on je to spomenuo u nekom od odgovora samo sto nije detaljno objasnii, osim da je primio veliki broj injekcija jer je pao i jedva ziv ostao. Cilj je bio takav podvig uz tihovanje. Mislim on je tihovao cesto i sa njegovim sabratom komunicirao obicno subotom do liturgije cini mi se i jos malo posle, a ostalo su znali vise na pamet sta da rade i mimikom. Знам за то да је једва жив остао, али нисам прочитао да је покушавао такав подвиг. Да ли мислиш на његова Писма?Занимљиво је да сам пре једно пола сата тражио на интернету књигу"Мој старац Јосиф Исихаста" од старца Јефрема, али је нисам нашао. Ronald је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перезвон Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 Овај код Артемија и његових духовних чада којих има и у расколу и међу СПЦ надзор-атељима не би могао да буде ни верник а камоли пастир оваца православних... мала шала, болемеза уво за муте него онако, због лутајућих материца риспект за обе стране, и традишнл и либерал! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 12 минута, Жика рече Знам за то да је једва жив остао, али нисам прочитао да је покушавао такав подвиг. Да ли мислиш на његова Писма?Занимљиво је да сам пре једно пола сата тражио на интернету књигу"Мој старац Јосиф Исихаста" од старца Јефрема, али је нисам нашао. Da na pisma, ali sam davno to citao, pa me ispravi ako grijesim, koliko mi se cini da je napisao da je krenuo u takav podvig, mada postoje i njegova pisma koja valjda nisu htjeli da objave posto je izgleda bio ostar mozda prema episkopima, tako Lazar misli. Жика је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 Управо сада, Ronald рече Da na pisma, ali sam davno to citao, pa me ispravi ako grijesim, koliko mi se cini da je napisao da je krenuo u takav podvig, mada postoje i njegova pisma koja valjda nisu htjeli da objave posto je izgleda bio ostar mozda prema episkopima, tako Lazar misli. Читао сам ту књигу више пута али се не сећам тога. Било би занимљиво прочитати и та писма која нису објавили. Блаженопочивши архимандрит Лука је рекао да је старац Јосиф највећи подвижник од преподобног Антонија до данас. Ronald је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Децембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2017 пре 35 минута, Жика рече Читао сам ту књигу више пута али се не сећам тога. Било би занимљиво прочитати и та писма која нису објавили. Блаженопочивши архимандрит Лука је рекао да је старац Јосиф највећи подвижник од преподобног Антонија до данас. Moguce da su se meni pomijesala ta pisma jer sam i ja dosta puta citao i davno. Jeste, on je nevjerovatan sa kakvim iskustvom i preciznoscu prica o blagodati, da je bio skolovaniji napravio bi ogroman progres u teoligiji. Жика је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Децембар 25, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2017 A šta da je sveštenik tetoviran, da li bi to bio problem ? Da ne otvaram novu temu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Децембар 25, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2017 On 12/24/2017 at 0:42, Ronald рече Moguce da su se meni pomijesala ta pisma jer sam i ja dosta puta citao i davno. Jeste, on je nevjerovatan sa kakvim iskustvom i preciznoscu prica o blagodati, da je bio skolovaniji napravio bi ogroman progres u teoligiji. Није јео 40 дана, погледао сам данас. Занимљиво је да сам отворио одмах то поглавље кад сам узео књигу. Ronald је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Децембар 25, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2017 пре 15 минута, Жика рече Није јео 40 дана, погледао сам данас. Занимљиво је да сам отворио одмах то поглавље кад сам узео књигу. Koje je pismo i koja strana? http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 4 часа, Ronald рече Koje je pismo i koja strana? 197. стр. 49. писмо. Ronald је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 14 часа, Broken рече A šta da je sveštenik tetoviran, da li bi to bio problem ? Da ne otvaram novu temu. Бићу слободан да прозовем @Ayla , мислим да јој је неколико таквих прошло кроз руке Ayla је реаговао/ла на ово 1 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 14 часа, Broken рече A šta da je sveštenik tetoviran, da li bi to bio problem ? Da ne otvaram novu temu. Kad se neko pita ovako nesto, uvek treba da promisli - ima li to neku svrhu i namenu? Cemu jednom popu to moze da sluzi? Ako covek ima prohteve koji se ne slazu sa sluzbom svestenstva, neka ne postaje svestenik. Simpl az dat. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 16 минута, Goku рече Бићу слободан да прозовем @Ayla , мислим да јој је неколико таквих прошло кроз руке Ne kroz ruke, ali kroz studio, jeste Goku је реаговао/ла на ово 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 23 минута, obi-wan рече Kad se neko pita ovako nesto, uvek treba da promisli - ima li to neku svrhu i namenu? Cemu jednom popu to moze da sluzi? Ako covek ima prohteve koji se ne slazu sa sluzbom svestenstva, neka ne postaje svestenik. Simpl az dat. Manji je grijeh od odstalih koje nose, tako da... ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 22 минута, obi-wan рече Ako covek ima prohteve koji se ne slazu sa sluzbom svestenstva, neka ne postaje svestenik. Simpl az dat. Мислим да је проблем, Оби, што под овим свако може сматрати било шта. За тебе је то, можда тетоважа, неко би се исто тако могао запитати чему свештенику служи што је Стар ворс фан (на примјер), па би његов одлазак у биоскоп подвео под прохтјевима који се не слажу са свештенством. Или било шта друго... Када бисмо ишли тако, испаде да, осим самог Христа, нико не би требало да буде свештеник. Ayla је реаговао/ла на ово 1 Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука