Jump to content

Опет и опет - суспектна сновиђења код Архимандрита Никодима (Богосављевић)

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 27 минута, Trifke рече

Ona je katolik!

Знам... шта сам рек`о ништа нисам рек`о? :) мала шала у односу прасе-колачи :)

пре 12 минута, Бранко Авдагић рече

Nemam ništa protiv, ali da s čuvaju dogmatika i kanoni i srpska tradicija!

Значи Туциндан остаје? :) А да би се нешто чувало потребни су чувари а њих, хвала Богу, имамо на ринфуз :) 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Isusovo magare рече

Trenutno..breskvice.:)

Neznam tu vrstu. Moze fotka?  :) 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, Перезвон рече

Чуј колачи :) Ми старокалендарци печемо само прасе, имамо и онај Туциндан кад тучемо месо :) Уз извињење Ведрану који показује да је у Духу Цркве а ја се старокалендарски истински србско православно шалим на његовој теми... :)

Ma mi pečemo i prase i puricu..ja posto sam iz Bosne dodam i baklavu..7896634

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Isusovo magare рече

Ma mi pečemo i prase i puricu..ja posto sam iz Bosne dodam i baklavu..7896634

Blazene su tvoje reci!  :smeh2:

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Ведран* рече

Дакле сестра из овог откровења од колосалног значаја, чије покајање је равно сверуском свенародном покајању, чије молитве мењају ток историје, је престала да иде у храм!

Поред овога упало ми је у очи да нема ни најмањег помена сумње у свој сан. Нема ни помена да је попричала са било ким.

Обично код светих и по житијима видимо да се пророчки и слични важни снови понављају по три пута и да они који сањају то проверавају код некога за кога сматрају да је искуснији. Ко год прочита десетак уобичајених духовних књига или обиђе нешто манастира или поприча мало са верницима зна да се сновима не верује аутоматски. А ова је имала комуникацију са свештеницима, макар један је знао за њену чежњу за царем, чита разне каноне, користи изразе који ме подсећају на СЗ или духовну литературу дакле тешко да не зна да се снови проверавају пре него што им поклони озбиљна пажња.

А онда се такав сан објављује свима као нешто проверено и без икакве сумње... И то од стране архимандрита и др теологије... Па онда ће наше баке по црквама које сањају разне снове сваког дана све пророци да постану...

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Isusovo magare рече

Mislite Coolinarika?!

Nego da te pitam: jeli puru sa zgancima? :) 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Уз дужно поштовање, Ведране, мислим да ови текстови не би требало да се провлаче на више тема, довољна је једна.

Иначе, одличан коментар. :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Перезвон рече

Чуј колачи :) Ми старокалендарци печемо само прасе, имамо и онај Туциндан кад тучемо месо :) Уз извињење Ведрану који показује да је у Духу Цркве а ја се старокалендарски истински србско православно шалим на његовој теми... :)

Само се ти шали, а Туциндан и даље у стоји у календару! :)) И то старом! И то, јел оно беше, масним словима? Ваљда масним од прасићи. 12:smeha:

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Џуманџи рече

Уз дужно поштовање, Ведране, мислим да ови текстови не би требало да се провлаче на више тема, довољна је једна.

Иначе, одличан коментар. :)

Нека неко споји, немам ништа против. 

Једино ако се спаја требало би једну копију моје прве поруке убацити у прву поруку на другој теми, али означити да су два текста и ставити 20/12/17 као датум на други текст. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ведран* рече

Једино ако се спаја требало би једну копију моје прве поруке убацити у прву поруку на другој теми, али означити да су два текста и ставити 20/12/17 као датум на други текст. 

По старом или новом календару?

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Ведран* рече

Нека неко споји, немам ништа против. 

Нека за сада. Овако диспирано и разуђено је видљивије

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...