Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 16, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2017 Ma, da šta će nama Sveti Duh kao Upravitelj Crkve, dovoljna je stolica i vlast joj data, Sveti Duh se ustoličio. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 16, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2017 Ko su vrata Carstva? Hristos. Kako se ozključavaju ta vrata i kojim ključevima? Verom i ispovedanjem da je Isus Hristos Sin Božji. Daj mi Petre ključeve raja? Ne mogu, nisam ih ja dobio da ih nekome dajem nego da ih neko zadobije kao što sam ih ih ja zadobio Odozgo dato mi Ocem Nebeskim da prepoznam Isusa Hrista kao Sina Božjeg. Ma daj mi ključeve kod tebe su. Jesu kod mene su i sad znaš kako sam ih zadobio. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Децембар 16, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2017 Ведран* је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 16, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2017 Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 16, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2017 Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 16, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2017 пре 4 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече Да ли су Хрвати са оваквим односом према Србима били тек један од актера у дугој политици католичке Европе према православним Србима? Може се и тако рећи. Не треба заборавити да је Дрина већ хиљаду година граница између два света: источног и западног, православног и католичког. Цео простор преко Дрине вековима је земља католичке мисије. Истовремено, југословенска идеја промовисана је и из римокатоличких кругова као могући начин наметања католичанства православном становништву. Напокон, на Првом хрватском католичком конгресу, одржаном у Загребу 1900. године, утврђене су политичке основе католичанства и направљена карта будуће „Велике Хрватске“ која је требало да се простире од Котора до Земуна. За скоро исту територију залагао се Влатко Мачек првих дана јануара 1929. године, предлажући краљу Александру да граница хрватске јединице буде у Земуну. Могу се навести и бројни други примери који показују блискост хрватских национално-политичких захтева са погледима Римокатоличке цркве. Ако нисмо безнадежно лоши ученици историје, из свих њих можемо видети дуги континуитет једне политике и, надајмо се, понешто научити. ------------------------------------------------------------------------------------------------- Ето, и шта сад рећи о помирењу и уједињењу ? "политичке основе католичанства" Ovo je radikalno. Sam papa je rekao da je greh prekrštavati pravoslavne a kamoli povezivati rimokatoličku Crkvu sa genocidom koji se desio u NDH. Mislim da je problem o neosvećenosti Hrišćanske svesti i onoga šta ta svest podrazumeva i to na globalnom nivou. Na žalost takvo stanje ostavlja i neke moralne odgovornosti ali podsticanja i činjenja su već netačne kvalifikacije. Jedva čekam da vidim dokument o moralnoj odgovornsti recimo Stepinca kojeg je predstavila naša strana, vrlo je moguće da tu ima dosta odgovora na ovo što govorim sada. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 16, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2017 пре 47 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Ovo je radikalno. Sam papa je rekao da je greh prekrštavati pravoslavne a kamoli povezivati rimokatoličku Crkvu sa genocidom koji se desio u NDH. Mislim da je problem o neosvećenosti Hrišćanske svesti i onoga šta ta svest podrazumeva i to na globalnom nivou. Na žalost takvo stanje ostavlja i neke moralne odgovornosti ali podsticanja i činjenja su već netačne kvalifikacije. Jedva čekam da vidim dokument o moralnoj odgovornsti recimo Stepinca kojeg je predstavila naša strana, vrlo je moguće da tu ima dosta odgovora na ovo što govorim sada. O kojoj svesti je reč ako nema savesti koja bi klekla pred žrtvama katoličkog klera?Papa se izvinio za progon i genocid nad jevrejima...zašto je katolička crkva slepa za ovaj monstruozni zločin? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 17, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2017 пре 13 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече Ko su vrata Carstva? Hristos. Kako se ozključavaju ta vrata i kojim ključevima? Verom i ispovedanjem da je Isus Hristos Sin Božji. Daj mi Petre ključeve raja? Ne mogu, nisam ih ja dobio da ih nekome dajem nego da ih neko zadobije kao što sam ih ih ja zadobio Odozgo dato mi Ocem Nebeskim da prepoznam Isusa Hrista kao Sina Božjeg. Ma daj mi ključeve kod tebe su. Jesu kod mene su i sad znaš kako sam ih zadobio. A na koji način misliš ti prepoznat (recognize, priznat, ispovijedit) Isusa Hrista kao Gosopda i autora svega onog rečenog u Jevandjeljima kad nisi u stanju ni na osnovu onog što je On sam rekao o Petru svom apostolu i učeniku, jednom od Dvanaestorice da mu daje i ostavlja u amanet to mjesto i ulogu u Crkvi da bude prvi medju njima apostolima i sve ostalo što je tamo napisano o Stijeni i temelju Crkve, ključevima crkvenim itd. Hoceš li to Isusu Hristu reci: "Ma ne, nisi Ti to tako Gospode mislio, isključeno je da bi tvoje riječi (inače prejasno i nimalo dvosmisleno rečene) imale takav smisao ili da bi se uopšte odnosile na Petra! To prosto nije moguce da si Ti to tako mislio jer ja to tako ne mislim!" Po svemu sudeci si misliš da se valjda Sveti Duh ustoličio u tebi?Jer samo tebi je objavljeno nešto sasvim drugo nego i svim onim Svetim Ocima čije smo citate navodili a koji ne samo da ničim ne dovode u pitanje vec i direktno, jasno i explicitno potvrdjuju sve te Petrove privilegije i objašnjavaju i tumače njegovu ulogu u vodjenju Crkve, smisao i značaj u utvrdjivanju jedinstva u Crkvi. A ti to bolje znaš nego svi Sveti Oci počev sv. Avgustinom preko sv. Jovana Zlatoustog a završavajuci sa sv. Cirilom i Metodijom kako je to baš tačno bilo mišljeno? Isusovo magare and kopitar је реаговао/ла на ово 1 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 17, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2017 пре 1 минут, Zayron рече A na koji načim misliš ti prepoznat (recognize, priznat, ispovijedit) Isusa Hrista kad nisi mu stanju ni na osnovu onog što je on sam rekao o Petru svom apostolu i učeniku, jednom od Dvanaestorice da mu daje mjesto da bude prvi medju njima i sve ostalo štop je tamo napisano o Stijeni i temelju Crkve, ključevima crkvenim itd. Misliš li i Isusu Hristu reci, ma ne, nisi Ti to tako Gospode mislio, isključeno je da bi tvoje (inače prejasno i nimalo nedvosmisleno rečene riječi) imale takav smisao ili da bi se uopšte odnosile na Petra! To prosto nije moguce da si Ti to tako mislio! Зајроне спавај ако Бога знадеш. Како ћеш на мису тако неиспаван? Volim_Sina_Bozjeg and Trifke је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 17, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2017 пре 2 минута, Ведран* рече Зајроне спавај ако Бога знадеш. Како ћеш на мису тако неиспаван? Ja ustajem u 3:00 a liježem u 20:00 kao kartuzijani i sad sam vec jedan i po sat na nogama i budan i pijem kafu poslije Jutarnje. Isusovo magare, kopitar and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 17, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2017 Видиш слични смо и по томе, само нас Папа разједињује. Trifke and Zayron је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 17, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2017 Да те питам кад си докон и свашта знадеш по интернетама да ископаш. Имал неђе неко православно молитвено правило на латинском или црквена служба, часови или слично? Или нешто древно. Немој да ми увалиш неко ваше папско Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 17, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2017 пре 4 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече Jedva čekam da vidim dokument o moralnoj odgovornsti recimo Stepinca kojeg je predstavila naša strana, наоружај се стрпљењем. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 17, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2017 пре 4 часа, Ведран* рече Да те питам кад си докон и свашта знадеш по интернетама да ископаш. Имал неђе неко православно молитвено правило на латинском или црквена служба, часови или слично? Или нешто древно. Немој да ми увалиш неко ваше папско No, teško.Problem je što ne postoji nikakav sistematizirani pregleda zapadne latinske predraskolne liturgije ni na papiru a kamo li negdje na internetu. O takve stvari se zanimam zbog nastanka slovenske liturgije i svetih Cirila i Metodija. Postoje ili samo udžbenici i skripte iz bogoslovija s nekakvim primjertima tu i tamo i arhivalije koje se takodjer tu i tamo negdje objave i budu ištampane ako su umjetnički i grafički zanimljive. A mnogo toga je izgubljeno vremenom, propalo u ratovima, požarima, poplavama, zub vremena, raspalo se samo itd. S tim se bave sada samo specijalizanti na postdiplomskih studijama opšte i/ili crkvene istorije ili istorije liturgije i hodaju po arhivama ne bi li tamo nešto upecali zanimljivo i još neotkriveno pa da o tom što su tamo našli napišu krasan akademski rad, odbrane doktorat i sl.. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 17, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2017 пре 1 минут, Zayron рече No, teško.Problem je što ne postoji nikakav sistematizirani pregleda zapadne latinske predraskolne liturgije ni na papiru a kamo li negdje na internetu. O takve stvari se zanimam zbog nastanka slovgenske liturgije i svetih Cirila i Metodija. Postoje ili samo udžbenici i skripte iz bogoslovija s nekakvim primjertima tu i tamo i arhivalije koje se takodjer tu i tamo negdje objave i ištampane ako su umjetnički i grafički zanimljive. A mnogo toga je izgubljeno. S tim se bavesada samo specijalizanti na postdiplomskih studijama liturgike i hodajuu po arhivama ne bi li tamo nešto upecali zanimljivo. Да ли је то случај и са другим молитвама (нелитургијским) не постоји некакав молитвеник или делови истога? Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука