kopitar Написано Децембар 15, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2017 пре 8 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече To brate ti znaš da ja ne sporim. Lako za nas brate koji živimo jedno Tijelo u Kristu i koji imamo hrabrost to ispovjediti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 15, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2017 пре 4 минута, Ведран* рече Ја сам Ведран. Ne vredi rodjo, ko ti kriv kad nisi zvezda. Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 15, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2017 пре 5 минута, Isusovo magare рече Evo bez brisanja.Dakle tvrdite da Petar(kojeg je Sam Krist odabrao)nema nikakve vlasti a onda običan svecenik ima vlast..Ne kuzim,molim te pojasni.A sto se tice mog obraza..to prepustam drugima nek mi sude..ali samo svecenicima jer oni jedino imaju vlast da mi sude. Hristos je neke izabrao da budu apostoi, neke da budu jevanđelisti a neke da budu pastiri i učitelji. Svi su dužni da deluju saborno i jedno ako ti nije jasno pogledaj Pismo upravo u delovima Jovana naprimer gde se govori o razgovoru Isusa i Petra i o napasanju ovaca Njegovih. Dakle nema nikakve vlasti, već ima sabornosti, pogotovo nema vlasti jednog ekipskopa nad drugim episkopom. Dakle ako je Hristos postavio pastire u učitelje (čitaj množina) kako je jedan pastir i učitelj veći od drugog pastira i učitelja. Ako je Hristos postavio apostole, kako je jedan apostol veći od drugog apostola i na kraju kad je Hristos postavio jevanđeliste, kako je jedan jevanđelista veći od drugog jevanđeliste? Ex katedra eto kako, jedino tako vam je moguće to da ne razumete Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 15, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2017 пре 2 минута, kopitar рече Lako za nas brate koji živimo jedno Tijelo u Kristu i koji imamo hrabrost to ispovjediti. Pa nije to lak Krst, jer opet u dijalogu dolazi do različitosti, pa ponekad dolaziš u situaciju da te i tuđi i svoji odbacuju, neki što se ne slažu a drugi što misle da su ovi tuđi Ali je sladak jer ljubav je slatka a Telo je jedno. Što se tiče vlasti, sam Petar u poslanicama govori da pastiri rade dobrovoljno svoj posao po Božjoj vlasti a ne po svojoj vlasti. kopitar је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 15, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2017 пре 4 часа, Bokisd рече Nema nigde naznaka neke vise vlasti, bilo kojeg prestola, nad drugim ( prestolom ) Па све ово с престолма је и онако наше касније маштање. Чуј Апостолски престо! Па јесте лепо је то, али није много важно. Апостоли нису имали главу где да склоне, а не да су престоловали. Они нису столовали нигде. То ми само маштамо. Trifke and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 15, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2017 Niko od Apostola nije mogao da deluje dok nije sišao Sveti Duh na njih, misli li neko ovde da se Petar više Duha nanjuhao od ostalih? Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 15, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2017 пре 1 минут, Ведран* рече Па све ово с престолма је и онако наше касније маштање. Чуј Апостолски престо! Па јесте лепо је то, али није много важно. Апостоли нису имали главу где да склоне, а не да су престоловали. Они нису столовали нигде. То ми само маштамо. E ovo ti je centar!!!!! Svaka čast. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Децембар 15, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2017 пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Hristos je neke izabrao da budu apostoi, neke da budu jevanđelisti a neke da budu pastiri i učitelji. Svi su dužni da deluju saborno i jedno ako ti nije jasno pogledaj Pismo upravo u delovima Jovana naprimer gde se govori o razgovoru Isusa i Petra i o napasanju ovaca Njegovih. Dakle nema nikakve vlasti, već ima sabornosti, pogotovo nema vlasti jednog ekipskopa nad drugim episkopom. Dakle ako je Hristos postavio pastire u učitelje (čitaj množina) kako je jedan pastir i učitelj veći od drugog pastira i učitelja. Ako je Hristos postavio apostole, kako je jedan apostol veći od drugog apostola i na kraju kad je Hristos postavio jevanđeliste, kako je jedan jevanđelista veći od drugog jevanđeliste? Ex katedra eto kako, jedino tako vam je moguće to da ne razumete U praksi to teško funkcionira zbog ljudskog elemenata. ( Sabornost je idealna ali u praksi teško sprovodima ) neko treba a to je prvi po časti da pozove, ne zato što je taj nešto boli i veći od ostalih a onda da ga svi ostali poslušaju . Zato ne možete imati Vaseljenskog Sabor bez Pape kao što nema ni Pape bez Sabornost . Potrebno je i jedno i drugo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 15, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2017 пре 5 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече Апостол Петар се 3 пута одрекао Христа, али се онда покајао за свој грех. Зато је назван каменом на коме ће изградити Цркву Господ, на кајању грешника за своје грехове. Свети Јован Претеча тим тражењем од људи припрема долазак Господу, позива их на покајање. Не кажем да лично Свети Апостол Петар није имао ту власт, имао је, али потпуно исто као и сви рукоположени свештеници, од апостолског времена до данас. Тим полагањем руку од Господа на Апостоле и њихово даље другима у наставку, и даље, и даље, та се власт и данас преноси. Ima tu još da se doda, pogledaj sve reference recimo kod Jovana u tom razgovoru Isusa i Petra. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 15, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2017 пре 20 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече У ствари, нема баш много значаја то да ли ћеш ти или о. Зоран или и још шачица Православних верника прихватити ту улогу папе, јер је много више оних који не би. Неки зато што познају разлике у вери, други зато што једноставно сматрају да то није нешто њихово, трећи зато што имају врло лоша искуства са Римокатолицима, тек има их много више од оних који би то хтели. То је моје мишљење. A ja opet mislim da nije bitno šta ti misliš... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 15, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2017 Управо сада, kopitar рече U praksi to teško funkcionira zbog ljudskog elemenata. ( Sabornost je idealna ali u praksi teško sprovodima ) neko treba a to je prvi po časti da pozove, ne zato što je taj nešto boli i veći od ostalih a onda da ga svi ostali poslušaju . Zato ne možete imati Vaseljenskog Sabor bez Pape kao što nema ni Pape bez Sabornost . Potrebno je i jedno i drugo. Pa naravno da je potrebno, to je više nego neophodno, samo to može spasiti duše naše koje raskol boli i koji poruku koju malo pre napisa Vedran doživljava kao nasušni Istinski hleb koji može da nahrani svaku dušu. Kakve bre apostolske stolice što reče Vedran..... Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 15, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2017 пре 13 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече Апостол Петар се 3 пута одрекао Христа, али се онда покајао за свој грех. Зато је назван каменом на коме ће изградити Цркву Господ, на кајању грешника за своје грехове. Свети Јован Претеча тим тражењем од људи припрема долазак Господу, позива их на покајање. Не кажем да лично Свети Апостол Петар није имао ту власт, имао је, али потпуно исто као и сви рукоположени свештеници, од апостолског времена до данас. Полагањем руку од Господа на Апостоле и њихово даље другима у наставку, и даље, и даље, та се власт и данас преноси. Eto ga znači ima vlasti..Vedrane brate ima vlasti jesi čuo ovo!? kopitar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 15, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2017 пре 2 минута, Isusovo magare рече A ja opet mislim da nije bitno šta ti misliš... Ono sto vi nikada necete razumeti je da kod nas ne vaze isti zakonitosti kao i kod vas. Svojevremeno (u vreme Fiorentinske unije) skoro svi episkopi su potpisali uniju i samo jedan nije i gle cuda, on bi presudan. Zvao se Sv Marko Efeski. Tako ,da znas, nije bitno sto je Svetlana mozda beznacajna i sto nije Sv Marko Efeski Bog se obicno sluzi onima koji su beznacajni i nebitni za razliku od vas. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 15, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2017 пре 2 минута, Isusovo magare рече Eto ga znači ima vlasti..Vedrane brate ima vlasti jesi čuo ovo!? Izuči malo svetu tajnu sveštenstva. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 15, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 15, 2017 пре 23 минута, Trifke рече Ne vredi rodjo, ko ti kriv kad nisi zvezda. Ал свеједно светлим. kopitar је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука