Jump to content

ЗАШТО СУ ТУЖНИ ЉУДИ који се причешћују?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Trifke рече

Covek nije robot ali neke stvari su lose a neke dobre.Veliki je problem kada ljudi iz straha i ko zna jos cega izlaze pred casu. Casa je pored ostalog i podsecanje na nesto vvelicanstveno sto je ucinjeno za nas a ne sud Bozji. 

Da, tekst je divan, i slični tekstovi mi prijaju i ohrabruju, ali do pre nekoliko godina ih nije bilo

Pričešću smo pristupali pod uslovima, često se spominjalo ko je dostojan a ko ne,....dok nismo čuli da nismo dostojni uopšte svi đuture...ali kad bi bilo više ovakvih tekstova i propovedi bilo bi pričasnika mnogo više, tako mislim i nadam se...

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 64
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 2 минута, Драшко рече

Da, tekst je divan, i slični tekstovi mi prijaju i ohrabruju, ali do pre nekoliko godina ih nije bilo

Pričešću smo pristupali pod uslovima, često se spominjalo ko je dostojan a ko ne,....dok nismo čuli da nismo dostojni uopšte svi đuture...ali kad bi bilo više ovakvih tekstova i propovedi bilo bi pričasnika mnogo više, tako mislim i nadam se...

Pa bas sam o tome i gore pisao. Ljudi umesto da dolaze da bi slavili ihvalili Bpga za ono sto je ucinio za njih oni idu ko na vesala. Potpuno si u pravu ,brate moj.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Trifke рече

Covek nije robot ali neke stvari su lose a neke dobre.Veliki je problem kada ljudi iz straha i ko zna jos cega izlaze pred casu. Casa je pored ostalog i podsecanje na nesto vvelicanstveno sto je ucinjeno za nas a ne sud Bozji. 

Па Чаша јесте и Суд Божији. Баш сам ових дана размишљао о Суду. И доживљавам Суд Божији као радост иако могу да плачем на помисао о њему. Плач не зато што тугујем, и радост не зато што сам праведан. Него радост зато што је Суд Божији праведан и што ћемо на њему срести љубљеног Христа. Па ако је на Суду Његова реч да идем тамо где је плач и шкргут зуба онда је то Његова најсветија и најправеднија, па и најслађа и најмилија реч у којој нема грешке.

• Не свиђа ми се 1

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vedran рече

Па Чаша јесте и Суд Божији. Баш сам ових дана размишљао о Суду. И доживљавам Суд Божији као радост иако могу да плачем на помисао о њему. Плач не зато што тугујем, и радост не зато што сам праведан. Него радост зато што је Суд Божији праведан и што ћемо на њему срести љубљеног Христа. Па ако је на Суду Његова реч да идем тамо где је плач и шкргут зуба онда је то Његова најсветија и најправеднија, па и најслађа и најмилија реч у којој нема грешке.

Ovo tvoje da jeste sud Bozji mogu da samo prihvatim iz perspektive radosti. Imas pogresan pojam o pravednosti inace ovo drugo ti je dobro. Ne zaboravi da se svetinja daje svetima. Razmisli o tome.Citaj malo Rimljanima poslanicu. ;) 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Trifke рече

Imas pogresan pojam o pravednosti 

Објасни ми ово. Нисам те разумео.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Vedran рече

Објасни ми ово. Нисам те разумео.

Pravednost je nesto sto ti nikada neces postici to je Hristos postigao za tebe. Zato sam ti rekao da citas Rimljanima poslanicu. 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Trifke рече

Pravednost je nesto sto ti nikada neces postici to je Hristos postigao za tebe. Zato sam ti rekao da citas Rimljanima poslanicu. 

И како сам је ја погрешно схватио? 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Vedran рече

И како сам је ја погрешно схватио? 

Pa zato sto si kazao:  Плач не зато што тугујем, и радост не зато што сам праведан.Zato sam ti i kazao da nikada neces postici pravednost. Pravednost mozes samo dobiti  kada je dobijes onda mozes samo da places od radosti. 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Благовесник рече

Lepo je sto poziva na pokajanje, i lepo je sto govori o posledicama pokajanja ali mu fali to sto o njima govori kroz cuda. Cuda nisu posledica pokajanja . Posledica pokajanja je promenjen zivot. Nedostaje objasnjenje kako do pokajanja dolazi zato sto ima juridisticki pristup ka ispovesti. Steta da nije isao na teologiju. Mogao bi puno postici. Inace on se hvali time sto nije isao na teologiju, na zalost. 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Trifke рече

Pa zato sto si kazao:  Плач не зато што тугујем, и радост не зато што сам праведан.Zato sam ti i kazao da nikada neces postici pravednost. Pravednost mozes samo dobiti  kada je dobijes onda mozes samo da places od radosti. 

Млого ме збуњујеш јер ти знаш добро да читаш, а овде показујеш супротно. Ко је говорио о постизању праведности? Ја не. Прочитао си само једну моју реч "праведан" и из ње извео далекосежне закључке који немају везе са оним што сам рекао. Служио си се Фројдовским слободним асоцијацијама на реч "праведан", а не логиком представљеног аргумента. Зато није ни чудо што те уопште нисам схватио. Јер логички нисам могао да повежем оно што сам ја рекао са твојом напоменом да погрешно схватам праведност. Ако хоћеш можемо и о томе да разговарамо да видимо ко како схвата "праведност" али то са овим сада нема везе. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Vedran рече

Млого ме збуњујеш јер ти знаш добро да читаш, а овде показујеш супротно. Ко је говорио о постизању праведности? Ја не. Прочитао си само једну моју реч "праведан" и из ње извео далекосежне закључке који немају везе са оним што сам рекао. Служио си се Фројдовским слободним асоцијацијама на реч "праведан", а не логиком представљеног аргумента. Зато није ни чудо што те уопште нисам схватио. Јер логички нисам могао да повежем оно што сам ја рекао са твојом напоменом да погрешно схватам праведност. Ако хоћеш можемо и о томе да разговарамо да видимо ко како схвата "праведност" али то са овим сада нема везе. 

Dobro. Onda se ocigledno nismo razumeli dobro. Razgovaracemo sutra sada idem na spavanje. Laku noc!. :) 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Trifke рече

Laku noc!. :) 

И добро јутро. ;)

• Волим 1

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Оно што сам написала о радовању јесте део беседе овдашњег свештеника.

Свети никад нису тужни, а зашто да будемо ми примајући Светиње?

Која то брига, проблем може и сме да прекрије радост?

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Драгана Милошевић рече

Оно што сам написала о радовању јесте део беседе овдашњег свештеника.

Свети никад нису тужни, а зашто да будемо ми примајући Светиње?

Која то брига, проблем може и сме да прекрије радост?

Драгна, а да ли си ти увек радосна? 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...