Jump to content

Православна литература, предлог

Оцени ову тему

Препоручена порука

Bog ti pomogao!

Moje preporuke su:

Azbuka spasenja ( izreke hriscanskih mudraca o zivotu i spasenju) izdavacka kuca "Dabar" Dobrunska Rijeka, sabrao i sredio protojerej Zivan M.Marinkovic

Nevidljiva borba  prepodobni Nikodim Agiorit, izdavac manastir Svete Petke kod Paracina

Duhovnu literaturu iskljucivo kupujem po nasim manastirima u Srbiji i Republici Srpskoj.

Nek ti je sa srecom duhovno uzdizanje, i na zdravlje i spasenje Bozicni post :mahmah:

Подели на овим сајтовима

"Немој се дрзнути да сам тумачиш Јеванђеље и друге књиге Светог Писма. Писмо које је изречено преко Светих Пророка и Апостола, није изречено произвољно, него по надахнућу Светог Духа (2. Пт 1, 21).

Како онда није безумно тумачити га произвољно?
Свети Дух, који је преко Пророка и Апостола изрекао реч Божију, тумачио га је преко Светих Отаца.

И реч Божија и њено тумачење – јесу дар Светога Духа.

Света Православна Црква прихвата само то једно тумачење!

Њена истинска деца примају само то једно тумачење!
Ко произвољно објашњава Јеванђеље и све Писмо: тај самим тим одбацује његово тумачење од Светих Отаца, Духом Светим. Ко одбацује тумачење Светог Писма Светим Духом: тај, без сваке сумње, одбацује и само Свето Писмо."

9K9Ylw1.jpg

Свети Игњатије Брјанчанинов

Петровић Станислава

„А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3)

Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. 

Подели на овим сајтовима

Моја препорука је "Јуродиви човек Божији: Живот и подвизи светог Гаврила Грузијског". Набавила сам је прошле године, али сам тек сад уграбила прилику да је прочитам до краја, свакако препоручујем.

gavriil_cel_nebun_pentru_hristos2.jpg

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Можда некоме буде од помоћи. Купио сам прва два тома Старца Пајсија и препоручујем свима који трагају за одговорима на најразличитија питања из области духовног живота, нашег места у свету, сналажења у истом и томе слично. Након што прочитам обе књиге, планирам да купим трећи и четврти. Такође, узео сам у обзир и остале предлоге и свакако ћу кад-тад узети предложене наслове (осим оног из другог поста, који је провокација), а, такође, и написати утиске, као што сам то учинио са поменутим књигама.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...