Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 22, 2019 Пријави Подели Написано Јун 22, 2019 пре 5 минута, kopitar рече Zato smo već sad ili poznati ili nepoznati za Boga a to stanje i mi sami ako smo u DS prepoznajemo već sad ili ne prepoznajemo ako smo mrtvi. Pogledaj kako Hristos miluje grešnike. On kaže da je došao kod svojih, kod izabranog naroda i oni Ga ne prepoznaše. Dakle ne govori o nekakvom odbacivanju nego o neprepoznavanju, te je tako do samog kraja do same smrti držao svojom mišicom sve nas, pogotovo što je na izmaku snage u mišicama govorio i molio Oca za oproštaj, jer ne znaju šta čine. Nema odbacivanja, već je problem u tome što tvrdo srce ne može prepoznavati. Čovek je smrtan i grešan, te mu se Nebesko čini predaleko. kopitar, Vladan :::., Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јун 22, 2019 Пријави Подели Написано Јун 22, 2019 пре 41 минута, Tumaralo. рече Zbog ovakvih zavrzlama bez odgovora- milioni ljudi su prešli u islam kad je bilo vreme. Najkulturniji, najpismeniji, najurbaniji, najbogatiji deo sveta (narod na prostoru Aleksandrijske, Jerusalimske, Antiohijske a kasnije i Carigradske eparhije) prešao je na islam u roku od odmah. Napustiše pravoslavlje i pređoše na jednu krajnje racionalističku religiju (koliko god to zvučalo čudno ). Hvalim te, Oče, Gospode neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i razumnih, a otkrio si bezazlenima Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јун 22, 2019 Пријави Подели Написано Јун 22, 2019 пре 53 минута, Tumaralo. рече Zbog ovakvih zavrzlama bez odgovora- milioni ljudi su prešli u islam kad je bilo vreme. Najkulturniji, najpismeniji, najurbaniji, najbogatiji deo sveta (narod na prostoru Aleksandrijske, Jerusalimske, Antiohijske a kasnije i Carigradske eparhije) prešao je na islam u roku od odmah. Napustiše pravoslavlje i pređoše na jednu krajnje racionalističku religiju (koliko god to zvučalo čudno ). Pa, meni deluje da nije bas zavrzlama i ako je zavrzlama moze se to odpertlati, mislim, treba to o cemu govoris objasniti i teoloski i filozofski i na logicki nacin i svetitelji i hriscanski teolozi su pisali o tome (recimo hriscanske apologete i mucenici su preokrenuli verovanje imperije u mnogobozstvo u prva tri veka, pa, onda kasnije sveti oci su filozofiju i sva ta ucenja iskoristili da bi propovedali veru i imali su uspeha) mislim moze da se nadje odgovor i razjasnjenje , treba samo potraziti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Јун 22, 2019 Пријави Подели Написано Јун 22, 2019 пре 4 часа, kopitar рече je ovaj svijet viječnan već sad i to je bitno, ono što će proći neće samo tako nestati Из целе реторике издвојићу само ову контрадикцију. Дакле, и даље смо на истом. пре 4 часа, kopitar рече U DS sve postoji Не знам шта је ово ДС, ваљда духовни свет или слично, и ако је тако испада да овај целокупан свет са свим људима око нас постоји у Царству? А Павле даје цео списак оних који неће бити у Царству, тако да... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Јун 22, 2019 Пријави Подели Написано Јун 22, 2019 пре 1 сат, dragisa рече preobražen u personalnom smislu dakle za tebe lično, a ne preobražen za nekog drugog (tu se onda može postaviti pitanje pa čekaj jel objektivno preobražen ili je nepreobražen? opet cela teologija je personalan: da za tebe je probražen, da za nekog drugog je i dalje ne preobražen, ali to što za nekoga jeste a za drugoga nije ne znači da za tebe OBJEKTIVNO nije preobražen, za tebe OBJEKTIVNO jeste preobražen (znam da zvuči malo čudno)) Дакле, испада могуће да на целом свету буде само један једини човек који ОБЈЕКТИВНО живи преображени свет док сви остали пропадају, а литургија, заједница без које се не спашавамо, Тело Христово, ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 22, 2019 Пријави Подели Написано Јун 22, 2019 пре 4 минута, Vladan :::. рече Из целе реторике издвојићу само ову контрадикцију. Дакле, и даље смо на истом. Не знам шта је ово ДС, ваљда духовни свет или слично, и ако је тако испада да овај целокупан свет са свим људима око нас постоји у Царству? А Павле даје цео списак оних који неће бити у Царству, тако да... Možeš li mi dati to od Pavla, zainteresovalo me je. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Јун 22, 2019 Пријави Подели Написано Јун 22, 2019 пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Možeš li mi dati to od Pavla, zainteresovalo me je. 1Кор 6: 9 Или не знате да неправедници неће наслиједити Царства Божијега? Не варајте се: ни блудници, ни идолопоклоници, ни прељубници, ни рукоблудници, ни мужеложници, 10 Ни лакомци, ни лопови, ни пијанице, ни опадачи, ни отимачи, неће наслиједити Царство Божије. А и Јован у Отк А страшљивима и невјернима и нечистима и убицама и блудницима и врачарима и идолопоклоницима и свима лажама, њима је удио у језеру које гори огњем и сумпором, што је друга смрт. ...Напољу су пси и врачари и блудници и крвници и идолопоклоници и сваки који воли и чини лаж. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 22, 2019 Пријави Подели Написано Јун 22, 2019 пре 1 минут, Vladan :::. рече 1Кор 6: 9 Или не знате да неправедници неће наслиједити Царства Божијега? Не варајте се: ни блудници, ни идолопоклоници, ни прељубници, ни рукоблудници, ни мужеложници, 10 Ни лакомци, ни лопови, ни пијанице, ни опадачи, ни отимачи, неће наслиједити Царство Божије. Отк А страшљивима и невјернима и нечистима и убицама и блудницима и врачарима и идолопоклоницима и свима лажама, њима је удио у језеру које гори огњем и сумпором, што је друга смрт. ... Напољу су пси и врачари и блудници и крвници и идолопоклоници и сваки који воли и чини лаж. Da ali to mi je više onako disciplinski, kao saobraćajni zakon pravilo a mene više zanima spasenje. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 22, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Јун 22, 2019 пре 12 минута, Vladan :::. рече Напољу су пси Што јадни кучкови? Vladan :::. and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Јун 22, 2019 Пријави Подели Написано Јун 22, 2019 Управо сада, Zoran Đurović рече Што јадни кучкови? Утепаће ме неки форумашки заштитници животиња... Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јун 22, 2019 Пријави Подели Написано Јун 22, 2019 пре 9 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Da ali to mi je više onako disciplinski, kao saobraćajni zakon pravilo a mene više zanima spasenje. Pa, jeste saobracajno pravilio VSB, .... ali taj saobracaj izvire iz .... Ili ne znate (ovo mu dodje kao neki 'imperativ') da nepravednici nece naslediti Carstva Bozijeg ? Ne varajte se......(opet kao neki imperativ).... pa, sve sto spada u tu grupu nepravednih nece nazalost naslediti carstvo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 22, 2019 Пријави Подели Написано Јун 22, 2019 пре 2 минута, Vladan :::. рече Утепаће ме неки форумашки заштитници животиња... Pavle nije korektan. ???? Zoran Đurović and Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Јун 22, 2019 Пријави Подели Написано Јун 22, 2019 пре 21 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Da ali to mi je više onako disciplinski, kao saobraćajni zakon pravilo a mene više zanima spasenje. Да је тако могао је и да изостави део о Царству итд. и да се задржи на неком моралу а овако са јасним "неће наследити" "удео у језеру" "напољу су" такво тумачење ми је танко. Осим тога, дисциплинско тумачење ништа не трпи ако се стихови схвате (и) сотириолошки. Не само да не трпе негу су још и појачани. Јер шта јаче дисциплински делује: да се апостол зеза или да стварно каже да такви неће ући у Царство? А он ваљда зна какви неће ући, био је тамо до трећег неба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јун 22, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Јун 22, 2019 пре 5 минута, Vladan :::. рече А он ваљда зна, био је тамо до трећег неба. Да ли у телу или ван? Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Јун 22, 2019 Пријави Подели Написано Јун 22, 2019 Управо сада, Zoran Đurović рече Да ли у телу или ван? Има да га анализирам на некој новој теми, од хаљине у којој је ваљда био до молекула ваздуха које је можда понео у плућима... Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука