Jump to content

Зоран Ђуровић: Преегзистенција Исуса Христа

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 6 минута, Isusovo magare рече

Jedva čekam livade i proplanke tamo gore jer je ovdje na Zemlji stvarno postalo gadno.

Jedni govore ovo drugi ono,evo Isusa ovdje,eno ga ondje,e nije taj ispravan već je ovaj..na kraju krajeva Isus nam dođe kao kava,imaš klasik,imaš Ness,pa imaš s mlijekom,pa gorku bez šećera)pa slatku,superslađu,capuccino i tako unedogled..strašno...

To je Isus i prorekao da će biti. Nema gde nema haosa. Evo vidiš ovde kod nas. Pa tamo kod vas pa kod protestanata... užas jedan! Moli se Bogu čitaj Bibliju gledaj da ziviš kao Hristos... 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Одговори 8.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1409

• Volim_Sina_Bozjeg

1106

• Zoran Đurović

1107

• Bokisd

697

пре 2 минута, kopitar рече

Treba biti otvoren i prema novijim oblicima duhovnosti te provjeravati i zadržavati što je dobro , ne gasiti Duha ali biti oprezan, jer duh puše gdje hoće pa i van sakramenta . Kada je sve pod kontrolom biskupa i dobrih svećenika ( primjer pok.Zvjezdan Linić u Hrvatskoj) onda su plodovi jako dobri ) ali imaš i fra Pavića kojem većina biskupa zabranjuje djelovanje itd. te je šteta velika .

Ja sam imao čast da se upoznam sa dosta vaśih fratara i časnih. Veći deo je bio protiv. Meni su ti vaši karizmati izgledali suviše napadno. Na tim susretima mi je bilo kao da sam kod Pentakostalaca. 

Navedi mi dobre plodove koje vidiš, nećemo polemisati. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Trifke рече

Evo i ja sada moram preko telefona i vidim isto što i ti. Internet mi nešto nije u redu pa moram ovako. Inače veliki inkvizitor počeo da mi daje lajkove pa sam se odmah povukao sa te diskusije. Uplašio sam se za sebe. :)))

Немој тако да га зовеш, лепо те замолио.

П.С. Сад ако ме лајкује значи да нас чита. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ведран* рече

Немој тако да га зовеш, лепо те замолио.

П.С. Сад ако ме лајкује значи да нас чита. 

Dobro necu ako ti to kažeš.

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Trifke рече

Mozes se moliti za njih i tu i tamo progovoriti po neku rec. 

Реци им да ти не прија души ако те притискају, :)))ако не онда пусти и ти њих

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Trifke рече

Dobro necu ako ti to kažeš.

Долаиш опет у ризик да те лајкује :)

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Isusovo magare рече

Trifket jel ovo bilo dosta ili da ga na nulericu oštrigamo..1324_womens

Кад сам био мали мене је моја теткица, две године старија од мене, ошишала. Од тада се не дам лако. :)))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Trifke рече

Nikada nije njega dosta osisati. Sto vise to bolje.  :D

Знам ја да сте ви неке зверке, грабљивице. Хоћете моју благодат да узмете, за џаба. А баш о вих дана ми је руно росом напуњено. 

П.С. Престрави ме шумска ћурка, излети пред мене! :0228_hot:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Ведран* рече

Знам ја да сте ви неке зверке, грабљивице. Хоћете моју благодат да узмете, за џаба. А баш о вих дана ми је руно росом напуњено. 

:))malo malo pa mu se nesto dogodi..taj ce i u Nebo kad dođe ošinut glavom u kapiju..12:smeha:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Isusovo magare рече

:))malo malo pa mu se nesto dogodi..taj ce i u Nebo kad dođe ošinut glavom u kapiju..12:smeha:

А како сам праведан једино ће тако, ошинутог, и моћи да ме унесу :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, Ведран* рече

Lovi to sta cekas, pa pnda na razanj , pa milina jedna. :D

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Trifke рече

Lovi to sta cekas, pa pnda na razanj , pa milina jedna. :D

Да заршим у апсу?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Trifke рече

Ja sam imao čast da se upoznam sa dosta vaśih fratara i časnih. Veći deo je bio protiv. Meni su ti vaši karizmati izgledali suviše napadno. Na tim susretima mi je bilo kao da sam kod Pentakostalaca. 

Navedi mi dobre plodove koje vidiš, nećemo polemisati. 

Dobri su plodovi su u privlačenju širokih masa ljudi , desetci tisuća ljudi bivaju privučeni Kristom i evanđeoskim vrijednostima u kratkom vremenu te je dobro sredstvo evangelizacije , kad je sve pod dobrim vodstvom i pokriveno sa velikim brojem svećenika u ispovjedaonicama  veliki je broj obraćenika i ponovno vraćenih crkvi i sakramentima.

Tu se sad javlja problem što se odjednom pojavi veliki broj ljudi koji trebaju duhovno vodstvo a pošto je nemoguće svima pristupiti pojedičnačno postaju lak plijen drugih lažnih karizmatika i tu počne cirkus.

Ali dobri plodovi su sigurno veći od ovih zlih jer bi ih inače crkva zabranila.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ведран* рече

Да заршим у апсу?

Eto propade mi prilika da te se otarasim a taman sam mislio da te prijavim australiskoj policiji sto si ubio jadnu i nevinu curku. 7896634:1319_womens:

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

@Ведран*

Могу да ти одговорим, али већ видим шта ћеш после одговорити, и шта ја опет одговорити. Али можеш се сложити да св.Палама нигде експлицитно не говори у прилог вашој теорији, чак сасвим супротно. Јер о нествореним енергијама није поента у вашој преегзистенцији него у следећем:

,,Али када дође до виђења, прималац врло добро зна да то јесте та светлост, иако je баш јасно не види. A он то зна на основу разливања у њему бестрасне радости, мира који испуњава његов ум и нове ватрене љубави према Богу. Стално подстицан на даље напредовање, и све више испитујући созерцавану светлост аналогно богоугодности делања, уздржању од свега другога, ревности у молитви и чежњи целе његове душе за Богом, он све више и јасније схвата неограниченост виђенога: да оно јесте виђење Безграничног. Зато он не сагледава границе сјаја, него све јасније увиђа своју неподобност за пријем те светлости.''

Него, могли бисмо питати @Zoran Đurović да нам каже, да ли у вашој теорији решавате проблем Филиоквеа и како? Да ли ту бришемо појам ,,богословске'' Тројице, како бисмо путем преегзистенције (Исуса Христа) објаснили исхођење Светога Духа од Оца (и од Сина, тачније Исуса Христа), или је ипак ово исхођење изван карактеристика ваше теорије?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...