Ведран* Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 18 минута, Trifke рече @Ведран* Neces verovati da je Boksit priznao da je taj drugi covek Gospod sa neba. Хулитељ. А онда ти је као одговор навео први део цитата у коме говори о божанству Христовом, а изоставио други део о човечанству. Не признаје Богочовека па то ти је. Volim_Sina_Bozjeg, Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 Управо сада, Ведран* рече Хулитељ. А онда ти је као одговор навео први део цитата у коме говори о божанству Христовом, а изоставио други део о човечанству. Не призна Богочовека па то ти је. Vidiš li ti to? Nema druge ovde nije borba za Istinu, nego borba protiv Sina Čovečjeg. Zoran Đurović, Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 Ја ћу само да улећем са илустрације... Trifke, Zoran Đurović, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Vidiš li ti to? Nema druge ovde nije borba za Istinu, nego borba protiv Sina Čovečjeg. И сад ће кмечати или он или други, кад им се то каже. Али није уопште ствар у томе да ли они прихватају ово што ми говоримо или не. Ствар је у томе да када у апологији своје заблуде наводе ствари које су ноторне неистине, подвале, лажи, и глупости, заслужују да им се каже да то што наводе јесте хула. Volim_Sina_Bozjeg, Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 Дакле, заједницаса Богом у Христу стварна је и непосредна. Ту се не ради ни о каквом пантеистичком нестајању у божанству, већ човек, будући ,,у Богу", или пре ,,у Христу", чува пуноћу свога човештва, своје слободе (од њега се тражи да ,,чува заповести") и он учествује у једном бескрајном догађају, јер je Бог, no Својој трансцендентној суштини, увек „изнад" сваког богоискуства. Али, човек не остварује заједницу са ,,створеном благодаћу", већ са Самим Богом. Ово и јесте суштина учења о „нествореним енергијама", које je, као што смо већ претходно рекли у овоме Предговору, укорењено у христолошком учењу о „ипостасном јединству", Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 13 минута, Grizzly Adams рече Ја ћу само да улећем са илустрације... Isusovo magare and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Фебруар 2, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2018 пре 51 минута, Ведран* рече А "мишус драгишус" је причао о враћању у небиће.... Jel? Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 2, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2018 Међеде @Grizzly Adams читам између редова. Али ево и теби нешто на контемплацију Свеже, од пре два дана. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 2, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2018 пре 3 минута, dragisa рече Jel? Јесте веруј ми на реч. Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Фебруар 2, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2018 ako te to čini stećnim ... let it be Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 2, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2018 пре 30 минута, dragisa рече ako te to čini stećnim ... let it be So happy! Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Фебруар 2, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2018 пре 8 часа, Grizzly Adams рече Ја ћу само да улећем са илустрације... A kretena udari klokana šakom.. Ведран* and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Фебруар 2, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2018 пре 9 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече Будући да Син Божији, no неизмерној љубави Својој према човеку, није Својој божанској Ипостаси i амо присајединио нашу природу, обукавши се у живо тело обдарено словесним разумом ... него се Он ... u са самом човековом личношћу сјединио, и то сједињењем са сваким верником кроз причешће Његовим Светим Телом. Te будући да je постао једно Тело са нама (Еф. 3, 6) и учинио нас храмом нераздељивог божанства, јер у Самом Христовом Телу обитава сва пуноћа божанства телесно (Кол. 2, 9) , како онда Он да не може просветлити удостојене озарења божанским зраком Свога Тела, Тела које обитава у нама и наше душе просветљује исто онако као што je Он обасјао тела Својих ученика на Гори Тавору? Јер, на сами дан Преображења, то Тело, источник светле благодати, још се не беше сјединило са нашим телима; оно je споља просветљавало достојне који су Му приступали, и озаравало им душу посредством телесних очију; али сада, будући да се сјединило са нама и да обитавау нама, оно просветљује душу изнутра"35. VSB ja ovaj tvoj jezik ne razumijem..ili ti jedeš nekakave čudne gljive u zadnje vrijeme..ŠTA TI JE??? Zoran Đurović, Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 2, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2018 пре 1 минут, Isusovo magare рече VSB ja ovaj tvoj jezik ne razumijem..ili ti jedeš nekakave čudne gljive u zadnje vrijeme..ŠTA TI JE??? Ти кашљеш, а он шмрче Zoran Đurović, Isusovo magare and Trifke је реаговао/ла на ово 1 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 2, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2018 пре 20 минута, Isusovo magare рече VSB ja ovaj tvoj jezik ne razumijem..ili ti jedeš nekakave čudne gljive u zadnje vrijeme..ŠTA TI JE??? To su jedne od najcitiranijih reči Sv.Palame, Hristološke i osnov za njegovo učenje o nestvorenin energijama,odnosno oboženja čoveka. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука