Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 Budimo ljudi. Zoran Đurović, Ведран* and Trifke је реаговао/ла на ово 1 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 Видим ја подсмеваш се ти мени. А не знаш да је то грех? По 334. тачки из подсетника за исповест која гласи "подсмевала сам се другима". А ево доказа да је магаре трансформерс Егзибит А: Магаре (извор: телефон) Егзибит Б: Коњ (изор: компјутер) Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 25 минута, Ведран* рече Прича мени једна жена како је неки наш Србин питао који је наш највећи празник, а она сва поносна што му је рекла каже, видиш он то није знао, ја сам му лепо рекла да је бадњак. А ђе мене нађе! И сад се ја мислим. Да ли је само та жена крива што је уверена да је наш највећи празник бадњак? Ја мислим да њу то Христос неће питати. И мислим да је она сасвим природно закључила да је то тако на основу онога што види и чује. Али ми се некако чини да некога другога хоће Христос питати и за "навећи празник бадњак"и за ту жену. Шта би било када би им рекао да је недеља једнака празнику васкрсења као највећем.Да ти право кажем ја такве не рачунам у вернике, само оне који исправно верују и држе заповести и црквене прописе и редовно присуствују литургији и узимају учешћа у евхаристији сматрам за вернике и за црквене и побожне хришћане. Остале не знам како да категоришем и сам се ломим. Више од пола људи које сахранимо први пут видимо на самртном одру сандуку, питамо да ли је крштен, они потврде и може опело а даће које су обавезне су углавном мрсне усред поста. Тако је и за крштења дођу закажу (углавном за први рођендан ако је беба), крсте се и нема их више, или се крсте пошто морају да се венчају или кумују или се ваља.. Код људи код којих светимо водице за славу и ускрс скоро нико не пости и у цркву не иде, а чик пробај да му не дођеш пробије се до владике преко својих веза и само тако будеш нарибан, а често и док вршимо неку од свештених радњи људи знају да опсују Бога пред нама или док са нама разговарају излети им онако......А о причешћу да не причам, како дође неки већи празник или слава појаве се не знаш ни ко су ни шта су, гарантујем да већина ни дана није постила, да не зна ни једну молитв ни симбол вере али мора да се причести слава му је.....( држим некада убрус па видим ко приступа) нажалост погрешно је схваћена тенденција ка честом причешћивању па сада то нецрквени људи користе( једног свештеник опоменуо пошто га је препознао из једне ситуације овај хоће да се свађа, слава му је и он има право да се причести а никад ни постио ни исповедао се ни у цркву долазио) Zoran Đurović, Volim_Sina_Bozjeg and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 14 минута, Ведран* рече Ма умири ме молим те и реци ми да ли се и теби магаре преметнуло у коња? https://podviznickaslova.wordpress.com/2016/01/29/neko-vreme-bez-pricesca/ Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 3 минута, Матусал рече Шта би било када би им рекао да је недеља једнака празнику васкрсења као највећем. I punoći slave koju Otac pokaza u Sinu i Sin u Ocu, sećajući se slavnog i drugog dolaska Gospoda Isusa Hrista. Ведран* and Матусал је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 11 минута, Ведран* рече Видим ја подсмеваш се ти мени. А не знаш да је то грех? По 334. тачки из подсетника за исповест која гласи "подсмевала сам се другима". А ево доказа да је магаре трансформерс Егзибит А: Магаре (извор: телефон) Егзибит Б: Коњ (изор: компјутер) Ne podsmevam se jer mi se stvarno dogadjalo da znaci na fb budu razliciti na androidu i fb Inace za ono tvoje 334 pravilo imas ovo Ведран* је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 7 минута, Trifke рече Ne podsmevam se Тачка 944. Увек налазим изговор за своје грешке. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 1 минут, Ведран* рече Тачка 944. Увек налазим изговор за своје грешке. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Фебруар 1, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 2 часа, Ведран* рече Сава и Симеон желећи Славу Његову, узели Крст, У преднацрту! Служих вечерње, попови неки за певницом, и кад сам завршио прилазим једноме: Жиле, мајсторе, нисам знао да си и ти против црвених! - Што? - Како што? У јектенији сам рекао да се скину црвени са власти, а ти си рекао Господи помилуј! - А ти мислиш да те ја слушам? Е, тако ти је је то код нас. И онда да те не чуди кад ми рецитујемо стално да је Ис Хс створио свет, а ови нас гледају као да смо пали на главу... То је као кад дођу на литургију, поп каже: Узмите, једите... Човек каже: Хоћу (амин), а не приђе. То је феномен религијске патологије. Текст ти је одличан! Матусал, Ведран*, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 Рекох ли вам малопре да је Трифке рептилијан?!! И гледајте шта сад нађох у купатилу! А ви само хулите на моју куглу. Volim_Sina_Bozjeg, Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 3 минута, Ведран* рече Рекох ли вам малопре да је Трифке рептилијан?!! И гледајте шта сад нађох у купатилу! А ви само хулите на моју куглу. Šišam Verana svaki dan, ja sam majko reptilijan! kopitar, Ведран*, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 11 пре 5 часа, damsoyu рече Iz tvog teksta zakjucujem tvoje misjenje da je potrebno da svoje bliznje evangeliziram da predju u PC i da pop koji je rekao da ne treba nije u pravu. Dobro ti je brat reko , moraju se ponovo krstiti u PC ali pogružavanjem 3 puta može i u buretu , vidi kako je taj pop kršten jer mi je sumljiv. Može te pomoć bratu oko spasenja duša ovijeh katolika. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Фебруар 1, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 36 минута, kopitar рече 1 пре5 часа, damsoyu рече Iz tvog teksta zakjucujem tvoje misjenje da je potrebno da svoje bliznje evangeliziram da predju u PC i da pop koji je rekao da ne treba nije u pravu. Dobro ti je brat reko , moraj ? Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 3 часа, Ведран* рече И мени прија његов превод. А знам људе који имају алергију на тај превод. Као груб им, бла, бла. Неки би хтели песмице да у екстази уздишу. Али то је један промил онога што ми треба да преведемо. Ја мислим да бисмо морали да решимо ту ствар, јер се ми све више и више одвајамо од литургијског (а кад то кажем подразумевам цео богослужбени круг) богословља, а све више и више тонемо у разна фолклорашења и естрадно православље. Политичке партије, фудбалске клубове, кафане, итд. које имају славе, освећења просторија и то су догађаји са високим званицама итсл. А с друге стране имамо неразумне зилоте, нове фарисеје, који разним људским предањима надоместише рупе и празнине и глад духовну. Ми немамо појма више ни шта исповедамо у Цркви ни зашто ни како. Чак ни оно што је на српском ми не разумемо, а и не чујемо. Јер ми имамо проблем са богослужбеном дисциплином генрално и са Црквеним животом. А Црквени живот није оно што смо натутакали нека правила, ваља се не ваља се, а већина верујућих који иду у Цркву (а то су они који долазе) јесу верујући тога типа. Не служи се брате, и слабо се служи, а још мање подучава. Да не говоримо о катихетизацији (не оној схоластичкој, ње има помало). Па ми у великом посту имамо читаве епархије где практично скоро да нема ништа од великопосних богослужења, и онда имамо људе који посте "седмодневне постове" измишљају правила, булазне о причешћивању са Св Водом, попове који се држе традиције "васкршњих водица" које су им претходници измислили, а не могу се ничим оправдати, људе који смишљају разне акатисте и молитвена правила итд. И то никога или мало кога уопште интересује. И то је нама вера. Ма боље да станем. sve je to tako i kod nas ili jos i gore..zato i trčkaram po ovom forumu nije udžaba vjeruj mi..nego što se tiče ovog goreg,nešto bih te pitala.. Naime kod nas je uzeo maha karizmatski pokret,ne znam koliko znaš o tome ali ja smatram da je to jako loše za Crkvu..što ti misliš o tome?? Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 52 минута, Zoran Đurović рече ? Pojavio se ponovno problem katoličkog krštenja na temi: konkretan slučaj spasenja osobe krštene u KC By damsoyu, Јуче у 13:14 in Dijalog sa braćom rimokatolicima Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука