Trifke Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 44 минута, Isusovo magare рече sve je to tako i kod nas ili jos i gore..zato i trčkaram po ovom forumu nije udžaba vjeruj mi..nego što se tiče ovog goreg,nešto bih te pitala.. Naime kod nas je uzeo maha karizmatski pokret,ne znam koliko znaš o tome ali ja smatram da je to jako loše za Crkvu..što ti misliš o tome?? Pitala si njega ali reci cu ti i ja posto sam bio na tim vasim karizmatskim susretima i bogosluzenjima i td. Znao sam neke fratre i cane ukljucene u to. Po meni je to jako opasno i ne vidim nista hriscansko u tome. Doslo je pod uticajem Pentakostalaca kod vas i masovno se razvilo. racuna se da oko 15% katolika je ukljuceno u taj pokret. Narocito je rasprostranjeno u Latinskoj Americi. Najgore je sto poprimaju sve novije i novije varijante koje dolaze od Pentakostalaca kao npr glasno kikotanje ili padanje na zemlju u trans tresenje i td. Nesto tako nije nikada bilo poznato u crkvenoj praksi pa cak ni u prvim vekovima. O ocim i da ne govorimo. Vrlo lako od tih misa naprave shou program gde je stvar u zabavi i u tome kako da se zabavimo a ne kako da sluzimo Bogu. Vise poboznosti ima na rok koncertu nego na takvim misama. Dobar deo tih ljudi je psihicki neuranotezen. Kod najveceg broja njih nisam primetio nikakve duhovne plodove. To "govorenje u jezicima" nema nikakve veze sa onime sto se opisuje u Delima apostolskim i I Kor. Problem je sto su pape blagoslovile taj pokret i sada ne vidim kako bi se to moglo zaustaviti. Moj ti je predlog da izbegavas takve mise. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 10 минута, Trifke рече Pitala si njega ali reci cu ti i ja posto sam bio na tim vasim karizmatskim susretima i bogosluzenjima i td. Znao sam neke fratre i cane ukljucene u to. Po meni je to jako opasno i ne vidim nista hriscansko u tome. Doslo je pod uticajem Pentakostalaca kod vas i masovno se razvilo. racuna se da oko 15% katolika je ukljuceno u taj pokret. Narocito je rasprostranjeno u Latinskoj Americi. Najgore je sto poprimaju sve novije i novije varijante koje dolaze od Pentakostalaca kao npr glasno kikotanje ili padanje na zemlju u trans tresenje i td. Nesto tako nije nikada bilo poznato u crkvenoj praksi pa cak ni u prvim vekovima. O ocim i da ne govorimo. Vrlo lako od tih misa naprave shou program gde je stvar u zabavi i u tome kako da se zabavimo a ne kako da sluzimo Bogu. Vise poboznosti ima na rok koncertu nego na takvim misama. Dobar deo tih ljudi je psihicki neuranotezen. Kod najveceg broja njih nisam primetio nikakve duhovne plodove. To "govorenje u jezicima" nema nikakve veze sa onime sto se opisuje u Delima apostolskim i I Kor. Problem je sto su pape blagoslovile taj pokret i sada ne vidim kako bi se to moglo zaustaviti. Moj ti je predlog da izbegavas takve mise. Mene je to ubijalo punih 10godina..dosta gadno moram priznati..dok nisam pukla i potjerala to od sebe..ali žao mi je sto sva moja rodbina,braća,sestre,prijatelji,kumovi i poznanici zaglibiše u tome i teško da će ih itko izvući..ja sam valjda uvijek bila magare(ime koje mi moj župnik dade još kao djevojčici od 7g.)pa se spasih.. Trifke, Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 Управо сада, Isusovo magare рече Mene je to ubijalo punih 10godina..dosta gadno moram priznati..dok nisam pukla i potjerala to od sebe..ali žao mi je sto sva moja rodbina,braća,sestre,prijatelji,kumovi i poznanici zaglibiše u tome i teško da će ih itko izvući..ja sam valjda uvijek bila magare(ime koje mi moj župnik dade još kao djevojčici od 7g.)pa se spasih.. Mozes se moliti za njih i tu i tamo progovoriti po neku rec. Zoran Đurović, Ведран* and Isusovo magare је реаговао/ла на ово 2 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 8 минута, Trifke рече Mozes se moliti za njih i tu i tamo progovoriti po neku rec. Mene samo zanima zasto ih Papa ne otkanta pa nek se odvoje ionako ne slušaju...vjerovatno zbog toga sto misli da bi doslo do raskola..a kud ces veci raskol od toga da ljudi vjeruju da ih Bog kaznjava i da je Đavo u svemu... Moram ja kod Pape na kavu.. Ведран*, Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 Управо сада, Isusovo magare рече Mene samo zanima zasto ih Papa ne otkanta pa nek se odvoje ionako ne slušaju...vjerovatno zbog toga sto misli da bi doslo do raskola..a kud ces veci raskol od toga da ljudi vjeruju da ih Bog kaznjava i da je Đavo u svemu... Moram ja kod Pape na kavu.. Imas na netu o tome kako je to nastalo kod vas i kako su se pape odnosile prema tome. Ведран*, Isusovo magare and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Фебруар 1, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 59 минута, Trifke рече Po meni je to jako opasno i ne vidim nista hriscansko u tome. Браво, мајсторе! Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 5 часа, Ведран* рече Него људи Божији, слушајте ме. Мени се или привиђа или су се неке силе упетљале. Гледам последњу магарећу поруку на телефону. И има сличица неког магарета, зубатог, како ми се кези. А гледам исту поруку на компјутеру, кад од магарета настао коњ! И сад ја не знам, да ли се то мени привиђа, или се магаре укоњило? Или ...? Па шта је ово људи моји? Мени ту нису чиста посла. Да није, далеко било, нека вражија работа? Ne boj se to sam samo ja,magare,Isusovo magare!!?A uostalom jučer smo se dogovorili da ti budeš konj?.. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 5 часа, Trifke рече Ne nego se konj pretvara u magarca. Nemam na telefonu ali hoce da drugacije ide preko androida. Znam po FB. Trifket jel ovo bilo dosta ili da ga na nulericu oštrigamo.. Ведран*, Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 2 минута, Isusovo magare рече Trifket jel ovo bilo dosta ili da ga na nulericu oštrigamo.. Nikada nije njega dosta osisati. Sto vise to bolje. Isusovo magare and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 2 часа, Trifke рече Pitala si njega ali reci cu ti i ja posto sam bio na tim vasim karizmatskim susretima i bogosluzenjima i td. Znao sam neke fratre i cane ukljucene u to. Po meni je to jako opasno i ne vidim nista hriscansko u tome. Doslo je pod uticajem Pentakostalaca kod vas i masovno se razvilo. racuna se da oko 15% katolika je ukljuceno u taj pokret. Narocito je rasprostranjeno u Latinskoj Americi. Najgore je sto poprimaju sve novije i novije varijante koje dolaze od Pentakostalaca kao npr glasno kikotanje ili padanje na zemlju u trans tresenje i td. Nesto tako nije nikada bilo poznato u crkvenoj praksi pa cak ni u prvim vekovima. O ocim i da ne govorimo. Vrlo lako od tih misa naprave shou program gde je stvar u zabavi i u tome kako da se zabavimo a ne kako da sluzimo Bogu. Vise poboznosti ima na rok koncertu nego na takvim misama. Dobar deo tih ljudi je psihicki neuranotezen. Kod najveceg broja njih nisam primetio nikakve duhovne plodove. To "govorenje u jezicima" nema nikakve veze sa onime sto se opisuje u Delima apostolskim i I Kor. Problem je sto su pape blagoslovile taj pokret i sada ne vidim kako bi se to moglo zaustaviti. Moj ti je predlog da izbegavas takve mise. Svi nabrojani slučajevi postoje jer se radi o vrsti duhovnosti koja je plodno tlo za sve vrste pacijenata bilo svećenika ili vjernika...ali pošto je karizmatski pokret odobren od pape dali zbog snsishođenja ili nečeg drugog ipak ne treba biti previše rigorozan jer ima i dobrih plodova kada je pod kontrolom biskupa i normalnih svećenika . Inače su naši zilotizma leferberovci najveći protivnici ovog pokreta. Kako Crkva gleda na karizmatske pokrete? | Bitno.net https://www.bitno.net/vjera/pitajte-svecenika/kako-crkva-gleda-na-karizmatske-pokrete/#.WnMxQ5gdrzx.whatsapp Zoran Đurović and Bernard је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 5 часа, Isusovo magare рече sve je to tako i kod nas ili jos i gore..zato i trčkaram po ovom forumu nije udžaba vjeruj mi..nego što se tiče ovog goreg,nešto bih te pitala.. Naime kod nas je uzeo maha karizmatski pokret,ne znam koliko znaš o tome ali ja smatram da je to jako loše za Crkvu..što ti misliš o tome?? Мислим што и ти. Мислим да је то последица удаљавања од Христа, а људи су духвно жедни, и као такви напиће се било чега што личи на воду, макар се и отровали. То је прво почело код протестаната. Цркви није потребан харизматски покрет. Црква је харизматска сама по себи. Али не на тај нападан спољашњи начин, који је више перформанса ради. Тамо где је Црква и ми у њој (истински) ту је и Дух. Isusovo magare, Zoran Đurović, Trifke and 2 осталих је реаговао/ла на ово 3 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 1 сат, kopitar рече Svi nabrojani slučajevi postoje jer se radi o vrsti duhovnosti koja je plodno tlo za sve vrste pacijenata bilo svećenika ili vjernika...ali pošto je karizmatski pokret odobren od pape dali zbog snsishođenja ili nečeg drugog ipak ne treba biti previše rigorozan jer ima i dobrih plodova kada je pod kontrolom biskupa i normalnih svećenika . Inače su naši zilotizma leferberovci najveći protivnici ovog pokreta. Kako Crkva gleda na karizmatske pokrete? | Bitno.net https://www.bitno.net/vjera/pitajte-svecenika/kako-crkva-gleda-na-karizmatske-pokrete/#.WnMxQ5gdrzx.whatsapp Pa nebih baš rekao da su samo ziloti protivnici. Zanima me kako ti gledaš na to lično? Kakve dobre plodove vidiš? Izvini što nemogu detaljnije jer imam problema sa internetom pa moram preko telefona. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 3 минута, Ведран* рече Мислим што и ти. Мислим да је то последица удаљавања од Христа, а људи су духвно жедни, и као такви напиће се било чега што личи на воду, макар се и отровали. То је прво почело код протестаната. Цркви није потребан харизматски покрет. Црква је харизматска сама по себи. Али не на тај нападан спољашњи начин, који је више перформанса ради. Тамо где је Црква и ми у њој (истински) ту је и Дух. Jedva čekam livade i proplanke tamo gore jer je ovdje na Zemlji stvarno postalo gadno. Jedni govore ovo drugi ono,evo Isusa ovdje,eno ga ondje,e nije taj ispravan već je ovaj..na kraju krajeva Isus nam dođe kao kava,imaš klasik,imaš Ness,pa imaš s mlijekom,pa gorku bez šećera)pa slatku,superslađu,capuccino i tako unedogled..strašno... Trifke, Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 13 минута, Ведран* рече Мислим што и ти. Мислим да је то последица удаљавања од Христа, а људи су духвно жедни, и као такви напиће се било чега што личи на воду, макар се и отровали. То је прво почело код протестаната. Цркви није потребан харизматски покрет. Црква је харизматска сама по себи. Али не на тај нападан спољашњи начин, који је више перформанса ради. Тамо где је Црква и ми у њој (истински) ту је и Дух. Evo i ja sada moram preko telefona i vidim isto što i ti. Internet mi nešto nije u redu pa moram ovako. Inače veliki inkvizitor počeo da mi daje lajkove pa sam se odmah povukao sa te diskusije. Uplašio sam se za sebe. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Фебруар 1, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2018 пре 7 минута, Trifke рече Pa nebih baš rekao da su samo ziloti protivnici. Zanima me kako ti gledaš na to lično? Kakve dobre plodove vidiš? Izvini što nemogu detaljnije jer imam problema sa internetom pa moram preko telefona. Treba biti otvoren i prema novijim oblicima duhovnosti te provjeravati i zadržavati što je dobro , ne gasiti Duha ali biti oprezan, jer duh puše gdje hoće pa i van sakramenta . Kada je sve pod kontrolom biskupa i dobrih svećenika ( primjer pok.Zvjezdan Linić u Hrvatskoj) onda su plodovi jako dobri ) ali imaš i fra Pavića kojem većina biskupa zabranjuje djelovanje itd. te je šteta velika . Trifke је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука