Тања1 Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 14 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Sikter. Ведран*, Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 2 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 Pozdrav vam svima. Zoran Đurović, Ведран*, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 1 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 3 минута, Bokisd рече Pa, kako je 'sa' telom, ako, tek treba da ,...И Реч се оваплоти и станова међу нама... U svojoj Ipostasi ( Licnosti ) nema telo, jer, je prosta pre ovaplocenja i slozena posle ovaplocenja. ( Damaskin ). Pa, kako, koji svetac veli ? Treba da nadjes jasno i nedvosmileno ucenje i citate i tekstove koji eksplicitno pricaju,...slicnim jezikom i izrazima kojima se i ti koristis.....da bi dokazao svoju pricu... Kako koju veru ? Неверниче! Не траже се речи и цитати него мисли. Зато си ти и буквојед јер само ждереш слова, а не мислиш. Зато ми и наводиш оно изнад. Теби се јавио Христос, оваплотивши се. И Јован ти каже да је Он Логос. А ко је Он? Он је Син Божији и Син човечији. Ти у својим санатањима исповедаш некога другога бестелесног Логоса и некога другога Христа, који је замишљен, а не стваран. Тој вери се може приступити само гаћологијом, али не кроз откривену истину. Јер јеванђеље ти говори друго, разарајући твоје умовање. Јер ви негирате Христа да би одржали своје бљувотине. Bokisd, Матусал, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 11 минута, Milan Nikolic рече Како може бити тело пре времена? Аслан с тобом и мишевима! Како ти можеш бити беспочетан? Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 1 минут, Ведран* рече Неверниче! Не траже се речи и цитати него мисли. Зато си ти и буквојед јер само ждереш слова, а не мислиш. Зато ми и наводиш оно изнад. Теби се јавио Христос, оваплотивши се. И Јован ти каже да је Он Логос. А ко је Он? Он је Син Божији и Син човечији. Ти у својим санатањима исповедаш некога другога бестелесног Логоса и некога другога Христа, који је замишљен, а не стваран. Тој вери се може приступити само гаћологијом, али не кроз откривену истину. Јер јеванђеље ти говори друго, разарајући твоје умовање. Јер ви негирате Христа да би одржали своје бљувотине. Ma, ne. Ovo je, dosad, tvoja najzesca projekcija tudje licnosti . Negiramo Hrista ? Svasta od tebe. Ovaj put si stvarno preterao. Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 29, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 34 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече @Матусал poželeo je želju i bacio novčić da mu se ispuni, posle tje da vidi. Авва види без новчића, треба чешљати теме и Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 Управо сада, Bokisd рече Ovo je, dosad, tvoja najzesca projekcija tudje licnosti . Па ти ни ово не умеш да напишеш, а да буде смислено. Сарагуда ће ти објаснити шта је пројекција, да се не бламираш. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 2 минута, Ведран* рече Па ти ни ово не умеш да напишеш, а да буде смислено. Сарагуда ће ти објаснити шта је пројекција, да се не бламираш. ....kontekst.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 3 минута, Ведран* рече Неверниче! Не траже се речи и цитати него мисли. Зато си ти и буквојед јер само ждереш слова, а не мислиш. Зато ми и наводиш оно изнад. Теби се јавио Христос, оваплотивши се. И Јован ти каже да је Он Логос. А ко је Он? Он је Син Божији и Син човечији. Ти у својим санатањима исповедаш некога другога бестелесног Логоса и некога другога Христа, који је замишљен, а не стваран. Тој вери се може приступити само гаћологијом, али не кроз откривену истину. Јер јеванђеље ти говори друго, разарајући твоје умовање. Јер ви негирате Христа да би одржали своје бљувотине. Негирате ви теологију о Иманентној Тројици. Ви сте слепљени за тело, а тело шта користи? Лепо Палама каже да је тело Христово на Тавору било само као стакло кроз које просијава нестворена светлост, али не, ви тврдите да тело садржи саму ту светлост, да се наша природа измешала са Божијом природом. Јасно је то рекао о.Зоран, може сада до бесвести да се фолира као да је то било реторички. Такве форе су смрт за теологију. Наглашавам да је тело заправо једини пут нашег спасења, јер смо сами телесни и добијамо биће од наше природе. Али то не значи да се наше учествовање у Божијем животу, Који је узео тело на Себе, може тако срамотно изједначити са беспочетношћу и вечношћу какве има само и једино Сушти, Кога оци називају и Надбогом, управо да се не би помамили да се изједначимо с Њим како је немогуће, иако постајемо богови по благодати. Она фора о.Зорана о две вечности (то учење где се говори о две вечности је до даске злоупотребио), као прва је само за самог Бога а друга и за нас саме, да би све то убацио у преегзистенцију, нема никаквог оправдања нити доказа. Постоји само ваше срамотно, боље рећи бесрамно срозавање и злоупотребљавање отачких цитата, које сте унаказили до најтужнијих размера. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 2 минута, Milan Nikolic рече Негирате ви теологију о Иманентној Тројици. Ви сте слепљени за тело, а тело шта користи? Лепо Палама каже да је тело Христово на Тавору било само као стакло кроз које просијава нестворена светлост, али не, ви тврдите да тело садржи саму ту светлост, да се наша природа измешала са Божијом природом. Јасно је то рекао о.Зоран, може сада до бесвести да се фолира као да је то било реторички. Такве форе су смрт за теологију. Наглашавам да је тело заправо једини пут нашег спасења, јер смо сами телесни и добијамо биће од наше природе. Али то не значи да се наше учествовање у Божијем животу, Који је узео тело на Себе, може тако срамотно изједначити са беспочетношћу и вечношћу какве има само и једино Сушти, Кога оци називају и Надбогом, управо да се не би помамили да се изједначимо с Њим како је немогуће, иако постајемо богови по благодати. Она фора о.Зорана о две вечности (то учење где се говори о две вечности је до даске злоупотребио), као прва је само за самог Бога а друга и за нас саме, да би све то убацио у преегзистенцију, нема никаквог оправдања нити доказа. Постоји само ваше срамотно, боље рећи бесрамно срозавање и злоупотребљавање отачких цитата, које сте унаказили до најтужнијих размера. Иманентни, јеси ли ти то мени нешто реплицирао? Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 Извини ако сам пореметио твоју нествореност. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 Управо сада, Milan Nikolic рече Извини ако сам пореметио твоју нествореност. Не секирај се. Тамо нема кретања па ни поремећаја. Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 Него не рече ми. Можеш ли ти бити беспочетан? Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 3 минута, Ведран* рече Не секирај се. Тамо нема кретања па ни поремећаја. Ти се не секирај. Ја не верујем да сам већ тамо, коначно спашен. Свака вама част, али на толикој лудости, да прихватите могућност да се већ тамо башкарите. Ваљда зато и сада проводиш тако време. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 Управо сада, Milan Nikolic рече Ти се не секирај. Ја не верујем да сам већ тамо, коначно спашен. Свака вама част, али на толикој лудости, да прихватите могућност да се већ тамо башкарите. Ваљда зато и сада проводиш тако време. "А што воли да лаже! Да не поверује човек!" ( @Trifke дај убачи Шојића у оригиналу) Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука