Trifke Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 1 минут, Ведран* рече Ја нисам сагласан са начином али сам милосрдан па разумех срцем разлог. Ma ti si predvidjen a nisi previdjen i td Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 59 минута, Bokisd рече Znaci, stvari nemaju jos postojanje, cak i ako Bog sve poznaje kao predvidjenje ili predznanje ili prezamisljenje ili kao plan ili nacrt ili kao savet Trojice. itd. Trojica inženjera sela i nacrtala bokija i druzinu, da im prednacrt ministar odobri i napravi plan rada. Manitua mi odlicno si ispao. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 29, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 24 минута, Ведран* рече Јавило ми се. А теби? И мојој мајци се јавило да сам био код оца на гробу, плакао и пуцао из АП, а ја кући са ханумом и децом Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 Подерана небеса. За @Volim_Sina_Bozjeg... Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 48 минута, Ведран* рече А чојеки, есу предвиђени пре времена, или су предвиђени нако спонтано у времену? Или су случјно настали, тако што је олињао и усправио се мајмун? Ако су предвиђени, зашто је онда другачије је Нови Адам, као једнако предвиђен, праобраз старом Адаму? Na pogresnu adresu se obracas. "То је та велика и скривена Тајна. То је блажени крајњи циљ (=савршетак) ради којега је све створено. То је тај божански циљ , предзамишљен (од Бога) пре почетка свих бића, којега одређујући кажемо: да је он унапред смишљени свршетак, ради којега је све, а он није ни ради чега (другог). Гледајући на овај циљ, Бог је створио суштине постојећих бића." ( Maksim , 60. odgovor ). Radi Cilja , koji je,....unapred smisljeni zavrsetak....koji je Uzrok svega,....i na koji, ,....unapred smisljeni Cilj,...Bog gleda i stvara sustine postojecih bica,.... Tako i Adama stvara,.....Гледајући на овај циљ, Бог је створио суштине постојећих бића..... Tako i Kavasila slicno prica,....itd. Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 4 минута, Bokisd рече Tako i Kavasila slicno prica,....itd Не прича Кавасила слчно теби, ни под разно. пре 4 минута, Bokisd рече Radi Cilja , koji je,....unapred smisljeni zavrsetak....koji je Uzrok svega,....i na koji, ,....unapred smisljeni Cilj,...Bog gleda i stvara sustine postojecih bica,.... И сад ти мени објаси да ли је циљ и завршетак нешто што треба доћи или нешто што већ јесте? Zoran Đurović and Матусал је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 Boki sad će ti čika objasni kako je Arhetip realna osoba i kako je paradigma realna osoba. Kako to nama nije jasno? Njima to pored svih navođenja je dovoljno da budu srećni sa svojom "teorijom". Ima izreka ko mlad poludi ceo život u sreći mu prođe. Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 10 минута, Ведран* рече Не прича Кавасила слчно теби, ни под разно. И сад ти мени објаси да ли је циљ и завршетак нешто што треба доћи или нешто што већ јесте? Opet, pogresna adresa. "Предзнан је, дакле, Христос не по ономе што је по природи био за Себе, него по ономе чиме се јавио, по домостроју спасења ради нас, поставши (то) доцније." ( Maksim ) Po onome cime sa javio... postavsi ( to ) docnije,.......je predznan.... To postoji u Bogu, kao , ...savet Trojice, kao predznanje, predvidjanje, predodredjenje, nacrt, plan, praobraz.... itd Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 1 минут, Bokisd рече Opet, pogresna adresa. "Предзнан је, дакле, Христос не по ономе што је по природи био за Себе, него по ономе чиме се јавио, по домостроју спасења ради нас, поставши (то) доцније." Po onome cime sa javio... je predznan.... To postoji u Bogu, kao , ...savet Trojice, kao preznanje, predvidjanje, predodredjenje, nacrt, plan, praobraz. Ибегаваш одговор јер знаш да је Он алфа и омега. Буквоједу, па управо те овај цитат раобличава. Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović and Матусал је реаговао/ла на ово 2 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 @Zoran Đurović jedno pitanje. Sta mislis realno, da li je stari adam popio epitimiju u raju? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 1 минут, Ведран* рече Ибегаваш одговор јер знаш да је Он алфа и омега. Буквоједу, па управо те овај цитат раобличава. Zna taj odlično da je Sin svu tvar uipostazirao u Sebe. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 1 минут, Ведран* рече Ибегаваш одговор јер знаш да је Он алфа и омега. Буквоједу, па управо те овај цитат раобличава. Pa, samo, ako ti mislis da predznanje Bozije, osustinjuje stvari, koje Bog predpoznaje, pre vremena i stvaranja. "Сам покрет Божанске воље, када хоће, постаје дело, и осуштињује се воља постајући одмах природа, по власти Свемогућега, када то Он премудро и уметнички захте" ( sv. Grigorije Niski, O dusi i vaskrsenju ). Sam pokret Bozanske volje, kada hoce,.....U volji Bozijoj je po Niskom sve pre vremena, ali, dobije postojanje, kada hoce,....i kada On premudro i umetnicki zahte'...... Maksim..... u svoje vreme, svaka stvar dobija postojanje.... " Jer u njegovom savetu je pre svoga nastanka ucrtano i naslikano sve ono što je on predodredio i što će neizostavno biti, slično čoveku koji namerava da sagradi kuću te najpre ocrtava i odslikava njen plan u svome umu.[…]" ( sv. Jovan Damaskin ) Svetlana Pecin-Saraguda and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 3 минута, Bokisd рече Maksim..... u svoje vreme, svaka stvar dobija postojanje.... Ne bez Isusa Hrista. Maksim Ispovednik. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 9 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Zna taj odlično da je Sin svu tvar uipostazirao u Sebe. Naravno ( nesliveno ) Ali, da li je i pre vremena i stvaranja ? Jer, onda bi i tvar sa - postojala u Bogu ? Ili, pre vremena je Logos u prostoj Ipostasi, ....nema tela. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 29, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2018 пре 2 минута, Bokisd рече Pa, samo, ako ti mislis da predznanje Bozije, osustinjuje stvari, koje Bog predpoznaje, pre vremena i stvaranja. "Сам покрет Божанске воље, када хоће, постаје дело, и осуштињује се воља постајући одмах природа, по власти Свемогућега, када то Он премудро и уметнички захте" ( sv. Grigorije Niski, O dusi i vaskrsenju ). Sam pokret Bozanske volje, kada hoce,.....U volji Bozijoj je po Niskom sve pre vremena, ali, dobije postojanje, kada hoce,....i kada On premudro i umetnicki zahte'...... Пишемо о Христу, о отврдли срцем и умом! По теби се Он мења и самопредвиђа се. А поп нам је објаснио о две вечности преко Светаца. И све ти лепо пише. Ово што говориш (од себе) и како накарадно схваташ је превише глупо да би било смешно. Достојно је жаљења. Матусал, Trifke, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука