Jump to content

Зоран Ђуровић: Преегзистенција Исуса Христа

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Ведран* рече

Ја нисам сагласан са начином али сам милосрдан па разумех срцем разлог. 

Ma ti si predvidjen a nisi previdjen i td  :cheesy3:

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Одговори 8.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1409

• Volim_Sina_Bozjeg

1106

• Zoran Đurović

1107

• Bokisd

697

пре 59 минута, Bokisd рече

Znaci, stvari nemaju jos postojanje, cak i ako Bog sve poznaje kao predvidjenje ili predznanje ili prezamisljenje ili kao plan ili nacrt ili kao savet Trojice. itd.

Trojica inženjera sela i nacrtala bokija i druzinu, da im prednacrt ministar odobri i napravi plan rada.

Manitua mi odlicno si ispao.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 24 минута, Ведран* рече

Јавило ми се. :idea:

А теби?

И мојој мајци се јавило да сам био код оца на гробу, плакао и пуцао из АП, а ја кући са ханумом и децом confused1

Подели на овим сајтовима

Подерана небеса. За @Volim_Sina_Bozjeg...:naklon:

20180129_051937.thumb.jpg.f1840e94998fa8024dbce02097a570af.jpg

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, Ведран* рече

А чојеки, есу предвиђени пре времена, или су предвиђени нако спонтано у времену? Или су случјно настали, тако што је олињао и усправио се мајмун?

Ако су предвиђени, зашто је онда другачије је Нови Адам, као једнако предвиђен, праобраз старом Адаму? 

:POPOcorn1:

Na pogresnu adresu se obracas.

"То је та велика и скривена Тајна. То је блажени крајњи циљ (=савршетак) ради којега је све створено. То је тај божански циљ , предзамишљен (од Бога) пре почетка свих бића, којега одређујући кажемо: да је он унапред смишљени свршетак, ради којега је све, а он није ни ради чега (другог). Гледајући на овај циљ, Бог је створио суштине постојећих бића." ( Maksim , 60. odgovor ).

Radi Cilja , koji je,....unapred smisljeni zavrsetak....koji je Uzrok svega,....i na koji, ,....unapred smisljeni Cilj,...Bog gleda i stvara sustine postojecih bica,....

Tako i Adama stvara,.....Гледајући на овај циљ, Бог је створио суштине постојећих бића..... 

Tako i Kavasila slicno prica,....itd.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Bokisd рече

Tako i Kavasila slicno prica,....itd

Не прича Кавасила слчно теби, ни под разно. 

пре 4 минута, Bokisd рече

Radi Cilja , koji je,....unapred smisljeni zavrsetak....koji je Uzrok svega,....i na koji, ,....unapred smisljeni Cilj,...Bog gleda i stvara sustine postojecih bica,....

И сад ти мени објаси да ли је циљ и завршетак нешто што треба доћи или нешто што већ јесте?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Boki sad će ti čika objasni kako je Arhetip realna osoba i kako je paradigma realna osoba. Kako to nama nije jasno? Njima to pored svih navođenja je dovoljno da budu srećni sa svojom "teorijom".

Ima izreka ko mlad poludi ceo život u sreći mu prođe.

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Ведран* рече

Не прича Кавасила слчно теби, ни под разно. 

И сад ти мени објаси да ли је циљ и завршетак нешто што треба доћи или нешто што већ јесте?

Opet, pogresna adresa.

"Предзнан је, дакле, Христос не по ономе што је по природи био за Себе, него по ономе чиме се јавио, по домостроју спасења ради нас, поставши (то) доцније." ( Maksim )

Po onome cime sa javio... postavsi ( to )  docnije,.......je predznan....

To postoji u Bogu, kao , ...savet Trojice, kao predznanje, predvidjanje, predodredjenje, nacrt, plan, praobraz.... itd

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Opet, pogresna adresa.

"Предзнан је, дакле, Христос не по ономе што је по природи био за Себе, него по ономе чиме се јавио, по домостроју спасења ради нас, поставши (то) доцније."

Po onome cime sa javio... je predznan....

To postoji u Bogu, kao , ...savet Trojice, kao preznanje, predvidjanje, predodredjenje, nacrt, plan, praobraz. 

Ибегаваш одговор јер знаш да је Он алфа и омега. 

Буквоједу, па управо те овај цитат раобличава. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Zna taj odlično da je Sin svu tvar uipostazirao u Sebe.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Pa, samo, ako ti mislis da predznanje Bozije, osustinjuje stvari, koje Bog predpoznaje, pre vremena i stvaranja.

"Сам покрет Божанске воље, када хоће, постаје дело, и осуштињује се воља постајући одмах природа, по власти Свемогућега, када то Он премудро и уметнички захте" ( sv. Grigorije Niski, O dusi i vaskrsenju ).

Sam pokret Bozanske volje, kada hoce,.....U volji Bozijoj je po Niskom sve pre vremena, ali, dobije postojanje, kada hoce,....i kada On premudro i umetnicki zahte'......

Maksim..... u svoje vreme, svaka stvar dobija postojanje....

" Jer u njegovom savetu je pre svoga nastanka ucrtano i naslikano sve ono što je on predodredio i što će neizostavno biti, slično čoveku koji namerava da sagradi kuću te najpre ocrtava i odslikava njen plan u svome umu.[…]" ( sv. Jovan Damaskin )

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Pa, samo, ako ti mislis da predznanje Bozije, osustinjuje stvari, koje Bog predpoznaje, pre vremena i stvaranja.

"Сам покрет Божанске воље, када хоће, постаје дело, и осуштињује се воља постајући одмах природа, по власти Свемогућега, када то Он премудро и уметнички захте" ( sv. Grigorije Niski, O dusi i vaskrsenju ).

Sam pokret Bozanske volje, kada hoce,.....U volji Bozijoj je po Niskom sve pre vremena, ali, dobije postojanje, kada hoce,....i kada On premudro i umetnicki zahte'......

Пишемо о Христу, о отврдли срцем и умом! По теби се Он мења и самопредвиђа се. А поп нам је објаснио о две вечности преко Светаца. 

И све ти лепо пише.

Ово што говориш (од себе) и како накарадно схваташ је превише глупо да би било смешно. 

Достојно је жаљења.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...