dragisa Написано Јануар 23, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 пре 4 минута, dragisa рече A be Trifke: koorporativna Licnost gde jedan postaje mnogi I mnogi postaju Jedan/Jedno Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 23, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 Lažeš pacove. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 23, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 @Zoran Đurović Nego da ti nesto recem: pricao sam i sa teolozima ovde i sa monasima i svi odusevljeni onim sto im pbjasnjavah. Ведран*, Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 23, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 пре 2 минута, dragisa рече I mnogi postaju Jedan/Jedno Kako? Hokus pokus? Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 23, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Gde mnogi postaju jedan, kaže Maksim. To se u igrici zove inkontrario. Вигдовита Зорка добила достојног наследника! Trifke, Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јануар 23, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 Управо сада, Trifke рече Bolje da si rekao hologram. To bi ti uzeo na glupost a ovako zaista neznam sta da ti kazem. Koliko to ima Bogocoveka? Nekoliko miliona? Fali jos samo da mi zaigras i zapevas: Hari Krisna! Aaa nije bitno sto je tacno to sto sam naposao nego aj samo da pisem protiv... Ja mislio ti neki sagovornik.... Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 23, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 пре 3 минута, Zoran Đurović рече Вигдовита Зорка добила достојног наследника! Da vidiš samo kako sam tastu objasnjavao Jovana Preteču, pre nego sto je upalio slavsku sveću. Viknem: pokajte se rode zmijski... A moja deca smešak i jooooj Ovi se drugi oduzeli. Жика, Ведран*, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 23, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 пре 2 минута, dragisa рече Aaa nije bitno sto je tacno to sto sam naposao nego aj samo da pisem protiv... Ja mislio ti neki sagovornik.... E dobro kada priznajes da troliras, tu se klanjam. Svaka cast! Misija uspesno izvrsena! Матусал, Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 23, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 пре 4 минута, Justin Waters рече To bi stvarno bilo glupo s njegove strane, međutim ja sa ga razumio pošto je ispravljao Dragišu i njegovo poimanje tijela i krvi kao pokazne vježbe...pa je citirao Teofilakta koji piše da su hljeb i krv pretvoririli na neizreciv način u Hristovo tijelo i krv. Zato je najbolje da ga pitamo... @Bokisd Da li su se apostoli pričestili fizičkom krvlju Hrista u tom momentu, najeli su se i napili mišićnih i krvnih ćelija ili su se pričestili Bogočovjekom i to vaskrslim na isti način kako se pričešćuju svi ljudi ove vaseljene od onda do danas? Dragisa je pisao u smislu, da ne misli da je atemporalno Vaskrsenje uticalo na ustanovljenje Tajne. U tom smislu sam i postavio citat od Teofilakta koji govori u tom pravcu, da se recima Hristovim ustanovljuje tajna Tela i Krvi. Tako veruje Teofilakt, tako veruje Dragisa, tako i ja verujem. Vec smo imali raspravu o ovom pitanju, koliko se secam i Zlatoust tako prica ( slicno kao i Teofilakt ) itd. Nema tu nekog velikog spora i price. Druga je stvar, kakvo je tumacenje i kakva je interpretacija ovih stihova od strane otaca. Mozda i pronadjemo nekog oca, koji mozda misli i veruje , kao i ti ( kazem, vec smo pricali ovoj stvari i ja sam nasao ovakva tumacenja.....ustanovljenje kroz reci Hristove ) Ono, neko veruje ovako, neko onako ( na ove stihove ), valjda je najbitnije da verujemo u Pricesce Telom i Krvlju Hristovom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јануар 23, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 пре 3 минута, Zoran Đurović рече Вигдовита Зорка добила достојног наследника! blagodarim na pažnji a ja već mislio da vi stvarno ne čitate moje postave Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 23, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 пре 3 минута, Trifke рече @Zoran Đurović Nego da ti nesto recem: pricao sam i sa teolozima ovde i sa monasima i svi odusevljeni onim sto im pbjasnjavah. Кажем, славиће нас Црква! Знам да већ наилази на добар пријем ова наука у монаха и свештенства у српским земљама. Сам Сава је јако отворен овоме, али мисли да из пастирских разлога не треба превише причати, неће народ разумети. - И сад се појави овај пацов који мисли да сам критиковао Саву за новотарство које ја исти делим! То су људи лишени духа, код којих реторичке фигуре не постоје, јер су са оглавом као коњи, па још нешто наведе за Јустина, а то је била моја констатација како се они иживљавају над Јустином! Видех данас на Борби за неверу неког блогера, који каже да је Гргур служио мису са Узинићем! Да смо нормална земља, борбаши као и овај блогер би аутоматски били блокнути. Trifke, Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 23, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 пре 6 минута, dragisa рече Aaa nije bitno sto je tacno to sto sam naposao nego aj samo da pisem protiv... Ja mislio ti neki sagovornik.... Izgleda da sma te prvi put pogresio kada sma prvi put citao. Uspeo si da me razuveris da si pravoslavan na moju zalost. No ja se bojim da si ti reinkarnacija visovite Zorke! Nedostaje ti jos da napravis projekt sustine. Samo nemoj ovaj put sa gacama nego nesto konstruktivnije npr misevi i td. Ведран*, Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 23, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 пре 7 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Da vidiš samo kako sam tastu objasnjavao Jovana Preteču, pre nego sto je upalio slavsku sveću. Viknem: pokajte se rode zmijski... A moja deca smešak i jooooj Ovi se drugi oduzeli. А на те речи, таст каза: Ћеро, врата нашег дома су ти увек отворена! Volim_Sina_Bozjeg, Trifke, kopitar and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 23, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 пре 6 минута, Bokisd рече Dragisa je pisao u smislu, da ne misli da je atemporalno Vaskrsenje uticalo na ustanovljenje Tajne. U tom smislu sam i postavio citat od Teofilakta koji govori u tom pravcu, da se recima Hristovim ustanovljuje tajna Tela i Krvi. Tako veruje Teofilakt, tako veruje Dragisa, tako i ja verujem. Vec smo imali raspravu o ovom pitanju, koliko se secam i Zlatoust tako prica ( slicno kao i Teofilakt ) itd. Nema tu nekog velikog spora i price. Druga je stvar, kakvo je tumacenje i kakva je interpretacija ovih stihova od strane otaca. Mozda i pronadjemo nekog oca, koji mozda misli i veruje , kao i ti ( kazem, vec smo pricali ovoj stvari i ja sam nasao ovakva tumacenja.....ustanovljenje kroz reci Hristove ) Ono, neko veruje ovako, neko onako ( na ove stihove ), valjda je najbitnije da verujemo u Pricesce Telom i Krvlju Hristovom. Boki ne okolišaj. Teofilakt ne vjeruje tako. On samo iznosi da se u tom momentu dešava nešto neizrecivo...i odgovori na moje dobronamjerno pitanje, može kratko i jasno, A ili B, A)Mišićne i krvne ćelije, pod B)vaskrsli Bogočovjek isti onaj kojim se svi hrišćani pričešćuju? Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 23, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2018 пре 1 минут, Zoran Đurović рече Кажем, славиће нас Црква! Знам да већ наилази на добар пријем ова наука у монаха и свештенства у српским земљама. Сам Сава је јако отворен овоме, али мисли да из пастирских разлога не треба превише причати, неће народ разумети. - И сад се појави овај пацов који мисли да сам критиковао Саву за новотарство које ја исти делим! То су људи лишени духа, код којих реторичке фигуре не постоје, јер су са оглавом као коњи, па још нешто наведе за Јустина, а то је била моја констатација како се они иживљавају над Јустином! Видех данас на Борби за неверу неког блогера, који каже да је Гргур служио мису са Узинићем! Да смо нормална земља, борбаши као и овај блогер би аутоматски били блокнути. Pa i pazim kome pricam. Obican narod jako fino razume ono da dobijamo po blagodati isto sto i Bogocovek, makar mi tako kazu oni sto narodu pricaju. Ведран*, kopitar, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука