Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 15, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 пре 3 минута, Zoran Đurović рече и несместиво изливање Твоје светлости и неприступачност Твога божанства" Vidis kako je smekerski rekao da Svetlost obuhvata sve a da sama ostaje neobuhvatna. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 15, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 пре 6 минута, Zoran Đurović рече Дрзак овај Палама па нам фалсификује Писма јер то тамо не пише, а онда се позива на неке црквене песмице, а оне су плод надахнућа и маште, а не праве теологије! То мени рече, не баш тим речима, Бокисд. Вели, можемо да нађемо и другачије песмице. Но не нађе их. Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 15, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 пре 39 минута, Ведран* рече great Denys Немо да ми цитираш ове модерне РИМО-католичке теологе, да је православац не би се звао Денис! Управо сада, Ведран* рече То мени рече, не баш тим речима, Бокисд. Вели, можемо да нађемо и другачије песмице. Но не нађе их. Е, а после узеше да халуцинирају како су нашли у предању да анђели се ождеравају! Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 15, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 Управо сада, Zoran Đurović рече Немо да ми цитираш ове модерне РИМО-католичке теологе, да је православац не би се звао Денис! А јес, и мене нервира тај Денис. Но трпим Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 15, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 пре 5 минута, Ведран* рече А јес, и мене нервира тај Денис. Но трпим Реко да те упозорим пре него те спази Сарага под неким другим профилом! Јер она и ако као спава, срце јој је будно, па онда да заметне трафг наводи нам Тасу на руском! Мада верујем да би те Милан радо ставио на трпљење! Зашто само мене и ВСБ? Ниси ти ништа бољи од нас! Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 15, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 пре 1 минут, Zoran Đurović рече Зашто само мене и ВСБ? Ниси ти ништа бољи од нас! Бољи сам ја од вас. Ја сам побожан. Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 15, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 пре 4 минута, Zoran Đurović рече Мада верујем да би те Милан радо ставио на трпљење! Милан није добио фикс ноћас, зато је остао целу ноћ да бдије. Он када неког изнервира добије поплаву ендорфина у можђаној шупљини. И тек тада се смири. Али мене је страшно забављао. Зато сирома остаде целу ноћ будан. Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 15, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 пре 31 минута, Ведран* рече Милан није добио фикс ноћас, зато је остао целу ноћ да бдије. Он када неког изнервира добије поплаву ендорфина у можђаној шупљини. И тек тада се смири. Али мене је страшно забављао. Зато сирома остаде целу ноћ будан. Видех јутрос! Баш сте се лепо дружили... Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 15, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 Дошао сам пре времена да мучим хронологе из Њарније! Ваљда вам је сада јасно да сам постао христоносац, јер нечастиве мучим пламеном неугасивим још овде на земљи! О, хронографи да вам дам сада по хронологији из Дамаскина, а ако вам ово не спржи мозак, неће ништа друго! У беседи на Преображење, богоносни Песник вели (његове речи у плавом, а моје у црном, јер сам недостојан): «Данас начелник Старог (Завета) Мојсије, божански законополагач, на гори Тавору стоји пред Христом Законодавцем као Владарем и осветљује се Његовим домостројем... Данас је у Царству Небеском, јер „Имају неки међу овима што стоје овде који неће окусити смрти док не виде Сина Човечијега где долази у Царству своме“ (Мт. 16, 28). На овој (гори) се потврђује васкрсење из мртвих и Христос се показује као Господар живих и мртвих (Рм. 14, 9), јер је из мртвих Мојсија привео, а живог Илију довео као сведока, који у древности као огњени колесничар узнет би колима са земље на небески пут (2 Цар. 2, 11)... О, хронографи, како ова двојица васкрсоше пре Христа? Одакле дође Илија? Са неба. У свом делиријуму мислићете да има више неба! Нема, небо је једно, и свакако није ово наше земаљско. А чак кад би и били у праву с том блебетању, Ис га са неког нижег неба подиже у телу на ово коначно, које је Царство његово, царство васкрслих! А како је, о хронолози, Ис могао да буде у свом Царству без да је васкрсао прво? Док се то тако дешавало, да би се показао Један Господ Старог и Новог Завета, и да се у јеретика, чије је грло гроб отворен (Рм. 3, 13), уста затворе и да се потврди оживљење мртвих, и поверују да је Господар живих и мртвих Посведочавани (на Тавору), предстоје Мојсије и Илија као слуге Господару у слави и са Њиме разговарајући бивају виђени од сличних им слугу (=Апостола. Мт. 17, 3)... А можда они нису били васкрсли? Шта кажете, хронолози? То су биле неке утваре, само Дамаскин то није капирао и каже да је ово преукусно и преслатко васкрсење, које није било? јер је требало да се тек догоди! Зашто Дамаскин говори да је ово било стварно њихово васкрсење? - А сада се држте добро, о хронолози, јер Дамаскин подиже мач да вам као Конан одсече главе!: У старини боговидац (Мојсије) улази у божански примрак (2 Мој. 20, 21), указујући на сенку Закона, јер чуј шта пише Павле: „Закон имађаше сенку будућих добара“ а не саму истину (Јевр. 10, 1). И тада Израиљ није могао да гледа у славу лица Мојсијева која пролази (2 Кор. 3, 7), док ми „откривеним лицем одражавамо славу Господњу, преображавајући се из славе у славу већу, као од Духа Господа“ (2 Кор. 3, 18). Отуда (сада) заклони их не облак примрака, него светлости. Јер „тајна сакривена од векова и од покољења“ (Кол. 1, 26) откри се, и слава постојана и вечна показује се. Управо зато Мојсије са Илијом предстадоше, представљајући лице Закона и Пророка. Јер Онога кога Закон и Пророци проповедају, Тај се нађе да је Исус Животодавац (Јн. 1, 45). И Мојсије изображава сабор светих уснулих у древности, а Илија оних живих. Јер је Преображавани Господар живих и умрлих. Мојсије (данас) уђе у Земљу обећану, јер га уведе Исус, Дародавац наслеђа, и оно што је у старини праобразно видео, данас га то изобилно обасјава, јер то показује светлозрачност облака... Дамаскин није имао дара за хронологију, па лупета да је Ис увео Мојсија у Земљу обећану! Како може да га уведе тамо где сам није био? Дамаскина су арапи опили неким дрогираним чајем! А можда је Земља обећана нешто друго, а не Царство Небеско? Ис га је увео у преднацрт! Мада ми није јасно како га је увео у преднацрт кад Дамаскин каже да је Мојсије пре видео нацрт, а сада га је увео у Обећану Земљу? То ће ми Боксит објаснити, да се ја не збуњујем. А можда је та светлост Ис обасјавала слику Мојсија, а не самог Мојсија по природи? Да ли вам је сада јасно, о хронолози, зашто вас ја називам непријатељима благодати и богоборцима? Volim_Sina_Bozjeg and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 15, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 пре 38 минута, Ведран* рече Али мене је страшно забављао. Зато сирома остаде целу ноћ будан. Ти га мучиш ноћу, а ја дању! Volim_Sina_Bozjeg and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 15, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 пре 7 минута, Zoran Đurović рече Ти га мучиш ноћу, а ја дању! Зато ја сад предајем смену. Можда се ту и тамо појавим кад буде нешто занимљиво, ако ми се јави на време . А биће сигурно занимљиво кад и на Дамаскина ударе, осим ако га не заобиђу у широком луку, као и од Григорија Богослова што су бежали. Одох сад да возим. Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 15, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 Једном кад уђеш у пакао, Хр баца кључ... А онда ћеш имати времена на претек да размишљаш о овоме што смо ти причали. Значи нисам још увек ушао у пакао? Онда нисте ни ви још увек ушли у коначни Есхатон. Зар је толико тешко сабрати ово?Али можде ћете рећи да сам ипак већ тамо у том паклу. Можда тако тумачита на мени грло као гроб отворен. Значи, битно је само то да ваше грло пева дивне ствари из коначног Есхатона, где сте већ спашени.Лоботомију често спомињете, али као да сте то урадили самом себи, када верујете да сте већ спашени у коначном Царству. Како мислите да сте прошли страшни Суд?Боже благи, ви мислите да сте већ прошли поред Суда и дошли у наднебесно есхатолошко Царство у већ васкрслом телу. Замислите шта ћете одговорити на Суду за такву безумност. Христе, па немој сад забушавати, није фора да можда нисам већ тамо. Шта, стварно нисам већ тамо.А, не, ви верујете да нема шансе да нисте већ коначно спашени. Чврсто верујете да је Бог толико добар да је већ Своје идеје обистинио, да нема шансе да се нешто изјаловило.Шаљивџијо, реци право, да ли верујете да сте неосудиви? То је нови степен папизма међу нама. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 15, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 пре 12 минута, Zoran Đurović рече Да ли вам је сада јасно, о хронолози, зашто вас ја називам непријатељима благодати и богоборцима? Попе не важи се! Сармагуда је рекла да мора чисти текст да буде, брез коментара. Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 15, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 [mention=6160]Ведран*[/mention] potrazi u trijadama mislim da je deo pod naslovom filosofija spasenja ili tako nešto.Да, зове се филозофија доноси спасење, нарочито на поуке.орг.Несрећниче, филозофија не доноси спасење је наслов. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 15, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 пре 6 минута, Ведран* рече А биће сигурно занимљиво кад и на Дамаскина ударе, осим ако га не заобиђу у широком луку, као и од Григорија Богослова што су бежали. Прскамо светом водицом аждаху, стару змију! Јави се сада у виду ВиГдовите Зорке и не помену Дамаскина! Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука