Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 15, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 Palama recimo za tavorski dogadjaj kaže sledece..(prepricacu) Apostoli na tavoru nisu samo prisustvovali bespocetnoj i nestvorenoj svetlosti, nego su bili pricesnici te iste svetlosti. Dakle apostoli su realno egzistirali tom svetlošću. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 15, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 пре 13 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Palama recimo za tavorski dogadjaj kaže sledece..(prepricacu) Apostoli na tavoru nisu samo prisustvovali bespocetnoj i nestvorenoj svetlosti, nego su bili pricesnici te iste svetlosti. Dakle apostoli su realno egzistirali tom svetlošću. на другом месту говори да су они били измењени. Ава је нешто помињао не знам да ли се тиче истог места или не. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 15, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 Каже Палама, апостоли су гледали Господа у веку који не пролази, као и Стефан, и сви свети. А кад овима овде ми кажемо да су апостоли гледали Христа ванвремено, почну да пене. Њима је чудно како су и Апостоли гледали (пре распећа) и Стефан и други свети након вазнесења исту ствар. Such is the vision of God which in the Age which is without end will be seen only by those judged worthy of such a blessed fulfillment. This same vision was seen in the present age by the chosen among the apostles on Thabor, by Stephen when he was being stoned, and by Anthony in his battle for inner stillness —indeed by the saints, that is, the pure in heart, as one can learn if one wishes from their own written lives and biographies. Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 15, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 пре 4 минута, Ведран* рече на другом месту говори да су они били измењени. Ава је нешто помињао не знам да ли се тиче истог места или не. Ne znam provericu kad budem na lap topu. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 15, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 А сад пази ово даље што пише: I would also affirm that the prophets and patriarchs were not without experience of this light, but that (with a few exceptions) all their visions, especially the most divine ones, have participated in this light. For indeed, why should God have simulated some other light, when He possesses the eternal light in Himself, made visible (albeit in a mysterious way) to the pure in heart today just as in the Age to Come, as the great Denys affirms? 89 Since such is the vision of God, how could He Who said, "Blessed are the pure in heart" not have promised it for eternity, but promised only the knowledge that comes from creatures and can also belong to the wise of this age? Где се денуше предукуси? Кад и пророци старозаветни гледају исту Светлост, истог Христа? "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 15, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Ne znam provericu kad budem na lap topu. ма ја сам сад испред компа него ме мрзи да тражим. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 15, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 @Ведран* ne samo gledaju, nego egzistiraju tom svetloscu. Ilija i Mojsije nisu na tavoru samo subjekti, nego licnosti u toj svetlosti, razgovaraju sa Sinom Covecjim o buducem stradanju u jerusalimu, dakle nisu hologrami u umu Bozjem nego realno egzistiraju u toj nestvorenoj svetlosti, tamo im zivi biće. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 15, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 @Ведран* potrazi u trijadama mislim da je deo pod naslovom filosofija spasenja ili tako nešto. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 15, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече @Ведран* ne samo gledaju, nego egzistiraju tom svetloscu. Да, у праву си. Управо у делу на који сам мислио Палама то објашњава. Сад ћу да потражим забележио сам негде. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 15, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 Ево Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 15, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 @Ведран* kad bi Milan bio u pravu kad objasnjava pojam blagodat, mi bi u nestvorenoj svetlosti (energiji), bili samo subjekti,nemi posmatraci a ne licnosti koje egzistiraju tim energijama. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 15, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече @Ведран* kad bi Milan bio u pravu kad objasnjava pojam blagodat, mi bi u nestvorenoj svetlosti (energiji), bili samo subjekti,nemi posmatraci a ne licnosti koje egzistiraju tim energijama. Ако сам успео да схватим шта он говори са нама се ништа не дешава осим што смо прикопчани на благодат као на струју и онда тако жвимо. Као на апаратима. Зато сам поменуо окречене гробове. Међутим, и овај део који сам управо цитирао разбија те тврдње, зато што се у њему види да се ми мењамо, постајемо сами светлост. Али ту и даље остаје тај парадокс, да не престајемо да будемо људи, не претварамо се у Бога, не стапамо се и не нестајемо, али у исто време и сами постајемо и светлост, и орган који светлост созерцава, и сама светлост која се созерцава. Зато ово и јесте Тајна. Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 15, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 @Ведран* da sve postaje ta svetlost a opet svetlost buduci sve i obuhvatajuci sve ostaje sama neobuhvatna i tu mi razlikujemo istinito Bozanstvo i ono to ostaje nepromenjivo iako i mi postajemo bozanski u toj svetlosti. Dakle nema slivanja. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 15, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 пре 8 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече @Ведран* da sve postaje ta svetlost a opet svetlost buduci sve i obuhvatajuci sve ostaje sama neobuhvatna i tu mi razlikujemo istinito Bozanstvo i ono to ostaje nepromenjivo iako i mi postajemo bozanski u toj svetlosti. Dakle nema slivanja. I ovo bi trebalo po meni da bude sveta gora razumevanja šta je po prirodi a šta po blagodati. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 15, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 15, 2018 пре 36 минута, Ведран* рече на другом месту говори да су они били измењени. Ава је нешто помињао не знам да ли се тиче истог места или не. Пише Палама: «Супротно томе, научени Оцима, ми сви заједно појемо Христу: "Изабрани апостоли у божанственом иступљењу, преобразише се на гори, созерцавајући несместиво изливање Твоје светлости и неприступачност Твога божанства"». Видиш како су се конбајаги преобразили, јер се у ствари нису преобразили, то се само тако каже?! А у ствари се само Ис тело преобразило, јер јеванђелисти не кажу да су се и апостоли преобразили! Дрзак овај Палама па нам фалсификује Писма јер то тамо не пише, а онда се позива на неке црквене песмице, а оне су плод надахнућа и маште, а не праве теологије! Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука