Zoran Đurović Написано Јануар 14, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 ВСБ и Гајић (мада си ти скорији, па не знам колико си пратио Вигдовиту Зорку), хајде да упитамо Боксита и Зорку: Тај предвечни савет или преднацрт о Оваплоћењу, да ли се изгубио у Богу или није? Сада, Зорка каже да је он ишчезнуо. Ја се питам, како онда ми знамо за њега кад је Бога Алцхајмер свемоћни звекнуо? Да ли је Бог на почетку, кад си је предзамислио шта ће напокон да ствара, рекао анђелу - мада како може да каже неком анђелу који није постојао? - подсети ме да сам имао преднацрт па да то кажеш Мојсију, заборавићу ја то!Ови ликови сипају такве глупости, да је то тешко замисливо. Бог се потрудио кад их је стварао. Ја кад кажем да Бог нема предзнање него знање, Боксита обузму ужаса пламови, а кад му кажем да то Јустин тврди, он ћути јуначки. Јер неће да као Зорка каже како Јустин лупа. Ведран*, Матусал and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 14, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 7 минута, Zoran Đurović рече Даје му га по жестини кад каже: Мислимо исто! Употребих прозвани контекст, те "ћу узети" "шерпу" планирану. Упалих ринглу, а све састојке ставих на ринглу, али баш као у рецепту! И замисли! На рингли, што би изгоре, остало умујса шпорет, а ђе се дену шерпа нестворена из предзнања делом руку мојих неостварена? Јој! И на послетку мученик добих по тамбури од луде личанке Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 14, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 1 минут, Гајић рече Јој! И на послетку мученик добих по тамбури од луде личанке Има да те тамбурамо како Бог Драги заповеда! Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 14, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 4 минута, Zoran Đurović рече ВСБ и Гајић (мада си ти скорији, па не знам колико си пратио Вигдовиту Зорку), хајде да упитамо Боксита и Зорку: Тај предвечни савет или преднацрт о Оваплоћењу, да ли се изгубио у Богу или није? Сада, Зорка каже да је он ишчезнуо. Ја се питам, како онда ми знамо за њега кад је Бога Алцхајмер свемоћни звекнуо? Да ли је Бог на почетку, кад си је предзамислио шта ће напокон да ствара, рекао анђелу - мада како може да каже неком анђелу који није постојао? - подсети ме да сам имао преднацрт па да то кажеш Мојсију, заборавићу ја то!Ови ликови сипају такве глупости, да је то тешко замисливо. Бог се потрудио кад их је стварао. Ја кад кажем да Бог нема предзнање него знање, Боксита обузму ужаса пламови, а кад му кажем да то Јустин тврди, он ћути јуначки. Јер неће да као Зорка каже како Јустин лупа. Oni neće da shvate, ono što ih ti učiš. da se oci vezuju za oce. Pa tako imamo Palamu koji se vezao za Maksima i koji govori da je čovek bespočetan i nestvoren iako Maksim nije rekao nestvoren, Palama govori da je Maksim rekao nestvoren. I sad, oni bi u tom periodu optužili Palamu da je falsifikovao Maksima a svi sada znamo da Palama nikada nije odstupao od Maksima. Zato kad se ti vežeš na oce i kažeš otac govori to i to ako oni to ne nadju striknu u citatu oca onda oni tebe optužuju za falsifikat, što je van pameti jer ti slediš ocima, kao što je Palama sledio Maksimu. Ђорђе96, Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 14, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Oni neće da shvate, ono što ih ti učiš. da se oci vezuju za oce. Pa tako imamo Palamu koji se vezao za Maksima i koji govori da je čovek bespočetan i nestvoren iako Maksim nije rekao nestvoren, Palama govori da je Maksim rekao nestvoren. I sad, oni bi u tom periodu optužili Palamu da je falsifikovao Maksima a svi sada znamo da Palama nikada nije odstupao od Maksima. Zato kad se ti vežeš na oce i kažeš otac govori to i to ako oni to ne nadju striknu u citatu oca onda oni tebe optužuju za falsifikat, što je van pameti jer ti slediš ocima, kao što je Palama sledio Maksimu. Па волео бих да ми у писму нађу цитат како су свеци беспочетни и нестворени... Ови су малоумници и не знају шта је бавити се теологијом. Volim_Sina_Bozjeg and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 14, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 12 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Oni neće da shvate, ono što ih ti učiš. da se oci vezuju za oce. Pa tako imamo Palamu koji se vezao za Maksima Када се чита Паламин Антирретикос, ствар је сасвим јасна. Он наводи сијасет Отаца који помињу благодат и енергије као неку божанску или нестворену реалност, и сасвим се легитимно позива на њих, јер их чита креативно. Осим Максима тешко да би напабирчио још неки јасан цитат (мада, видиш, Боксит би му се смејао у лице, као што и чини, јер Макс говори о беспочетном, а то по Бокситу није синоним за нестворено. Срећом, Акиндин није био толико глуп, тако да је прихватио то што овај вели, иако га је зезао питајући га кад је то постао бесконачан? Вели, такву глупост још нисам чуо! Тако и ови наши пртивници говоре), али је успео да Максима уклопи у миље Отаца који су имали сличне назоре, само не дефинисане, јер се нису бавили специфично тим проблемом. Зато ни Паламу не можемо узети за последње слово на ову тему. Он је рекао што је могао у оквиру своје мисли, а којој ми сада доприносимо а ови скиче као бесни... Ведран*, Volim_Sina_Bozjeg and kopitar је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 14, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 1 hour ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Ajde sad se vrati na Maksima Ispovednika i šta on kaže šta je to Božje predznanje, pa da razumeš i ostale svetitelje, jer oni nisu odstupali od Maksima. Pa, ne odstupa Maksim od drugih svetitelja. Kaga govori o predznanju, kaze ,....za Boga je buducnost u sadasnjosti, ali, same stvari jos nisu usle u svoje postojanje, nego je svaka usla u svoje vreme. Tako kaze za predznanje. "Adam nije sagrešio zbog toga što je Bog predvideo njegovo sagrešenje, ali zato je Bog i predvideo da će Adam sagrešiti po svojoj slobodnoj volji" sv. Jeronim Bog je po predznanju video da ce Adam sazgresiti ( po slobodnoj volji ) ...ali, nije Adam sagresio, zbog toga sto je Bog po predznanju video Njegovo sagresenje ( koje je za njega sadasnjost ), ...nego, tek treba da se desi taj dogadjaj u vremenu, kada ce Adam po svojoj slobodnoj volji sagresiti. Drugo je Bozija perspektiva , drugo je nasa. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 14, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 47 минута, Zoran Đurović рече ВСБ и Гајић (мада си ти скорији, па не знам колико си пратио Вигдовиту Зорку), хајде да упитамо Боксита и Зорку: Тај предвечни савет или преднацрт о Оваплоћењу, да ли се изгубио у Богу или није? Сада, Зорка каже да је он ишчезнуо. Ја се питам, како онда ми знамо за њега кад је Бога Алцхајмер свемоћни звекнуо? Да ли је Бог на почетку, кад си је предзамислио шта ће напокон да ствара, рекао анђелу - мада како може да каже неком анђелу који није постојао? - подсети ме да сам имао преднацрт па да то кажеш Мојсију, заборавићу ја то!Ови ликови сипају такве глупости, да је то тешко замисливо. Бог се потрудио кад их је стварао. Ја кад кажем да Бог нема предзнање него знање, Боксита обузму ужаса пламови, а кад му кажем да то Јустин тврди, он ћути јуначки. Јер неће да као Зорка каже како Јустин лупа. За Бокија се не бојим, колико за Зорку који је у великој опасности, јер мисли да зна, па онда, мислећи да зна, савест претпоставља упит: " да ли си сигуран?" Е онда креће игра без граница схизофрена, те се растаче у страху, јер нема знамења, а понекад и порукице шаље, не би ли се учврстило неверја знање! Онда се гневећ на себе љуто усложњава у тако неко крдо... Жалосно је гледати и одбацити Ваш силан труд, а све зато што сте ето осведочени Католик, а још Источни! Стид вас није одбраниће они свето "православље"... Давно мене мој Момчило учио, грдио и млатио као вола у купусу, што није више: "дјете, не буди "ћу", гледај дјете и учи се, хоћеш кућу градити, а коца заоштрити не умеш!" Е то дело се види у Вигдовитој Зорци, а и сведочанство дрскости те имам! Они у од вас скупљеном сабору светих Отаца не траже Христа, јер да Га траже, очи би им избио слепе. Они дело Божије Духом Светим, а Кроз Сина јединородног остварено и обожено, попут врагова у фантазији отимају од Бога, Сину оспоравају у времену, а ван времена! Значи не верују у Бога, јер им замислите није поднео рачун шта и како, али се богословским иследништвом, а у контексту "хедшот" контекста исто има остварити, или ће под мач тај Дрзник ићи! Јер се не приклања идолима њиховог многобоштва, јер оце са Никејког сабора љутом смрћу уморише! Какво им је "вјерују" таквог "Христа " неверни и граде, а Он рођен у времену, а ванмремена, чуј то која фатаморгана по љих? Ја се дивим и клањам Тој "енергији" која им се несебично даје, а они је ето слепи од очију изгубе, а у очајању умиру, који пакао? Али ето: да нису нестварни болело би, а пошто су у "времену" ето молим се да је ово све фатаморгана П.С. Немам ни један цитат, па не знам ни на кога се позивам, јер ме ко канда и нема... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 14, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 44 минута, Zoran Đurović рече Има да те тамбурамо како Бог Драги заповеда! Амин! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 14, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 38 минута, Bokisd рече Drugo je Bozija perspektiva , drugo je nasa. Наравно, али ти у безумљу своме тврдиш да је наша реална, па тако и за Бога она није реална јер бића нису ушла у време! И Бог мора да сачека сутрадан да види своју метео прогнозу! То је максимум безбоштва коме те учи Зорка, тако да се на вама испуни Писмо: Слепац слепца води, заједно падају у рупу! Поново си у својим кобајаги лудилима: Бог зна, и то је за њега стварно, али није стварно јер се није десило у времену! - Директно поричеш Јустина који каже да Бог нема предзнање него знање. И стално се вртиш као куче које јури свој реп! Како лепо рече св Гр за вас, да немате мисли... То те убија... Ведран*, Volim_Sina_Bozjeg and Матусал је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 14, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 8 минута, Zoran Đurović рече Наравно, али ти у безумљу своме тврдиш да је наша реална, па тако и за Бога она није реална јер бића нису ушла у време! И Бог мора да сачека сутрадан да види своју метео прогнозу! Не дао Бог да Нам је такав СВЕДРЖИТЕЉ, Творац неба и земље, свега видљивог и невидљивог! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 14, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 Па ти си грешни Милоје, Зоки је Артемије. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 14, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 Ведран је Виловски. Права екипа. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 14, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 17 минута, Milan Nikolic рече Па ти си грешни Милоје Јерес! Мене нема, одрекох се себе,јавно и постах фатаморгана! Него: Ако је жена од човека, како онда човек бива од жене? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 14, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2018 пре 41 минута, Zoran Đurović рече Наравно, али ти у безумљу своме тврдиш да је наша реална, па тако и за Бога она није реална јер бића нису ушла у време! И Бог мора да сачека сутрадан да види своју метео прогнозу! То је максимум безбоштва коме те учи Зорка, тако да се на вама испуни Писмо: Слепац слепца води, заједно падају у рупу! Поново си у својим кобајаги лудилима: Бог зна, и то је за њега стварно, али није стварно јер се није десило у времену! - Директно поричеш Јустина који каже да Бог нема предзнање него знање. И стално се вртиш као куче које јури свој реп! Како лепо рече св Гр за вас, да немате мисли... То те убија... Pa, recimo, ako bica jos nisu usla u postojanje, ( kako kaze Maksim, ....нису ушлa у сопствено постојање у истом моменту када их је он познао, него је свака ушла у своје време ....), ....kako onda mogu, da postoje, pre nego sto su usla u svoje sopstveno postojanje , .....jer,.....iako, ih je , Bog poznao ......nisu usla u sopstveno postojanje ? Nemaju postojanje, stvari, ... iako ih je Bog poznao. Tako kaze Maksim. Ne znam, ali, sta je predznanje, ako nije, ....znanje, o buducim stvarima ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука