Jump to content

Зоран Ђуровић: Преегзистенција Исуса Христа

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 21 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ne pišeš nego razovaploćavaš, onog te istog Logosa Sina Božjeg Isusa Hrista.

Si ti toliko lood da ne vidiš koliko razumnih ljudi ima ovde i koliko dobrih poznavalaca teologije da pokušavaš posle 4 strane uveđenjem nečeg što navodno nije bilo dorečeno do kraja, da odbraniš svoju neodbranjivu poziciju?

Si video kako te ta "Logosna teologija" razovaploćenje živoga Boga dovodi u poziciju da braniš na svim temama pa i onim rajskim pričama poziciju koju ni sam ne razumeš niti je doslovna shvataš, pa na kraju pribegneš citatu svetih otaca koje sam ti tumačiš po svom nahođenju i kažeš: " šta će nam više od ovoga".

Ne treba nam više od svetih otaca ali ne onako kako se ti oblačiš u njihove haljine i kako ih tumačiš, nego kako ih Crkva tumači kao svoje Predanje i dogmu.

Obuci se u svetlost i razumevanje a ne u mistiku po svaku cenu iako je ne razumeš, važno da ti se "otvorilo".

A šta ti se "otvorilo" to tebe mnogo ne zanima, jer je Duh svetitelja "prešao" na tebe, ti si čovek, mađioničar.

Sad ću da ti postavim odgovor da vidiš ko je subjekat stradanja.

Ne, gresis i intrepretiras pogresno moje reci. Sad, da li nenamerno ili nemerno , ne znam. 

Niko nije razvlapotio naseg  Logosa Sina Bozijeg Isusa Hrista koji je primio nasu prirodu i telo i postao Bogocovek. Pre vremena je taj isti Loogos Sin Boziji u svoj Licnosti koja je prosta i neslozena( vec smo pricali o tome ) ili 'ogoljena' od bilo kakve telesnosti. O tome smo vec pricali na temi.

I, onda, sledstveno tome, oci pricaju da je sve stvoreno kroz Boga Logosa. itd.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 8.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1409

• Volim_Sina_Bozjeg

1106

• Zoran Đurović

1107

• Bokisd

697

Управо сада, Bokisd рече

Ne, gresis i intrepretiras pogresno moje reci. Sad, da li nenamerno ili nemerno , ne znam. 

Niko nije razvlapotio naseg  Logosa Sina Bozijeg Isusa Hrista koji je primio nasu prirodu i telo i postao Bogocovek. Pre vremena je taj isti Loogos Sin Boziji u svoj Licnosti koja je prosta i neslozena( vec smo pricali o tome ) ili 'ogoljena' od bilo kakve telesnosti. O tome smo vec pricali na temi.

I, onda, sledstveno tome, oci pricaju da je sve stvoreno kroz Boga Logosa. itd.

Ajde onda jedan odgovr za prijemni na temu.

Ko je subjekat stradanja na Krstu?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 3 минута, Paradoksologija рече

Da, nego uopste nisam ni uzimala istinsko pokajanje kao faktor. Nego razmisljala o oprostaju bez ikakve naznake o pokajanju zlocinca. U tom slucaju je strah razumljiv, cak iako uprkos nepokajanju zlocinca postoji oprostaj i nezlobivost sa strane zrtve.

Где је ту онда вера у Бога?

Вратимо се на причу о блудном сину?

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Evo ti Boksid odgovora ali ti već znaš ti si to pročitao.

Da li drugacije pricamo ? ne_shvata

Samo, kada dodjemo do dogmatskih i verskih definicija otaca i sabora koje opisuju sjedinjenje Bozanske i ljudske  prirode u Hristu, imamo dublje i jasnije izlaganje, kako Bog koji je po Svojoj bozanskoj prirodi  nestradalan i besmrtan i ne moze da strada i da umre,.....moze, da postrada i umre na krstu radi nas ljudi i naseg spasenja. itd.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ajde onda jedan odgovr za prijemni na temu.

Ko je subjekat stradanja na Krstu?

Ako mogu i ja da se nadovežem jedmim pitanjem, 

Ako je na Krstu razapet samo čovek,  koga mi to  svojom grehovnošću razapinjemo svakodnevno? 

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Paradoksologija рече

Da, nego uopste nisam ni uzimala istinsko pokajanje kao faktor. Nego razmisljala o oprostaju bez ikakve naznake o pokajanju zlocinca. U tom slucaju je strah razumljiv, cak iako uprkos nepokajanju zlocinca postoji oprostaj i nezlobivost sa strane zrtve.

Da ali oprostiti je ljudski.

Međutim živeti sa tim čovekom u Carstvu Božjem nije moguće bez njegovog istinskog pokajanja i preumiljenja, zato je ta Nebeska pravda toliko savršena.

Možeš ti da zamisliš da oprostiš nekome jer je to ljudski, ali pri tom ga posle toga vidiš da se on opšte ne kaje za to delo čak naprotiv likuje i hvali se time, da li će te oproštaj držati? Ja mislim da neće ali će uvek biti iskren i zaista oproštaj.

Zato Isus poznavajući suštinu čovekovog bića, oprašta tako što moli Nebeskog Oca na Krstu rečima: Oprosti im Oče ne znaju šta čine.

Upravo tako sam Isus Putovodi gde je taj krajni cilj oproštaja---- u Ocu Nebeskome, koji ispituje srca i koji zna za svako pokajanje i preumiljenje.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Снежана рече

Ako mogu i ja da se nadovežem jedmim pitanjem, 

Ako je na Krstu razapet samo čovek,  koga mi to  svojom grehovnošću razapinjemo svakodnevno? 

Da, zato je subjekat stradanja na Krstu ovaploćeni Logos, Isus Hristos Sin Božji.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Гајић рече

Где је ту онда вера у Бога?

Вратимо се на причу о блудном сину?

Bludni sin nije imao moc nad ocem i bratom, pa tu moc zloupotrebio tako sto ih je u detinjstvu godinama drzao zatvorene dok ih je tukao i silovao. Da je to cinio, mislim da bi bilo razumljivo da neko pri njegovom povratku, ako jos uvek ima moc, koju u paraboli decidno nema, kaze "Nemamo nista protiv tebe, svako ti dobro zelimo, molimo se za tebe, evo ti nesto novca da se snadjes, ali molim te, nemoj nas vise dirati". 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 3 минута, Paradoksologija рече

Bludni sin nije imao moc nad ocem i bratom, pa tu moc zloupotrebio tako sto ih je u detinjstvu godinama drzao zatvorene dok ih je tukao i silovao. Da je to cinio, mislim da bi bilo razumljivo da neko pri njegovom povratku, ako jos uvek ima moc, koju u paraboli decidno nema, kaze "Nemamo nista protiv tebe, svako ti dobro zelimo, molimo se za tebe, evo ti nesto novca da se snadjes, ali molim te, nemoj nas vise dirati". 

Много зла преживех, али ово од тебе ми се не вари! 

Зашто трпим зло, ако не да бих ближњег Богу призвао и Богу садејствовао? 

Ја у пакао не верујем! 

Жао ми је оних који Бога неће, а много губе тиме :-(

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Paradoksologija рече

Da, bitna je ta Nebeska pravda ali ona mora da bude Ličnostna.

Zato je Hrišćanstvo daleko istinitije od svih religija, jer je subjekt Ličnost ustvari Bog u tom smislu, da jeste i onaj iznadnačelni i apsolutni i onaj koji je bio žrtva Sam, pa će tako nastupiti i prilikom opraštanja grehova, odnosno prilikom deljenja nebeske pravde, ( ako sam dovoljno precizan) kao Bog i kao čovek, nesliveno nerazlučno i nedeljivo.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Гајић рече

Зашто трпим зло, ако не да бох ближњег Богу призвао? 

Ја у пакао не верујем! 

Ne verujem ni ja ali ima onih koji veruju da je tamo ekipa.

Pri tom ne mislim da će ih Bog nešto telesno mućiti, tipa lonci i djavdjav koji se igra roštilja, nego će ih ostaviti samima sebi onako da jedan drugog u ekipi podnose :))

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ne verujme ni ja ali ima onih koji veruju da je tamo ekipa.

Pri tom ne mislim da će ih Bog nešto telesno mućiti, tipa lonci i djavdjav koji se igra roštilja, nego će ih ostaviti samima sebi onako da jedan drugog u ekipi podnose :))

Ко у опроштај не верује, тај не зна ни Љубав, нити прашта, а ни Правду неће упознати, јер Љубави нема, аналогно томе је безбожник!

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Da, bitna je ta Nebeska pravda ali ona mora da bude Ličnostna.

Zato je Hrišćanstvo daleko istinitije od svih religija, jer je subjekt Ličnost ustvari Bog u tom smislu, da jeste i onaj iznadnačelni i apsolutni i onaj koji je bio žrtva Sam, pa će tako nastupiti i prilikom opraštanja grehva, odnosno prilikom deljenja nebeske pravde, ( ako sam dovoljno precizan) kao Bog i kao čovek, nesliveno nerazlučno i nedeljivo.

Da opet spomenem Pavla Evdokimova i njegov esej o "Velikom inkvizitoru" gde se otprilike kaže,  da Bog od nas i ne očekuje božansku pravdu nego upavo ljutsku/čovečansku jer će nam tako i suditi,  po našim srcima. 

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Управо сада, Снежана рече

Da opet spomenem Pavla Evdokimova i njegov esej o "Velikom inkvizitoru" gde se otprilike kaže,  da Bog od nas i ne očekuje božansku pravdu nego upavo ljutsku/čovečansku ner će nam tako i suditi,  po našim srcima. 

Правда је у страдању! Правда се твори само и над собом самим!

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Гајић рече

Зашто трпим зло, ако не да бих ближњег Богу призвао и Богу садејствовао? 

Ја у пакао не верујем! 

Ni ja ne verujem u pakao.

Nije valjda da je najgore sto si pretrpeo to da ti neko pomene da postoje zrtve strasnih zala koje ne mogu da prestanu da se plase mucitelja?

Samo ne bih da se vise od zlotvora osudjuju oni koji ni svoje mucitelje ne osudjuju i ne zele im propast, ali se ipak plase da se suoce sa njima.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...