Ведран* Написано Јануар 3, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 пре 8 минута, Isusovo magare рече nemoj vise objasnjavat zivota ti.. Што ме питаш онда? Гуглај. Али ево да ти преведем: Преподобни су су свети који су Богу угодили у монашком лику (као заређени, неожењени свећеници, или само заређени тј. не могу да служе мису ). Овај израз се користи и у обраћању, из поштовања, према клирицима монашког реда (тј. овима заређенима). А будући да протојереј-ставрофор (свећеник који живи у свету и ожењен је, мада не и обавезно ожењен, али то је код нас јако ретко, и који може да служи мису ) није монах (тј. није заређен) него мирски свештеник (живи у свету) он не може бити "високопреподобни". Ел ти сад јасно? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 3, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 пре 4 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече По 3. пут, ал ајде, многи нису стигли да прочитају јер се све затрпава новим порукама. Ово је била тема и ово је мој одговор. Не означава само да је савечан Оцу него укључује кеносис, оваплоћење Логоса Божијег, смрт на крсти као човека Исуса Христа, васкрсење и славно вазнесење. И Ти разоваплоти Бога Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 3, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 пре 5 минута, Гајић рече И Ти разоваплоти Бога "А ми проповиједамо Христа распетога, Јудејцима саблазан, а Јелинима лудост; Онима пак позванима, и Јудејцима и Јелинима, Христа, Божију силу и Божију премудрост." Лазар Нешић, Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 3, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 пре 16 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече смрт на крсти као човека Исуса Христа Знаш да је ово теолошки неисправно? То је једно од основних питања на упису за ПБФ и једна од основних, почетничких ствари теологије. "Субјекат" страдања и смрти је био цели, сав, потпуни Оваплоћени Логос - тако уче оци и предање. Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 3, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 пре 5 минута, Брка Жарковачки рече Знаш да је ово теолошки неисправно? То је једно од основних питања на упису за ПБФ и једна од основних, почетничких ствари теологије. "Субјекат" страдања и смрти је био цели, сав, потпуни Оваплоћени Логос - тако уче оци и предање. Procitaj celu recenicu, kaze se prvo,..... da je ovaplocenje Logosa Bozijeg, kroz kenosis, ( nesto u smislu , da se Sin Boziji unizio, uzeo oblicje sluge i izgledom se nadje kao coveke - apostol Pavle ), ....i, zbog toga se verovatno i kaze ,....smrt na krstu coveka Isusa Hrista.... Sigurno da znaju pisci ovoga dokumenta da subjekt koji strada jeste Licnost Ovaplocenog Logosa. itd Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 3, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 Управо сада, Bokisd рече Procitaj celu recenicu, kaze se prvo,..... da je ovaplocenje Logosa Bozijeg, kroz kenosis, ( nesto u smislu , da se Sin Boziji unizio, uzeo oblicje sluge i izgledom se nadje kao coveke - apostol Pavle ), ....i, zbog toga se verovatno i kaze ,....smrt na krstu coveka Isusa Hrista.... Sigurno da znaju pisci ovoga dokumenta da subjekt koji strada jeste Licnost Ovaplocenog Logosa. itd Па писица овог документа, то јест ове реченице је госпоја Сарагуда. А до сад нас је убедила да она све зна, тако да не сумњамо. Trifke, Лазар Нешић and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 3, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 пре 1 минут, Svetlana Pecin-Saraguda рече Логос у човечанској природи и вољи, то значи оваплоћени, цео као човек. Лазар Нешић, Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 3, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 пре 2 минута, Ведран* рече Па писица овог документа, то јест ове реченице је госпоја Сарагуда. А до сад нас је убедила да она све зна, тако да не сумњамо. Pa, verujem da svi znamo, onoliko koliko treba za spasenje po veri. Ovaploceni Bogocovek , umro ma krstu i vaskrsao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 3, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 Iiii 1, 2, 3 krećemo iz početka Ведран*, Zoran Đurović, Trifke and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 3, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 пре 1 минут, Снежана рече Iiii 1, 2, 3 krećemo iz početka Опет и опет... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 3, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 Управо сада, Bokisd рече Pa, verujem da svi znamo, onoliko koliko treba za spasenje po veri. Ovaploceni Bogocovek , umro ma krstu i vaskrsao. Овде није битно колико ко зна "за спасење по вери". То може да се ради на другом месту. На пример, код куће кад искључиш интернет и скинеш се са форума. Онда можеш да знаш за спасење по вери. А на форуму се разговара о томе. А ако неко каже нешто што не стоји, и на то му се укаже, онда му одбрана не може бити да зна довољно за спасење. Шта ће онда овде? И што се петља кад већ зна све довољно за спасење? Шта му друго треба? Trifke, Матусал and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 3, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 пре 1 минут, Ведран* рече Овде није битно колико ко зна "за спасење по вери". То може да се ради на другом месту. На пример, код куће кад искључиш интернет и скинеш се са форума. Онда можеш да знаш за спасење по вери. А на форуму се разговара о томе. А ако неко каже нешто што не стоји, и на то му се укаже, онда му одбрана не може бити да зна довољно за спасење. Шта ће онда овде? И што се петља кад већ зна све довољно за спасење? Шта му друго треба? Pa da ti objasne, da se i ti spaseš Ведран*, Zoran Đurović and Матусал је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 3, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 пре 1 минут, Svetlana Pecin-Saraguda рече Или ће требати да ставим и 4. пут исправку почетног текста, не би ли се колико толико могао читати? Ел ти и кад свете преводиш овако им убачиш по коју исправку? Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 3, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 пре 1 минут, Svetlana Pecin-Saraguda рече Надам се да сам свима одговорила, к Лаку ноћ. И ваистину Вам би ноћ! Дао Бог, па да вам се и раздани! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Јануар 3, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2018 пре 8 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече Баш нећеш да ме пустиш да идем на спавање? А што би ти спавала кад ја не спавам. пре 8 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече Какве везе имају Светитељи са писцем почетног текста? Немају. Али ти имаш везе са превођењем и исправљањем. Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука