Milan Nikolic Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 51 минута, GeniusAtWork рече Стварно не знам да има било какве везе са ентропијом (стрелом времена), нити да решава тај проблем на било који начин. Како разумети почетну конфигурацију равномерно распоређених честица у моменту након Великог праска? То је смисао најниже ентропије коју космос познаје, полазне тачке стреле времена. То се објашњава једино инфлаторном космологијом. Тако је детаљно о томе писао Грин. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 1 сат, Avocado рече Nije strašno to što ne razumeš... strašno je što ni ne pokušavaš da razumeš... Није тешко разумети да не причамо искључиво о релативитету. Да си читао или слушао о инфлаторној космологији, стрели времена и ентропији која јој даје смисао, разумео би и оно објашњење о космичком рачунању времена. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 8 минута, Milan Nikolic рече Није тешко разумети да не причамо искључиво о релативитету. Nije uopšte lako razumeti o čemu sve ti pokušavaš da pričaš da bi eto nešto drvio u nedostatku odgovora. Цитат Да си читао или слушао о инфлаторној космологији, стрели времена и ентропији која јој даје смисао, разумео би и оно објашњење о космичком рачунању времена. Da si poslušao samog Grina na klipu kojeg sam ti postavio, razumeo bi koliko ga pogrešno interpretiraš... i onda bi i pored toga što si razumeo da nisi u pravu, nastavio da se praviš blesav... Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 Тебе више занима филозофија. Рекох ти мани се тог ограничења на релативитет. Зашто не читаш Грина где говори о свему овоме што сам ти показао? Зар ти је тешко да прочиташ ово што сам поставио од Грина: Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Децембар 28, 2017 Гости Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 1 минут, Avocado рече Nije uopšte lako razumeti o čemu sve ti pokušavaš da pričaš da bi eto nešto drvio u nedostatku odgovora. Da si poslušao samog Grina na klipu kojeg sam ti postavio, razumeo bi koliko ga pogrešno interpretiraš... i onda bi i pored toga što si razumeo da nisi u pravu, nastavio da se praviš blesav... Канда му је мноогооо досадно, а и жели леба преко погаче... Живот иде, а човек фантазира. Муко света, слава Богу што постојиш! Заиста! Гравитација је веома промишљено установљена сила, баш као и потребе тела! Једино им фантазија у времену бежи... Али авај мора се и јести! Заиста има памети у том Богу? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 7 минута, Milan Nikolic рече Тебе више занима филозофија. Рекох ти мани се тог ограничења на релативитет. Зашто не читаш Грина где говори о свему овоме што сам ти показао? Зар ти је тешко да прочиташ ово што сам поставио од Грина: Pa pročitao sam... i odgovorio ti (link)... i dao direktno Grinovo objašnjenje... i onda si ti podvio rep i krenuo da laješ u prazno... Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 43 минута, Zoran Đurović рече Pro 27:22 Da bezumnika stučeš tučkom u stupi, ne bi ga ostavila ludost njegova. Шта је ступа? "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 7 минута, Ведран* рече Шта је ступа? Mužar.Bar tako mislim. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Децембар 28, 2017 Гости Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 17 минута, Ведран* рече Шта је ступа? Ако добро схватам оца нека врста старог алата за обраду: "Лана и Кудеље"; сврха алата је добијање пређе? ' Намена им је слична: "гаргашама" којима се обрађивала вуна. А ја верујем да се ради о замци. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 28, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 58 минута, Bokisd рече Naravno, znam da nisam tako sladak ( ), mozda sam i neki put napadan i agresivan ili dosadan ili iritantan. Неки пут? пре 59 минута, Bokisd рече Ali, mislim, da nije bas to tako veliki problem , da me predstavis bas u tako losem smislu u tvom postu. Mislim, da sam jos uvek onakav , za kavog si me i smatrao na pocetku. Ја ни у једном моменту нисам мислио као Ведран да има нешто позитивно у тебе. Поред неверја, проблем са вама је неупотреба мозга. Јер, како Ведран лепо рече, после аргументованог објашњења, разумна особа прихвати став који није пре заступала. Овде је ВСБ држао једну позицију, ја другу, али после силних аргументација, ВСБ рече: Тачно, у праву си. И нема љутње. Код тебе и Кратоса који се распаде, је феномен придворног и подмуклог слагања, а онда терања по своме. Па нисмо ми мајмуни! Ти си толика сиса да ниси хтео да кажеш да одбијаш Јустина за Бога који нема предзнање него знање (што је Милан отворено одбио у једном посту, као што га сада боли гузица за Оце који му кажу да нема времена пре времена), него си све нешто хтео да смуљаш својим речима. Због тога са вама нема разговора. Ево у чему је разлика између нас: Да ми дође анђео са неба и да ми каже како је Ис тело невидљиво ја бих га пљунуо у око! Не може да буде невидљиво ако је физичко као моје и твоје. Није трансформерс, па је сада видљив или невидљив. Апостоли га виде и пипају. Он једе. Како дух може да се пипне и да једе? Августин јасно одбија да је духовно тело по природи такво, него говори о материјалном телу, али које се назива духовним јер је у служби духа, али је свакако, иако од костију, меса и крви лишено пропадљивости и осмрћености. А то је димензија будућег века. Није никакво чудо што Ис једе јер има материјално тело. Васкрсао је са зубима. Мени зуб може да буде невидљив ако ме Тајсон завати па ми га избије! Иначе, види ми се зуб. И има своју функцију. Тело је невидљиво само ако је у другом простору. Ти мене не видиш јер сам у Риму. Ови Ис не виде јер је у другој димензији иако са истим телом. То је објашњење, а не чудотворност или невидљивост видљивог! Које безумље. Ако су васкрсла тела невидљива, онда се радујем што ме никад нећеш видети да ме давиш глупостима. А како може да се задрже иста својства природе, а својство човековог тела је да је видљиво, а да сада буде невидљиво? Да ли ти је јасно какве бесмислице причаш, па макар и од Јустана биле, мада то нисам читао? Кад нестаде при ломљењу хлеба, узео да зајебава ову двојицу? Као, сад ме видиш, сад не? Која је то зајебанција? Тек бих тада одбио тог Коперфилда! Он је у хлебу преломљеном, како веле Августин и Златоусти, а одбија Лопухин, јер су католици аргументовали да је тиме потврђена евхаристија без вина, што је глупост и њих али и Лопухина. Зато је невидљив јер је у другој димензији. Даје им на знање, али теби и веселој дружини очигледно не, да је он присутан у сломљеном хлебу. Теби је интересантно да је он невидљив, да пролази кроз врата. Volim_Sina_Bozjeg, Ведран*, Милан Ракић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 28, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 24 минута, Ведран* рече Шта је ступа? Тучак. Можда је и ово нејасно, али после овог, биће ти јасно: https://ru.wikipedia.org/wiki/Ступа Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 Bas sada procitah ove stihove i zapazih jednu zanimljivost: Mark 6:45 I odmah natera učenike svoje da udju u ladju i da idu napred na one strane u Vitsaidu dok On otpusti narod. Mark 6:46 I otpustivši ih ode na goru da se pomoli Bogu. Mark 6:47 I uveče beše ladja nasred mora, a On sam na zemlji. Mark 6:48 I vide ih gde se muče veslajući: jer im beše protivan vetar. I oko četvrte straže noćne dodje k njima idući po moru; i htede da ih mimoidje. Mark 6:49 A oni videvši Ga gde ide po moru mišljahu da je utvara, i povikaše; Mark 6:50 Jer Ga svi videše i poplašiše se. I odmah progovori s njima, i reče im: Ne bojte se, ja sam, ne plašite se. Mark 6:51 I udje k njima u ladju, i utoli vetar; i vrlo se uplašiše, i divljahu se.Mark 6:52 Jer ih ne naučiše hlebovi; jer se beše srce njihovo okamenilo. Mark 6:45 και ευθεως ηναγκασεν τους μαθητας αυτου εμβηναι εις το πλοιον και προαγειν εις το περαν προς βηθσαιδαν εως αυτος απολυση τον οχλον Mark 6:46 και αποταξαμενος αυτοις απηλθεν εις το ορος προσευξασθαι Mark 6:47 και οψιας γενομενης ην το πλοιον εν μεσω της θαλασσης και αυτος μονος επι της γης Mark 6:48 και ειδεν αυτους βασανιζομενους εν τω ελαυνειν ην γαρ ο ανεμος εναντιος αυτοις και περι τεταρτην φυλακην της νυκτος ερχεται προς αυτους περιπατων επι της θαλασσης και ηθελεν παρελθειν αυτους Mark 6:49 οι δε ιδοντες αυτον περιπατουντα επι της θαλασσης εδοξαν φαντασμα ειναι και ανεκραξαν Mark 6:50 παντες γαρ αυτον ειδον και εταραχθησαν και ευθεως ελαλησεν μετ αυτων και λεγει αυτοις θαρσειτε εγω ειμι μη φοβεισθε Mark 6:51 και ανεβη προς αυτους εις το πλοιον και εκοπασεν ο ανεμος και λιαν εκ περισσου εν εαυτοις εξισταντο και εθαυμαζονMark 6:52 ου γαρ συνηκαν επι τοις αρτοις ην γαρ αυτων η καρδια πεπωρωμενη Nesto sam zbunjen pa bi mogli moji prijatelji talibani da me pouce. Kakve veze imaju hlebovi sa Isusovim hodanjem po moru? U vezi cega im je srce okamenilo? Eto tako malo cisto za domaci zadatak. Volim_Sina_Bozjeg, Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 44 минута, Avocado рече Pa pročitao sam... i odgovorio ti (link)... i dao direktno Grinovo objašnjenje... i onda si ti podvio rep i krenuo da laješ u prazno... Извини молим те, можеш ли да будеш доследан нашем разговору? Ево поставио си леп клип о релативности времена, погледао сам га. Молим те сада да окренеш страницу и да наставимо даље. Пошто је твој клип био о Њутновом и Ајнштајновом погледу на време, сада те молим да се осврнеш на текст који сам ти поставио, који се не тиче тог питања између Њутна и Ајнштајна. Лепо те молим да размотриш питање стреле времена у виду ентропије, која се у модерној космологији разматра путем инфлаторне космологије. Наиме, инфлаторна космологија даје начин праска теорији Великог праска. И не само то. Али за ову нашу проблематику, битно је то што та теорија показује првобитни космос након Великог праска као пространство једнако распршеног гаса, то јест једнако распоређених честица у простору. Смисао ниске ентропије, и ентропије уопште, је у томе што првобитно стање равномерно распршеног космичког гаса, није стање коме космос тежи, а из разлога гравитације која је у том тренутку, тако напето и спремно, увела честице у спектакуларно кретање ка мањој уређености, то јест, ка томе да се честице померају у све неуређенију конфигурацију. Почетна уређеност космоса, та фантастично постављена конфигурација честица, као када би бацио шаку коцака и зачудио се ако свака стане на свој ћошак, била је толико велика да је данашња уређеност звезда и планета и свих живих бића, заправо повећање неуређености космоса. Дакле, причамо о сасвим другој теми од оне коју си указао са клипом. Стрела времена и ентропија у том смислу, има свој посебан теоријски оквир, шири од релативитета. Тако, ако пажљиво читаш Гринов текст, видећеш да почиње од Ајнштајнове релативности времена, али прелази у сасвим другу и ширу причу. Овај твој клип је као прва страница. Потребно је ићи даље у причу. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 17 минута, Trifke рече Bas sada procitah ove stihove i zapazih jednu zanimljivost: Mark 6:45 I odmah natera učenike svoje da udju u ladju i da idu napred na one strane u Vitsaidu dok On otpusti narod. Mark 6:46 I otpustivši ih ode na goru da se pomoli Bogu. Mark 6:47 I uveče beše ladja nasred mora, a On sam na zemlji. Mark 6:48 I vide ih gde se muče veslajući: jer im beše protivan vetar. I oko četvrte straže noćne dodje k njima idući po moru; i htede da ih mimoidje. Mark 6:49 A oni videvši Ga gde ide po moru mišljahu da je utvara, i povikaše; Mark 6:50 Jer Ga svi videše i poplašiše se. I odmah progovori s njima, i reče im: Ne bojte se, ja sam, ne plašite se. Mark 6:51 I udje k njima u ladju, i utoli vetar; i vrlo se uplašiše, i divljahu se.Mark 6:52 Jer ih ne naučiše hlebovi; jer se beše srce njihovo okamenilo. Mark 6:45 και ευθεως ηναγκασεν τους μαθητας αυτου εμβηναι εις το πλοιον και προαγειν εις το περαν προς βηθσαιδαν εως αυτος απολυση τον οχλον Mark 6:46 και αποταξαμενος αυτοις απηλθεν εις το ορος προσευξασθαι Mark 6:47 και οψιας γενομενης ην το πλοιον εν μεσω της θαλασσης και αυτος μονος επι της γης Mark 6:48 και ειδεν αυτους βασανιζομενους εν τω ελαυνειν ην γαρ ο ανεμος εναντιος αυτοις και περι τεταρτην φυλακην της νυκτος ερχεται προς αυτους περιπατων επι της θαλασσης και ηθελεν παρελθειν αυτους Mark 6:49 οι δε ιδοντες αυτον περιπατουντα επι της θαλασσης εδοξαν φαντασμα ειναι και ανεκραξαν Mark 6:50 παντες γαρ αυτον ειδον και εταραχθησαν και ευθεως ελαλησεν μετ αυτων και λεγει αυτοις θαρσειτε εγω ειμι μη φοβεισθε Mark 6:51 και ανεβη προς αυτους εις το πλοιον και εκοπασεν ο ανεμος και λιαν εκ περισσου εν εαυτοις εξισταντο και εθαυμαζονMark 6:52 ου γαρ συνηκαν επι τοις αρτοις ην γαρ αυτων η καρδια πεπωρωμενη Nesto sam zbunjen pa bi mogli moji prijatelji talibani da me pouce. Kakve veze imaju hlebovi sa Isusovim hodanjem po moru? U vezi cega im je srce okamenilo? Eto tako malo cisto za domaci zadatak. Cisto da napomenem da ne bude posle nisam znao. Obicno se izvlace na tekstualne varijante kada su ovakvi tekstovi u pitanju. Pa da nekome nebi palo na pamet da tako nesto zbori evo reference o ovom stihu: • ἀλλ' ἦν] א B L Δ Θ 33 892 1241 1424 al syrh(mg) cop WH • ἦν γὰρ] A D W f1 f13 Byz vg syr ς • αὐτῶν ἡ καρδία] Byz • ἡ καρδία αὐτῶν] ς Kao sto se moze videti varijante su zanemarljive i totalno nebitne. Cisto da se zna. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 1 hour ago, Zoran Đurović рече Ја ни у једном моменту нисам мислио као Ведран да има нешто позитивно у тебе. Поред неверја, проблем са вама је неупотреба мозга. Јер, како Ведран лепо рече, после аргументованог објашњења, разумна особа прихвати став који није пре заступала. Овде је ВСБ држао једну позицију, ја другу, али после силних аргументација, ВСБ рече: Тачно, у праву си. И нема љутње. Код тебе и Кратоса који се распаде, је феномен придворног и подмуклог слагања, а онда терања по своме. Па нисмо ми мајмуни! Ти си толика сиса да ниси хтео да кажеш да одбијаш Јустина за Бога који нема предзнање него знање (што је Милан отворено одбио у једном посту, као што га сада боли гузица за Оце који му кажу да нема времена пре времена), него си све нешто хтео да смуљаш својим речима. Због тога са вама нема разговора Problem neverja ? Veruj mi ne razumem sta si mislio ovim ? Kao i ovo sa necijom pozitivom. Mislim, ono.... kada budemo zajedno jeli i pili i jurili sojke po gradu, onda mozes reci za nekog, da li je ili nije pozitivan lik. Imamo mi i dodrinih tacaka u kojima se slazemo. Tamo oko ravne zemlje, na mnogim temama koja su vezana za ovo pitanje smo se lepo slagali. Mislim da je i tvoje obrazlozenje u vezi hirotesija Artemija odlicno ( mislim da nisam ucestvovao u temi ). Verovatno postoje jos neke teme u kojima mozemo da se slozimo. I teraj dalje. U temama u kojima se ne slazemo, mozemo da pricamo, ne mozemo, ako nema price, nema, ako ima male frke i rasprave, okey, nema veze, nema ljutnje i teraj dalje. Gde sam se ja to' podmuklo slagao sa tobom, pa, posle sam kao terao po nekom svom hiru ? Pa, preganjamo se vec skoro godinu dana po raznim temama. I, ti znas vrlo dobro koji su moji stavovi o odredjenim pitanjima, kao i ja sto znam tvoje ( stavove ). Samo sto sam ja ucestvovao u jos dosta raznih tema, koje se ne bave samo verskim pitanjima. Mislim, da i drugi znaju , kako da kazem , koja su moja opsta i posebna gledista povom razlicitih pitanja. Kao sto za Rapsodi znaju da je tradicionalista I, ja sam taj neki tradicionalista. Opet Justin ? Misim, u cemu je problem ? Pa, i Justin i Damaskin govore o Bozijem predznanju kao svojstvu njegove prirode i posle objasnjavaju sta znaci to konkretno. Pa, se posle kaze,....Bozije predznanje je znanje proslosti i buducnosti i za ( Boga ) je vec sadasnjost....Pogledao sam i nasao jedan svoj post na 201. strani, rekao sam...'predznanje, znanje o buducim dogadjajim... Da ne sirim temu na pitanje predznanja, mislim da je i ovo dovoljno da se vidi , da nema nekog muljanja. ( kasnije cu' odgovoriti na ostala pitanja ). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука