Ведран* Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 33 минута, Trifke рече Pa ti i nisi Srbin jer si prodao veru za veceru i zdruzio se cuvenim ekumenistom Avom Rimskim. Ti si unijata i zajedno sa njime siris ovde neke Latinske jeresi! Jedna je istina ...! Оћеш да инквизицију на тебе призовем? А? Ај што рече ово, али да ми речеш да нисам Србин. Море Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 28, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 7 минута, Ведран* рече Толико. Не постоји светогорац који би ово издржао! Ја се јуче предадох, ти данас. Иначе, анализу, тј. дијагнозу ти потписујем од а до ш. Ведран* and ikrasil је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 32 минута, Trifke рече Da te pitam, a ko je autor ovog teksta? To cisto radi brce talibana da znaju da ga napadaju ili ne! Епифаније кипарски? Јел? Тек треба да на тенане прочитам ово што поп посла. Ови енергетски вампири ми сву моју ведрину, топлоту и милоту изсисаше. Trifke, Zoran Đurović and Матусал је реаговао/ла на ово 1 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 3 часа, Paradoksologija рече Одакле оно што си као превод/закључак навео у загради? Јер не следи из текста... "This was explained before. The Evangelist notes three things here. First, how Christ came, the doors were shut. As Augustine says, this was done miraculously, ( kroz zatvorena vrata ) by the same power which enabled him to walk on the water." Toma Akvinski Ovaj deo je iz tumacenja Tome Akvinskog na stihove u vezi Tominog neverja ( Jov. 20, 26 ). U tumacenju Tome na stihove ( 20, 19 ), kaze : " Thus we should say that Christ did this miraculously, by the power of his divinity, and that whenever something similar happens with the saints, it is miraculous and requires a new miracle. ( evo ti odgovor Matusal za ona cudesa iz zitija ) Augustine and Gregory teach this explicitly. Augustine says: "Do you want to know how Christ could enter through closed doors? If you understood how, it would not be a miracle. Where reason falls, faith instructs."[20] And he adds: "He was able to enter with the doors shut, who was born without his mother's virginity being taken away." [21] So, just as Christ's leaving the womb of his virgin mother was a miracle of his divine power, so was his entering through closed doors." Kada se pogledaju svi citati dobijemo ( takav zakljucak ). Po Avgustinu i Tomi usao je kroz zatvorena vrata i to je delo Njegove bozanske moci. I, mi to vidimo kao cudesno delo , kada se ruse zakoni prirode i logike. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 28, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 3 минута, Ведран* рече Епифаније кипарски? Јел? Тек треба да на тенане прочитам ово што поп посла. Ови енергетски вампири ми сву моју ведрину, топлоту и милоту изсисаше. Јес Епифаније. Прича оно што и ми, да су васкрсла тела са Ис а не душе! - Тедо да испровоцирам талибане да ме нападну... Иначе, ја сам се јутрос одвратно осећао кад ми је Боксит пао на памет. Кад видиш да ту нема помоћи... Ведран*, ikrasil and Trifke је реаговао/ла на ово 1 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 8 минута, Ведран* рече Оћеш да инквизицију на тебе призовем? А? Ај што рече ово, али да ми речеш да нисам Србин. Море Da se lepo pokajes , pa da se razidjes sa doticnim i javno se ogradis od njegovog pisanija i postupaka, pa onda pod omfor svetoga neseg vladike, koji je jedina istina, pa onda da te stavimo u Srbe ovako: Jok! Nece da moze bato! Jednda je istina.... Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 28, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 Ево из Василија Великог, на Шестоднев, 1, а против ВиГдовите Зорке која каже да је било времена пре времена. Пошто, по природи ствари, почетак претходи ономе што је из њега произишло, нужно је да, говорећи о ономе што је у неком времену постало, пре свега осталог придодамо речи које кажу: У почетку створи. Јер, као што се види, постојало је нешто и пре овога света, нешто што наш ум не може замислити; али је оно схваћено као неистраживо, јер није прикладно за оне који се тек уводе у знање и који су деца по знању. Било је то стање које је старије од постанка света, подобно небеским силама: стање надвремено, вечно и бесконачно. У такво стање је Саздатељ и Творац свега превео створења: умствену светлост која доликује блаженству оних који љубе Господа, словесна и невидљива бића, и сав хармонични свет умствених бића која надилазе наш разум, којима ни имена не можемо изнаћи. Та створења сачињавају суштину невидљивог света, као што нас Павле учи говорећи: Јер Њиме би саздано све, што је на небесима и што је на земљи, што је видљиво и што је невидљиво, били престоли или господства, или началства или власти или силе, или војске анђела или одреди арханђела. А кад је дошао час да у биће пређе и овај свет, најпре као школа и училиште људских душа, а затим као прикладно пребивалиште свега онога што уопште настаје и пропада, као основа свега створен је ток времена који је прирођен свету и животињама и биљу које је на њему; ток који непрекидно хита и протиче покрај њих и нигде нема краја његовом путу... Или је, можда, речено у почетку створи, зато што је стварање било целовито и безвремено, пошто је сам почетак неподељен и без временског размака. Јер, као што почетак пута још увек није пут и почетак куће није кућа, тако ни почетак времена није време, па чак није ни његов најмањи део. Но, ако се неко противи овоме и каже да почетак јесте време, нека зна да онда треба да га подели на делове времена. Ти делови су почетак и средина и крај – а замислити почетак почетка, потпуно је смешно. Онај, пак, који раздељује почетак, начиниће два почетка уместо једнога, или чак много и небројено почетака, пошто ће се оно што је раздељено увек раздвајати на друге делове. Речено је, дакле, у почетку створи, да бисмо увидели да је свет саздан истога трена кад је изречена воља Божија, и то без протока времена. Гледајте сада кад Зорка припише Василију како говори о времену пре времена! Матусал, Trifke and ikrasil је реаговао/ла на ово 1 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 45 минута, Avocado рече Pa objasnio sam to što si me pitao... guglaj i naćićeš stotine izvora... ja sam rešio da ti dam izvod iz Enciklopedije filozofije Stanford Univerziteta, kao prilično kvalitetan izvor... dao sam izvor, a ne svoje objašnjenje, jer mi se činilo kao da impliciraš da sam to izmislio da ubacim žiške u raspravu. Ako ne razumeš engleski, evo ti i jednostavno objašnjenje: po specijalnoj teoriji relativnosti - vreme je relativno... ne samo u smislu da je moje "sada" relativno u odnosu na tvoje "sada" i da moje i tvoje "sada" ne moraju da budu istovremeni... nego ne postoji nikakvo apsolutno i objektivno "sada"... samim tim, ne postoji ni nekakvo apsolutno i objektivno "sada -15 sekundi"... šta više, moje i tvoje "sada" zavisi od toga u kom pravcu se krećemo i kojom brzinom se krećemo... nadam se da je jasno zašto ovo sve (pod uslovom da je teorija relativnosti tačna) sasvim jasno ukazuje na to da je b-teorija vremena ispravna... da ne objašnjavam sad i to pa da kažeš da šimgu... То је само карактеристика, релативност трајања времена. Неком прође дан, неком година. Па Ајнштајн је о самом смислу времена као садашњости рекао да нема апсолутно појма и да га то убија. Релативност нема одговора на то. Одговор је нађен у инфлаторној космологији, укратко: ,,gustina mase kao mera toka vremena pruža nam globalni standard za ceo kosmos.'' Ми можемо рећи да је ово сада за све. Наш проблем је што релативност трајања времена мешамо са релативношћу хронологије догађаја. Тај пример за есхатоталибане не постоји у физици. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Децембар 28, 2017 Гости Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 35 минута, Paradoksologija рече Pitanje je da li je Hristos vaskrsao u ljudskom telu u kom je ovaploćen. Претпостављам да циљаш на Преображење? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 10 минута, Zoran Đurović рече Ево из Василија Великог, на Шестоднев, 1, а против ВиГдовите Зорке која каже да је било времена пре времена. Пошто, по природи ствари, почетак претходи ономе што је из њега произишло, нужно је да, говорећи о ономе што је у неком времену постало, пре свега осталог придодамо речи које кажу: У почетку створи. Јер, као што се види, постојало је нешто и пре овога света, нешто што наш ум не може замислити; али је оно схваћено као неистраживо, јер није прикладно за оне који се тек уводе у знање и који су деца по знању. Било је то стање које је старије од постанка света, подобно небеским силама: стање надвремено, вечно и бесконачно. У такво стање је Саздатељ и Творац свега превео створења: умствену светлост која доликује блаженству оних који љубе Господа, словесна и невидљива бића, и сав хармонични свет умствених бића која надилазе наш разум, којима ни имена не можемо изнаћи. Та створења сачињавају суштину невидљивог света, као што нас Павле учи говорећи: Јер Њиме би саздано све, што је на небесима и што је на земљи, што је видљиво и што је невидљиво, били престоли или господства, или началства или власти или силе, или војске анђела или одреди арханђела. А кад је дошао час да у биће пређе и овај свет, најпре као школа и училиште људских душа, а затим као прикладно пребивалиште свега онога што уопште настаје и пропада, као основа свега створен је ток времена који је прирођен свету и животињама и биљу које је на њему; ток који непрекидно хита и протиче покрај њих и нигде нема краја његовом путу... Или је, можда, речено у почетку створи, зато што је стварање било целовито и безвремено, пошто је сам почетак неподељен и без временског размака. Јер, као што почетак пута још увек није пут и почетак куће није кућа, тако ни почетак времена није време, па чак није ни његов најмањи део. Но, ако се неко противи овоме и каже да почетак јесте време, нека зна да онда треба да га подели на делове времена. Ти делови су почетак и средина и крај – а замислити почетак почетка, потпуно је смешно. Онај, пак, који раздељује почетак, начиниће два почетка уместо једнога, или чак много и небројено почетака, пошто ће се оно што је раздељено увек раздвајати на друге делове. Речено је, дакле, у почетку створи, да бисмо увидели да је свет саздан истога трена кад је изречена воља Божија, и то без протока времена. Гледајте сада кад Зорка припише Василију како говори о времену пре времена! Каква је то артемијевска фора са цитатима? У Шестодневу има речи које вас могу преклопити као стена. Чим до њих дођемо, биће да Василије није то добро разумео. Ма иди бегај. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 17 минута, Trifke рече Da se lepo pokajes , pa da se razidjes sa doticnim i javno se ogradis od njegovog pisanija i postupaka, pa onda pod omfor svetoga neseg vladike, koji je jedina istina, pa onda da te stavimo u Srbe ovako: Jok! Nece da moze bato! Jednda je istina.... Послаћу на тебе војску ових. Данас им је вођа био на консултацијама код мене. Морали смо да разговарамо кроз решетке. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 5 минута, Ведран* рече Послаћу на тебе војску ових. Данас им је вођа био на консултацијама код мене. Морали смо да разговарамо кроз решетке. Nemas sanse katakombe me stite. Jedna je istina..... Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 1 минут, Trifke рече Nemas sanse katakombe me stite. Jedna je istina..... Ел то оне од по шест спратова? Па зато ови и имају крила! "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 28, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 4 минута, Milan Nikolic рече Каква је то артемијевска фора са цитатима? У Шестодневу има речи које вас могу преклопити као стена. Чим до њих дођемо, биће да Василије није то добро разумео. Ма иди бегај. Других ради износим како презирете Оце. Жао ми је што Василије не мисли као ти да има времена пре времена. Није био тако паметан као ти.Ти си ипак уникалан! Онај Кратос обећавао обраћење ако му се приложе текстови, а онда прсну као бас кад се суочио са сопственом глупошћу. Ти не можеш да прснеш, произилази из дијагнозе коју сам ти давно дао. Ти ћеш у брк Василију наставити да блејиш како има времена пре времена. Наводих вам: Pro 27:22 Da bezumnika stučeš tučkom u stupi, ne bi ga ostavila ludost njegova. Твој је проблем овде што има људи који разумеју текстове, тако да се твоја голотиња открива на пјаци. Не мисли да су сви извршили лоботомију као ти и теби слични. Ведран* and ikrasil је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 28, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2017 пре 5 минута, Ведран* рече Ел то оне од по шест спратова? Па зато ови и имају крила! Imamo mi i blagodatni omfor za razliku od tebe. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука