Гости Guest Гајић Написано Децембар 27, 2017 Гости Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 1 минут, Zoran Đurović рече Телесни пролив ти престао, али душевни се не зауставља... Тешко је рећи не знам, а још теже се Богу Живом обратити! Опасно је То огледало Разума? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 5 минута, Кратос рече Ne ,on hoće da kaže da to nije neko predznanje u vidu predviđanja već da Bog vidi sve događaje kao sada aktuelne pred sobom,Bog sve vidi sada ne postoje te vremenske kategorije za Boga niti bilo kakva distanca između Boga i bilo kog događaja u stvorenom svetu.Bog ceo svet vidi u celini,od početka do kraja i pre same aktuelizacije tih događaja u stvorenom svetu.To je isključivo njegova perspektiva.Sa tim delom se slažem.Ima i u SZ i pre nego što te začeh u utrobi poznavah te,nekom od Proroka priča,parafrazirao sam al to otprilike.Pa ima valjda i ono da Bog zove nepostojeće kao postojeće i sl... Dobro. To je Njegova perspektiva. Ali, recimo ovako. Posto ti 'buduci' dogadjaji se jos nisu odigrali u vremenu, onda, mozemo govoriti kao Bozijem predznanju svih dogadjaja. Govorimo kao o Bozijem predznanju svega sto tek treba da se dogodi. Damaskin kaze : https://svetosavlje.org/tacno-izlozenje-pravoslavne-vere/45/ "Треба знати да Бог све унапред зна, али не предодређује све; унапред зна и оно што je у нашој власти, али га не предодређује, јер не жели да буде зла, нити да насилно изнуђује врлину. Према томе, предодређење је дело божанске прогностичке[1] заповести. Међутим, оно што није у нашој власти Бог предодређује по своме предзнању: јер, по своме предзнању, Бог је већ предрасудио о свему, по мери властите доброте и праведности." Verovatno, zbog te nase slobode, mozemo govoriti i o Bozijem predznanju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 5 минута, Bokisd рече Tako je rasudjivao Justin. Oci su konkretan dogadjaj prolaska kroz vrata pripisivali Njegovov Bozanskoj moci i sili, tj. kao cudesan dogadjaj. Onda je trebao Justin da odvrne česmu do kraja ako je želeo da pokaže punu silu i moć Isusa Hrista koji jede i pije ima koske i meso a ne da Ga transformiše kako ti propovedas. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 20 минута, Zoran Đurović рече Наведи све ове оце на које си се позвао и тачно дај по 1 реченицу, а не да паламудиш, да кажу кроз врата, а такође наведи та дела и главу и параграф. 'Ocu, kasnije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 5 минута, Bokisd рече Naravno, zbog toga sam i rekao ( pre navodjenja ove recenice od Justina ),....'nekako mozemo izvesti zakljuucak'....i, dalje ide taj tekst od Justina. Ok, ako pod "nekako" podrazumevaš "pogrešno"... пре 5 минута, Bokisd рече Moje misljenje jeste, da je to njegova unutrasnja logika i smisleni pokusaj da i putem prirodne nauke, priblizi Vaskrsenje Hristovo onima koji neveruju, ....putem kojega je Njegovo telo dobilo nova svojstva,... da kao duhovno, moze prolaziti kroz materiju i zatvorena vrata. Mi hriscani to znamo i verujemo, da je Njegovo Vaskrslo telo takvo, jer je On Bog. Tako je rasudjivao Justin. Oci su konkretan dogadjaj prolaska kroz vrata pripisivali Njegovov Bozanskoj moci i sili, tj. kao cudesan dogadjaj. I, Justi sigurno tako misli i veruje, samo je ovde pokusao i kroz prirodne zakone da objasni 'prolazak' i nekako i pokaze i neverujucima da je zaista Vaskrsao. Ma to je ok... mogao je da pokušava šta hoće... samo nije loše znati da mu je pokušaj malo promašen... Takođe, ako je poenta u približavanju neverujućima, mi se slabo ložimo na te magične fore tipa: telo isto kao materijalno+prolazi kroz zatvorena drvena vrata... zato što materijalno ljudsko telo ne prolazi kroz zatvorena drvena vrata ne zbog toga što mu fali neko svojstvo već zbog načina na koji funkcionišu atomi tj. to materijalno telo, pa ne možeš telu da "dodaš neko svojstvo" da bi moglo da prođe, već zapravo moraš da fundamentalno menjaš ili telo ili vrata ili zakone prirode... mnogo lakše vam je da odmah kažete da je to neobjašnjivo čudo... Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Onda je trebao Justin da odvrne česmu do kraja ako je želeo da pokaže punu silu i moć Isusa Hrista koji jede i pije ima koske i meso a ne da Ga transformiše kako ti propovedas. Pa, cekaj, ....jel, po Justinu prosao kroz vrata ili ne ? I, zbog cega i kako ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 1 минут, Bokisd рече Pa, cekaj, ....jel, po Justinu prosao kroz vrata ili ne ? I, zbog cega i kako ? Šta će Bogu da menja prirodne zakone koje je sam sazdao, da mu se Avokado smeje a ti da Mu veruješ? Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 Проблем је што правите јеретицима оне који се не слажу са вама. Обично то раде јеретици и тако испадне јерес.Има једна важна поука отачка, био неки велики духовник на самрти, посетио га неки велики грешник и пита га како да се спасим. Отац каже требаш бити као ја. Оде грешник тужан и умре, а умре и отац, па се јави једном човеку да је грешник спашен а отац није.Да ли прича има везе са темом, не знам. Само знам да уопште не желим да верујем да сам већ спашен. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 3 минута, Bokisd рече Pa, cekaj, ....jel, po Justinu prosao kroz vrata ili ne ? I, zbog cega i kako ? Vidi pod nikoloudion i pod Pismo. ODJEDNOM. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 2 минута, Avocado рече Ok, ako pod "nekako" podrazumevaš "pogrešno"... Ja sam se 'ogradio', zbog toga sto ne poznajem prirodne nauke i kako to sve tacno funkcionise. Mozda je tada bilo neko misljenje koje je bilo slicno tome koje je i naveo Justin. Mozda je nekome, bilo sasvim logicno i smisleno njegovo objasnjenje. Ljudi smo, psotoje ljudi kojima je dovoljno i tako nekako naucno objasnjenje od Justina. пре 5 минута, Avocado рече Ma to je ok... mogao je da pokušava šta hoće... samo nije loše znati da mu je pokušaj malo promašen... Takođe, ako je poenta u približavanju neverujućima, mi se slabo ložimo na te magične fore tipa: telo isto kao materijalno+prolazi kroz zatvorena drvena vrata... zato što materijalno ljudsko telo ne prolazi kroz zatvorena drvena vrata ne zbog toga što mu fali neko svojstvo već zbog načina na koji funkcionišu atomi tj. to materijalno telo, pa ne možeš telu da "dodaš neko svojstvo" da bi moglo da prođe, već zapravo moraš da fundamentalno menjaš ili telo ili vrata ili zakone prirode... mnogo lakše vam je da odmah kažete da je to neobjašnjivo čudo... Da li je ili nije promasaj, tesko mozemo reci. Jer, Justin je svojom misli i delom i zivotom mnoge privukao crkvi i veri. Da li ce neko ili nece moci bas tacno i precizno , da zna, kako nauka gleda na prirodu i zakone, je skoro i nebitno, to i ne moze nesto bitno da utice na spasenje. Bitnije je, da je poverovao i da radi na sebi, da bude bolji covek i da spase svoju dusu. Nadam se da razumes sta hocu da kazem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 Dobro. To je Njegova perspektiva. Ali, recimo ovako. Posto ti 'buduci' dogadjaji se jos nisu odigrali u vremenu, onda, mozemo govoriti kao Bozijem predznanju svih dogadjaja. Govorimo kao o Bozijem predznanju svega sto tek treba da se dogodi. Damaskin kaze :https://svetosavlje.org/tacno-izlozenje-pravoslavne-vere/45/ "Треба знати да Бог све унапред зна, али не предодређује све; унапред зна и оно што je у нашој власти, али га не предодређује, јер не жели да буде зла, нити да насилно изнуђује врлину. Према томе, предодређење је дело божанске прогностичке[1] заповести. Међутим, оно што није у нашој власти Бог предодређује по своме предзнању: јер, по своме предзнању, Бог је већ предрасудио о свему, по мери властите доброте и праведности." Verovatno, zbog te nase slobode, mozemo govoriti i o Bozijem predznanju.,,Прогностичке заповести"? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 6 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Šta će Bogu da menja prirodne zakone koje je sam sazdao, da mu se Avokado smeje a ti da Mu veruješ? Rekao sam, da je sigurno Justin verovao , da Bog zbog Vasksenja ( koje je najvece cudo ) dobio duhovno telo, kojim je i mogao proci kroz vrata. Drugo je, sto je pokusao kroz prirodne nauke da nekako priblizi Vaskrsenje i nekim drugim ljudima. ( u predhodnom postu sam nesto naveo ). Pa, i oci u staro vreme su koristili tadasnje naucne cinjenice koje su vladale, a, koje su sada nesto drugacije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 Има једна струја која радо Христово васкрсење гледа готово као својеврсно "разовлапоћење", и има јаку позитивну корелацију са неоплатонизмом. Just sayin'. Trifke, Zoran Đurović, Ведран* and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 2 минута, Milan Nikolic рече ,,Прогностичке заповести"? Mislim, da. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 5 минута, Bokisd рече Ja sam se 'ogradio', zbog toga sto ne poznajem prirodne nauke i kako to sve tacno funkcionise. Mozda je tada bilo neko misljenje koje je bilo slicno tome koje je i naveo Justin. Mozda je nekome, bilo sasvim logicno i smisleno njegovo objasnjenje. Ljudi smo, psotoje ljudi kojima je dovoljno i tako nekako naucno objasnjenje od Justina. Tu i leži problem zbog kojeg sam ti išta i pisao, a što izgleda nećeš ili ne možeš da shvatiš... u pitanju je NEnaučno objašnjenje od Justina... onaj kojem je to "dovoljno", "logično" i "smisleno" će steći ili utvrditi pogrešna uverenja o nauci, pa makar Justin bio i teološki u pravu... пре 5 минута, Bokisd рече Da li je ili nije promasaj, tesko mozemo reci. Jer, Justin je svojom misli i delom i zivotom mnoge privukao crkvi i veri. Da li ce neko ili nece moci bas tacno i precizno , da zna, kako nauka gleda na prirodu i zakone, je skoro i nebitno, to i ne moze nesto bitno da utice na spasenje. Bitnije je, da je poverovao i da radi na sebi, da bude bolji covek i da spase svoju dusu. Nadam se da razumes sta hocu da kazem. Razumem šta hoćeš da kažeš ali je to potpuno irelevantno za naš dosadašnji razgovor... Zoran Đurović, Volim_Sina_Bozjeg and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука