Bokisd Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 36 минута, Zoran Đurović рече Лупаш као и обично. Како је Петар могао да хода по језеру а био је материјалан? Не говори се овде о никаквим духовима или њиховој способности пролажења кроз. То је погрешно. Јустин греши. Он није имао мене да га преиспитам, али ти имаш, па је зато код њега само грешка, а код тебе грех. Јустиново тумачење не стоји, јер сви говоримо (осим тебе и Кратоса) о физичком телу. Крајње је безумље веровати да је васкрсли био на земљи 40 дана па ишао тамо-амо као сваки други човек, али невидљиво. Да није видео и неке кад се попрцкују? Тебе како чачкаш нос? Милана како врши велику нужду? Дакле, ако се и сретне код некога да каже како је прошао кроз врата, то жели само да се нагласи нови начин постојања, а не да је он ходао земљом. Јер, интелигенцијо, како се то сада Хр јавља светим људима, а да не напушта Оца? Како ниси свестан своје несвести? Како верујеш Јустину у овоме, а не верујеш му да Бог нема предзнање? Da li je Isus prolazio kroz materiju ili se pojavljivao i nestajao, pre vaskrsenja , kao sto je i posle vaskrsenja ? Nemamo svedocanstva o tome. Zbog toga i Justin kaze, ...da je posle vaskrsenja ,( iako je to bilo telo iste gradje kao i pre vaskrsenja ), dobilo nova svojstva , da je duhovno i da zbog toga moze i proci kroz zatvorena vrata. Drugo svojstvo koje izvire iz duhovnog tela, jeste nevidllivost. Naravno, slazem se, Isus nije isao tamo - ovamo posle vaskrsenja, da li, u vidljivom ili nevidljivom telu , svejedno. Pa, upravo zbog toga sto je i zaista prosao kroz vrata, pokazao je nov nacin postojanja tj. da je u tom telu punina Njegovog bozantva. Tako oci tumace taj dogadjaj. Nije fora u tome sto je prosao kroz vrata, mogao je na neki nama neshvatljiv nacin da udje ( ili, da otovri vrata pred sobom ), ali, na ovaj nacin je upravo mogao na najsvrsihodniji i coveku prijemciv nacin da pokaze kakva je sada priroda Njegovog tela posle vaskrsenja. Inace, ne znam, gde Justin prica da Bog nema predznanje ? Da nisi nesto pogresno napisao ? Кратос је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 1 сат, Матусал рече Ја верујем да је Христово тело у пуноћи само што је не могу да га достигнем због својих грехова. Причешћујем се по мери своје достојности јер не могу примити сву пуноћу тога тела. A veruješ da u atempralnoj ravni si dostojan punoće dok u ovoj vremenskoj nisi?Ovde imaš i dalje neke grehe od kojih te Hristos svojom presvetim Telom i Krvlju nije očistio dok si u nadvremenskoj dimenziji potpuno očišćen od svih grehova? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 27, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 1 минут, Bokisd рече Tako oci tumace taj dogadjaj. Не лупај. То не пише у Писму, а само си могао Тому Аквинског, Јустина и Дамаскина да наведеш, а они су сличног духовног искуства. И то су пограшна тумачења, или ви тврдите да су оци непогрешиви? пре 2 минута, Bokisd рече Inace, ne znam, gde Justin prica da Bog nema predznanje ? Da nisi nesto pogresno napisao ? "У ствари, Божје предзнање је знање и гледање свих мисли људских, и осећања, и дела, у стању њиховог збивања, јер за Бога не постоји ни прошлост ни будућност већ је све садашњост". Џуманџи, Ведран*, Trifke and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 6 минута, Zoran Đurović рече Јесте, ђилкошу, јер би било неописиво и недодириво. Ne razumem šta jeste,jeste ograničeno ko terasa il jeste ima nova svojstva? Apostol Pavle lepo kaže da je to novo nešto što oko ne vide i uho ne ču a vi ovde kako pričate ispada je to ustvari odavno već viđeno i čuno.... Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 Сам' да приупитам, пошто немам времена да све ишчитам: колико то тéла има (или је променио) Исус, а колико Логос (ако сам укачила, неки тврде да има разлике између ове "двојице")? Paradoksologija, Ronald, Ведран* and 2 осталих је реаговао/ла на ово 1 1 3 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 1 минут, Zoran Đurović рече Не лупај. То не пише у Писму, а само си могао Тому Аквинског, Јустина и Дамаскина да наведеш, а они су сличног духовног искуства. И то су пограшна тумачења, или ви тврдите да су оци непогрешиви? Kako duhovno iskustvo moze uticati na tumacnje ? Kakovog su iskustva , ne znam, Avgustin, Kiril Aleksandrijski, Zlatoust, Teofilakt, koji su takodje tumacili , kroz vrata ? Ili, papa Ratzinger ? Ili, ako su pogresna tumacenja, ja nisam nasao neko drugacije tumacenje. Pogotovo, da se iz neke druge 'dimenzije' pojavio pred apostolima ? пре 5 минута, Zoran Đurović рече "У ствари, Божје предзнање је знање и гледање свих мисли људских, и осећања, и дела, у стању њиховог збивања, јер за Бога не постоји ни прошлост ни будућност већ је све садашњост". Pa, ako moze da ima znanje o buducnosti, ..onda je to valjda , predznanje ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 27, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 2 минута, Bokisd рече Kako duhovno iskustvo moze uticati na tumacnje ? Kakovog su iskustva , ne znam, Avgustin, Kiril Aleksandrijski, Zlatoust, Teofilakt, koji su takodje tumacili , kroz vrata ? Ili, papa Ratzinger ? Ili, ako su pogresna tumacenja, ja nisam nasao neko drugacije tumacenje. Pogotovo, da se iz neke druge 'dimenzije' pojavio pred apostolima ? Pa, ako moze da ima znanje o buducnosti, ..onda je to valjda , predznanje ? Срећом да те назваше Александар, иначе би те звали дупе... Наведи све ове оце на које си се позвао и тачно дај по 1 реченицу, а не да паламудиш, да кажу кроз врата, а такође наведи та дела и главу и параграф. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 5 минута, Џуманџи рече Сам' да приупитам, пошто немам времена да све ишчитам: колико то тéла има (или је променио) Исус, а колико Логос (ако сам укачила, неки тврде да има разлике између ове "двојице")? Изгледа да их је више преобукао, као на неком маскенбалу... И онда као немамо проблем више са докетизмом... Zoran Đurović, Trifke, Џуманџи and 2 осталих је реаговао/ла на ово 2 1 1 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 Zorana ne možete na ringispil pogotovo što niste svesni da se sami vrtite. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 3 минута, Bokisd рече Pa, ako moze da ima znanje o buducnosti, ..onda je to valjda , predznanje ? Ne ,on hoće da kaže da to nije neko predznanje u vidu predviđanja već da Bog vidi sve događaje kao sada aktuelne pred sobom,Bog sve vidi sada ne postoje te vremenske kategorije za Boga niti bilo kakva distanca između Boga i bilo kog događaja u stvorenom svetu.Bog ceo svet vidi u celini,od početka do kraja i pre same aktuelizacije tih događaja u stvorenom svetu.To je isključivo njegova perspektiva.Sa tim delom se slažem.Ima i u SZ i pre nego što te začeh u utrobi poznavah te,nekom od Proroka priča,parafrazirao sam al to otprilike.Pa ima valjda i ono da Bog zove nepostojeće kao postojeće i sl... Zoran Đurović, Ведран* and Матусал је реаговао/ла на ово 1 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 7 минута, Paradoksologija рече Изгледа да их је више преобукао, као на неком маскенбалу... И онда као немамо проблем више са докетизмом... Ko ovde zastupa doketizam? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 35 минута, Avocado рече Hmmm, svestan si da Justin nije ovde baš najbolje shvatio i/ili interpretirao "naučnu, hemijsku i fizičku istinu"??? Atomi jesu nevidljivi našim očima jer su premali, ali nema ništa duhovno u vezi sa atomima tj. bar to ne tvrde nauke (hemija i fizika)... Reći da je materija "u srži duhovna" je popriličan nonsens... Naravno, zbog toga sam i rekao ( pre navodjenja ove recenice od Justina ),....'nekako mozemo izvesti zakljuucak'....i, dalje ide taj tekst od Justina. Moje misljenje jeste, da je to njegova unutrasnja logika i smisleni pokusaj da i putem prirodne nauke, priblizi Vaskrsenje Hristovo onima koji neveruju, ....putem kojega je Njegovo telo dobilo nova svojstva,... da kao duhovno, moze prolaziti kroz materiju i zatvorena vrata. Mi hriscani to znamo i verujemo, da je Njegovo Vaskrslo telo takvo, jer je On Bog. Tako je rasudjivao Justin. Oci su konkretan dogadjaj prolaska kroz vrata pripisivali Njegovov Bozanskoj moci i sili, tj. kao cudesan dogadjaj. I, Justi sigurno tako misli i veruje, samo je ovde pokusao i kroz prirodne zakone da objasni 'prolazak' i nekako i pokaze i neverujucima da je zaista Vaskrsao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 3 минута, Кратос рече Ne ,on hoće da kaže da to nije neko predznanje u vidu predviđanja već da Bog vidi sve događaje kao sada aktuelne pred sobom,Bog sve vidi sada ne postoje te vremenske kategorije za Boga niti bilo kakva distanca između Boga i bilo kog događaja u stvorenom svetu.Bog ceo svet vidi u celini,od početka do kraja i pre same aktuelizacije tih događaja u stvorenom svetu. Stvar je u tome da za sada pričate i ovo posmatrate iz perspektive tzv. "A teorije vremena"... postoji i "B teorija vremena" po kojoj "budući" događaji već postoje... samo nismo stigli do njih... evo wiki link za početak: https://en.wikipedia.org/wiki/B-theory_of_time Jedino što ova teorija pravi neke druge probleme za teologiju... Trifke, Ведран*, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 27, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 3 минута, Bokisd рече Tako je rasudjivao Justin. Oci su konkretan dogadjaj prolaska kroz vrata pripisivali Njegovov Bozanskoj moci i sili, tj. kao cudesan dogadjaj. I, Justi sigurno tako misli i veruje, samo je ovde pokusao i kroz prirodne zakone da objasni 'prolazak' i nekako i pokaze i neverujucima da je zaista Vaskrsao. Телесни пролив ти престао, али душевни се не зауставља... Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 6 минута, Кратос рече Ko ovde zastupa doketizam? Свако коме се Исус није баш скроз оваплотио, него мења тела као дух чаршаве којима се покрива да плаши људе. А то потоње тело и није тело, него некакав танани духовни урадак, очишћен од свега што саблажњава платоничаре. Trifke, Ведран*, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука