Матусал Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 53 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече Сложили сте се да код отаца постоје две релације размишљања о Логосу. Круцијално откривење свој врхунац добија у оваплоћењу Логоса и цео смисао јевањђеља је да поверујемо да је Исус Христос у Син Божији. Стога оци неретко говоре о бестелесном Логосу који се оваплотио желећи да истуре напред чињеницу да је Бог постао човек наглашавајући тајну сједињења двеју природа божанске и људске у његовој ипостаси како бисмо разумели тајну спасења и ширили такву проповед за спасење свакоме који поверује. Нарочито је ова тематика разрађена на захтев јелина и тадашњих филозофских система размишљања. Међутим можемо да видимо и један други приступ који је карактеристичан за ,,литургијске богослове,, који ову тајну посматрају изнутра тј. унутар црквене ограде или боље речено жртвеника кроз евхаристију као центар црквеног живота. Мислим да није случајно то што писци мистагогија и дела о евхаристији и црквеним тајнама (Иринеј, Максим, Кавасила) гравитирају ка превечном Исусу Христу ( Богочовеку). Није случајно ни то што та тема постаје актуелна у време литургијске обнове и враћања евхаристије у срж живота и богословља. (Атанасије и његов текст извире из овакве теологије) Такође вам је отац Зоран приказао поимање вечности као нестворене и створене и то да се Логос може мислити и као бестелесан и као оваплоћени. Тема је добила неки заокружени систем и мислим да је потпуно у складу са православним учењем и оцима. Zoran Đurović, Trifke, Ведран* and 2 осталих је реаговао/ла на ово 3 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 Ја бих ипак додала мало пјесничке слободе, да сам ја неко, не, да сам ја писац еванђеља вођена Светим Духом нпр, та проклета замандаљена врата бих свакако споменула како бих дочарала опште стање, хм, али како дочарати онај осећај "И бићу с вама до свршетка света", како дочарати то што тамо где је добродошао и код оних који га познају Исус не мора да разваљује врата, не мора да пролази кроз њих. Како дочарати то што је он и испед врата и иза врата, па вероватно без икаквог објашњења, осим а "стаде међу њих"... Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 1 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 2 минута, Снежана рече Ја бих ипак додала мало пјесничке слободе, да сам ја неко, не, да сам ја писац еванђеља вођена Светим Духом нпр, та проклета замандаљена врата бих свакако споменула како бих дочарала опште стање, хм, али како дочарати онај осећај "И бићу с вама до свршетка света", како дочарати то што тамо где је добродошао и код оних који га познају Исус не мора да разваљује врата, не мора да пролази кроз њих. Како дочарати то што је он и испед врата и иза врата, па вероватно без икаквог објашњења, осим а "стаде међу њих"... Имаш ли ти да цитираш неког Оца за ово? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 1 минут, Матусал рече Стога оци неретко говоре о бестелесном Логосу који се оваплотио желећи да истуре напред чињеницу да је Бог постао човек наглашавајући тајну сједињења двеју природа божанске и људске у његовој ипостаси како бисмо разумели тајну спасења и ширили такву проповед за спасење свакоме који поверује. Нарочито је ова тематика разрађена на захтев јелина и тадашњих филозофских система размишљања. I ja se nosim sličnog mišljenja jer promene u Bogu niko ne može zastupati, ovde je reč o naglašenoj tajni Ipostasi u dve prirode. Матусал, Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 Управо сада, Ведран* рече Имаш ли ти да цитираш неког Оца за ово? Мог, да ми не замерите: "кад би свака буба скупљала мед, говноваљ би највише накупио" Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović, Ведран* and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 Nisam jos zavrsio sa esejem o 'vratima', tek treba da postavim neke tekstove od otaca u vezi tih stihova. Ukratko, na vrata je najlogicnije da ce uci, ( ako vec ulazi u prostoriju ). Zbog toga se i vrata pominju u tim stihovima. Drugo, sta pokazuje taj Njegov ulazak kroz vrata. Pa, kako kazu oci, njegovu Bozansku silu i moc, da je telo koje vaskrslo bilo drugacijeg stanja pre nego sto je vaskrsao, da ga ne ogranicava ni materija itd. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Ipostasi u dve prirode. Боље обрнуто. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 Није, боље тако. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 пре 6 минута, Снежана рече дочарати то dočarali su bre nego ovi vole kaspera dobrog duha, evo kako su dočarali i utvrdili... пре 7 минута, Снежана рече "стаде међу њих". bolje im je da gledaju ove nove crtaće na nikeloudionu, kasper je prevaziđen, da viš kako se stvore odjednom kao zvezdica da pucne prstićima i evo ih iznad glave dečaka Imaju realniji prikaz kako je kretenje duhovnih tela nego ovi sa kasperovim junacima... Nego da nije ta "tananost"malo eshatološki izraz Saraguda a? Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 26, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2017 Ево мало братијо, да с` ре`лаксирате... (подигнете притисак себи и ујесно се упознате шта малоумници пишу на својим порталима) За почетак, предлажем: Архимандрит др Никодим Богосављевић: О последњим временима После ове "хеви" хране, добро дође "упознавање" са Карђорђевићима: Александар Карађорђевић – Малтешки витез! (фото) Е онда "научите" шта је антиминс! Тешко иде, треба уложити напора, ал` се научи-не очајавајте: Операција „антиминс“ као део операције „Антихрист“ Успут, онако идиотски и да би оправдали тај атрибут (ИДИОТ) "поткачите" Англиканце...: Јеретици содомопоклоници "богослужили" у српској патријаршији да би наравно (и природно ) поентирали са дебилним текстом, који је написао (вероватно) дебил, бот и сендвичар, јер код Вучића "језичка правила" ионако не "морају да значе": Православни теолошки фактултет или змијско легло? ДОБРО ВАМ УЧИЊЕЛО!!! Trifke, Paradoksologija, Ведран* and 2 осталих је реаговао/ла на ово 1 1 3 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 4 минута, Ведран* рече Боље обрнуто. Da, u pravu si bolje obrnuto. (nisam ni razmišljao o tome u brzini ali sad vidim da jeste) Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 Где је уопште Есхатон? Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 пре 1 минут, Милан Ракић рече Ево мало братијо, да с` ре`лаксирате... (подигнете притисак себи и ујесно се упознате шта малоумници пишу на својим порталима) За почетак, предлажем: Архимандрит др Никодим Богосављевић: О последњим временима После ове "хеви" хране, добро дође "упознавање" са Карђорђевићима: Александар Карађорђевић – Малтешки витез! (фото) Е онда "научите" шта је антиминс! Тешко иде, треба уложити напора, ал` се научи-не очајавајте: Операција „антиминс“ као део операције „Антихрист“ Успут, онако идиотски и да би оправдали тај атрибут (ИДИОТ) "поткачите" Англиканце...: Јеретици содомопоклоници "богослужили" у српској патријаршији да би наравно (и природно ) поентирали са дебилним текстом, који је написао (вероватно) дебил, бот и сендвичар, јер код Вучића "језичка правила" ионако не "морају да значе": Православни теолошки фактултет или змијско легло? ДОБРО ВАМ УЧИЊЕЛО!!! Сме ли се Админу рећи да је блесав? Volim_Sina_Bozjeg, Paradoksologija, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 Управо сада, Ведран* рече Сме ли се Админу рећи да је блесав? мошкакоош Volim_Sina_Bozjeg, Paradoksologija, Тања1 and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 27, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 27, 2017 Управо сада, Милан Ракић рече мошкакоош ...ал неш доклеош. Ел то? Zoran Đurović, Милан Ракић, Paradoksologija and 3 осталих је реаговао/ла на ово 1 2 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука