Paradoksologija Написано Децембар 25, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2017 пре 4 часа, Ivan Marković рече E znam...profani su ludeli zbog toga. Na kraju sam za master rad (koji se mora štampati) utrošio tri dana ispravljajući razmake. Edit: find (,) (.) Replace with (, ) (. ) Применити на цео документ. За неки следећи пут свима који читају. Ivan Marković, Vladan :::. and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Децембар 25, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2017 пре 4 часа, Paradoksologija рече Edit: find (,) (.) Replace with (, ) (. ) Применити на цео документ. За неки следећи пут свима који читају. Пре тога обрнуто, да не би било дуплих размака тамо где су случајно или намерно стављени иза интерпункције. Послато са SM-G360F користећи Pouke.org мобилну апликацију Trifke, Ведран* and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 25, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2017 пре 10 часа, Ведран* рече До сада прихватам да си ми нашао само две "важеће" потврде. Прва је химнографска из акатиста "гробу" , а друга је отачка од Томе Аквинског Обе у супротности са Писмом, али шта то има везе, дајем ти за право да имаш ова два аргумента. Nije bas tako kako kazes, , malo si misinterpretation ceo nas razgovor. Recimo, Zivonosni grob, ( pesnicko i umetnicko izrazavanje o tajnama nase vere ),.... pa, idemo tamo u Jerusalim i klanjamo se u Grobu Gospodnjem, tamo odakle nam je i zasijalo spasenje,... lep je taj akatist. I, taj Toma je otac i veliki i mozda najveci autoritet, tamo na Zapadu , u naucavanju hriscanske vere ( druga je stvar , kada pricamo o aspektima vere u kojima se ne slazemo ). Kasnije cu' postaviti vise o tumacenju ovih 'famoznih' dooor i kako postoji kontekstualno slaganje otaca i hriscanskih pisaca u vezi ovih stihova. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 25, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2017 Утврђен @Trifke-товом потврдом да је @Ivan Marković милосрдан и испуњен сваковрсним врлинама пре 8 часа, Trifke рече пре 8 часа, Ведран* рече Милосрдни, као и ти. Ah pa to mu je drugo ime! и @Zoran Đurović-евим проглашењем акламацијом истога Ивана, локално чтимим форумским светим: пре 5 часа, Zoran Đurović рече Једном речју, светац! Одлучих, о богољубиви роде, да му довршим тропар и кондак на ползу всјех. Али како свако богоугодно дело не бива без искушења тако ни ово дело не прође без ђаволских сплетки. Таман кад је тропар и кондак новопросијавшем био спреман за објаву, пуче форум, почевши од ове теме па надаље. Ни једна тема се не могаше отворити. Ово вам дајем ради знања и равнања да видите каква се сила крије у овом чтенију и пјенију које вам представљам. Шаљем вам га, о богочежњиви, на општефорумску употребу. За незнавене и мањезнавене у појању, ставио сам паузе ради лакшег сналажења по мелодији гласа. А све је у зеленој боји, како и доликује преподобнима. С Трифкетовим благо...пардон, анатемом: Тропар гл. 8.Милосрђа источниче// заштиниче неуких у богословљу и несмирених// украсе ревнитеља за своја предања// похвало у катрану и перју умучених// делима својим форумску пустињу оплодотворио си// акредитовани оче наш Иване премудри// моли Христа Бога// да спасе све који форумствују. Слава: и ниње: Кондак гл. 3. На форуму/ засијао си као звезда премудри// и ученике своје/ сабрао си као пилиће изгубљене// дајући им топло уточиште од напасти и искушења// мисли њихове/ исправљајући премудрим саветом твојим// и на подвиг/ оцецитатељства их подстичући// презрење разума у срцима њиховим устостручио си// без обзира на то/ сви ти кличемо// помјани и нас у молитвама твојим Христу Богу/ да есхатолошки просветли нас сабравше се Њега ради. У нади да суштина (!) квара који је пукао ипак није трансцедентна (!) ни есхатолошка (!), поздрављавам вас. Zoran Đurović, Paradoksologija, Поуке.орг инфо and 5 осталих је реаговао/ла на ово 1 7 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 25, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2017 пре 5 часа, Zoran Đurović рече Као што ни Гр Ниски није полудео па користио за слику Тројице дугу. ЈАО! Па не то да откривате, ако милости имате!! Знате ли шта ће сад да буде? Добићемо убрзо и слику гимнастичке тројице са гаћама у бојама дуге! Све са голубљим девственим нијансама, по сведочењу Снежане. Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Децембар 25, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2017 пре 7 минута, Ведран* рече Утврђен @Trifke-товом потврдом да је @Ivan Marković милосрдан и испуњен сваковрсним врлинама и @Zoran Đurović-евим проглашењем акламацијом истога Ивана, локално чтимим форумским светим: Одлучих, о богољубиви роде, да му довршим тропар и кондак на ползу всјех. Али како свако богоугодно дело не бива без искушења тако ни ово дело не прође без ђаволских сплетки. Таман кад је тропар и кондак новопросијавшем био спреман за објаву, пуче форум, почевши од ове теме па надаље. Ни једна тема се не могаше отворити. Ово вам дајем ради знања и равнања да видите каква се сила крије у овом чтенију и пјенију које вам представљам. Шаљем вам га, о богочежњиви, на општефорумску употребу. За незнавене и мањезнавене у појању, ставио сам паузе ради лакшег сналажења по мелодији гласа. А све је у зеленој боји, како и доликује преподобнима. С Трифкетовим благо...пардон, анатемом: Тропар гл. 8.Милосрђа источниче// заштиниче неуких у богословљу и несмирених// украсе ревнитеља за своја предања// похвало у катрану и перју умучених// делима својим форумску пустињу оплодотворио си// акредитовани оче наш Иване премудри// моли Христа Бога// да спасе све који форумствују. Слава: и ниње: Кондак гл. 3. На форуму/ засијао си као звезда премудри// и ученике своје/ сабрао си као пилиће изгубљене// дајући им топло уточиште од напасти и искушења// мисли њихове/ исправљајући премудрим саветом твојим// и на подвиг/ оцецитатељства их подстичући// презрење разума у срцима њиховим устостручио си// без обзира на то/ сви ти кличемо// помјани и нас у молитвама твојим Христу Богу/ да есхатолошки просветли нас сабравше се Њега ради. У нади да суштина (!) квара који је пукао ипак није трансцедентна (!) ни есхатолошка (!), поздрављавам вас. Врх. Свака част. Стварно духовито. Нема шта Paradoksologija, Vladan :::., Zoran Đurović and 3 осталих је реаговао/ла на ово 4 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 25, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2017 пре 23 минута, Ведран* рече ЈАО! Па не то да откривате, ако милости имате!! Знате ли шта ће сад да буде? Добићемо убрзо и слику гимнастичке тројице са гаћама у бојама дуге! Све са голубљим девственим нијансама, по сведочењу Снежане. Klipane golubljije nijanse su za cizmice a ne za gace. Zoran Đurović, Снежана and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 25, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2017 пре 2 минута, Trifke рече Klipane golubljije nijanse su za cizmice a ne za gace. За гаће само бело Trifke, Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 25, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2017 пре 40 минута, Bokisd рече Zivonosni grob, ( pesnicko i umetnicko izrazavanje o tajnama nase vere ),.... pa, idemo tamo u Jerusalim i klanjamo se u Grobu Gospodnjem, tamo odakle nam je i zasijalo spasenje, Клањамо се ми и одежди Св Петке али не читамо молитве да нас у заступничким молитвама помене часна одежда пред престолом Творца. И не пишемо акатист одежди Св Петке. пре 44 минута, Bokisd рече postoji kontekstualno slaganje otaca i hriscanskih pisaca u vezi ovih stihova. Не може постојати контекстуално слагање кад су ти цитати ван контекста теме. Када нађеш да неки Отац тумачи ове речи директно и говори о томе да је баш кроз врата, а не другачије, и зашто је тако, онда имаш контекст. А ако нађеш више таквих цитата онда имаш слагање Отаца у контексту теме. Овако немаш ништа осим својих конструкција и учитавања. Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 25, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2017 пре 8 минута, Trifke рече Klipane golubljije nijanse su za cizmice a ne za gace. Тебе можда треба послати мало на неко друго место па да видиш да и гаће могу бити голубље. То иде све у складу са овим дугиним бојама. If you catch my drift? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 25, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2017 пре 1 минут, Ведран* рече Тебе можда треба послати мало на неко друго место па да видиш да и гаће могу бити голубље. То иде све у складу са овим дугиним бојама. If you catch my drift? Pogledaj i Sneska ti je potvrdila da dolaze u obzir samo bele. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Децембар 25, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2017 пре 5 минута, Ведран* рече Тебе можда треба послати мало на неко друго место па да видиш да и гаће могу бити голубље. То иде све у складу са овим дугиним бојама. If you catch my drift? Могу да буду у свим бојама, али то није православно Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 25, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2017 пре 5 минута, Trifke рече Pogledaj i Sneska ti je potvrdila da dolaze u obzir samo bele. За ове ствари би ипак морао да консултујеш онога турског проповедника, а не Снежану. Он то боље разуме. "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Децембар 25, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2017 1 hour ago, Vladan3 рече Пре тога обрнуто, да не би имао дупле размаке тамо где их је случајно или намерно ставио иза интерпункције Послато са SM-G360F користећи Pouke.org мобилну апликацију Мислим да сам схватио поенту твог спомињања парадокса Болцманових мозгова. Ово заправо има везе са интегрисаношћу посматрача у мерну апаратуру код квантних мерења, затим утицаја тих истих посматрача на исход мерења, односно колапс таласне функције пси. Међутим, чиними се да немају све квантномеханичке итерпретације овај проблем. Сад онако из главе:Де Брољи-Бомова, интерпретација објективног колапса, затим трансакциона и још неке немају проблем са неком посебном улогом посматрача. Сад, ако проблематику колапса и утицаја посматрача на исти пребацимо на макротела и сам универзум, а узмемо у обзир претпосзавку да ми живимо и ретком региону универзума са ниском ентропијом (одатле веза са именом физичара Болцмана), док је највећи број региона универзума (или универзума мултиверзума који нису потпуно изоловани у Еверетовом или Луисовом смислу) у стању високе ентропије, и ако су посматрачи су неопходни, из тога следи да би број посматрача једноставние сложености (због већег дела мулти/универзума са вишом ентропијом) морао бити много већи од нас. И ту на сцену ступају посматрачи који су само мозгови, који су једноставније структуре од нас који поред мозга имамо и друге органе. Мислим да се овај исконструисани и натегнути парадокс лако превазилази и то на више начина. Један је увођење Творца универзума који уколико је универзум настао колапсом таласне функције, просто може да игра улогу посматрача исхода колапса, а ово важи и за сваки део универзума. Други начин је просто прихватање неке интерпретацие колапса која не предвиђа специјалну улогу посматрача у исходу мерења. Трећи начин је просто тражити доказе за високу ентропију у деловима универзума који нису доступни нашим посматрањима. Најзад, све ово нема значаја, уколико је апроксимација расподеле вероватноће за таласну функцију целог универзума или пак вероватноћа добијања неке финдаменталне константе таква да је број могућих догађаја трансфинитни кардинал или (динамички гледано)n у изразу 1/n где n тежи бесконачности, а чији је лимес нула. Тада у једном случају имамо апсурд а у другом немогућ догађај(тј скоро немогућ због тога што се никада не може достићи лимес. Сад не знам шта ме је од овога (ако ишта) понукало да се не петљам Болцмановим мозговима док сам радио овај рад. Ето ово срочих из главе и могуће да ми се негде поткрала нека грешка, ал ја мислим да је то то и фа су Болцманови мозгови били ирелевантни за узак и јасно дефинисан циљ мога рада Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 25, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2017 пре 3 минута, Ведран* рече За ове ствари би ипак морао да консултујеш онога турског проповедника, а не Снежану. Он то боље разуме. Meni bolji ekspert od Sneske ne treba. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука