Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 57 минута, Кратос рече jer je trebalo i rođenje počastvovati i devstvepost ispoštovatn - i proizašao je (iz majke) Bog sa primljenim telom, Jedan od dvoje suprotnih - tela i Duha, od kojih je jedno obožilo a drugo se obožilo. Ako te ne mrzi, da li bi mogao da mi objasniš ovaj boldovani deo teksta? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 24, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Se to meni prićinjava ili je Boksid još kod vrata? Није ушао!:)) Ја једва стигох да ишчитам ово ваше, вратио се из цркве, ујтро опет пичим... Ведран*, Volim_Sina_Bozjeg, Матусал and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 Управо сада, Zoran Đurović рече Није ушао!:)) Ја једва стигох да ишчитам ово ваше, вратио се из цркве, ујтро опет пичим... Znači još ga nema u sobi. Boksid da se dozove pot hitno i da dođe u sobu došao je Gospod i stao nasred sobe. Ne možemo našeg bracu boksida da ostavimo toliko dugo ispred vrata. Zoran Đurović, Ведран* and Trifke је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 1 hour ago, Кратос рече Jedan od dvoje suprotnih - tela i Duha, od kojih je jedno obožilo a drugo se obožilo. Pa posle toga posebno ako te ne mrzi i ovaj deo. Jedno po jedno, neće biti teško. Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Децембар 24, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 @Svetlana Pecin-Saraguda Пошто си ти сва у "молитвама светих отаца", да те подсетим да смо у овим темама изнели тумачење св. Григорија из Елвире, да су се Авраму јавили у Мамри Исус са Мојсијем и Илијом. Е, сада, знамо да је Гр био тумач Писама, и да сигурно није био на дрогама кад је ово изнео. Дакле, Сарага, како овај отац тврди да су се Авраму јавили са Ис Мојсије и Илија, а они још нису били рођени? Ведран или Всб се можда сећају где то беше, па да линкују... Видиш да нисам само ја настран, него и овај светац! На овој теми сам навео и преп. Џастина, са празном надом да ће га се моји опоненти постидети. Нажалост, наравно да нису, као што си и ти пљунула на њега кад је рекао да су у Богу сви моменти створеног у својој актуелности. Да те још мало мучим са њиме, а овај текст сам на овој теми привео: Црква је, пре свега и свиме, Царство Божије: јер у њој све јесте, све бива и све се збива од Оца кроз Сина у Духу Светом. У томе је њен беспочетни почетак и незавршиви завршетак. Она: царство Цара и Бога Господа Христа, а преко Њега, у Њему и Њиме царство Бога Оца и Бога Духа Светога — царство Свете Тројице. Но пошто се ово царство у нашем човечанском свету остварује у Богочовечанском телу Господа Христа Духом Светим по благовољењу Бога Оца, то је оно: правда и мир и радост у Духу Светом. Богонадахнути Јустин, као и Августин, говори о беспочетном почетку и незавршивом завршетку Цркве. Црква је атемпорална јер је она ИСХС. А Црква је то Царство Божије које 'чекамо' да дође. Како почетак може да буде беспочетан? Јустин не лупа. Може. Јер у временској равни постоји почетак. Свет је створен са временом. Беспочетан је у атемпоралној равни. ikrasil, Ведран*, Trifke and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 2 минута, Zoran Đurović рече Богонадахнути Јустин, као и Августин, говори о беспочетном почетку и незавршивом завршетку Цркве. Црква је атемпорална јер је она ИСХС. А Црква је то Царство Божије које 'чекамо' да дође. Како почетак може да буде беспочетан? Јустин не лупа. Може. Јер у временској равни постоји почетак. Свет је створен са временом. Беспочетан је у атемпоралној равни. E ali zaboravljaš da Sin ne Ipostazira Obožuje nego prima (kao kugu Bože me prosti) na sebe čovekovu prirodu Sad tje da ti se objasni kroz logose tvari kako ide početak a ti odmah na bespočetnog ikrasil, Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 8 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Pa posle toga posebno ako te ne mrzi i ovaj deo. Jedno po jedno, neće biti teško. Pa šta ti tu nije jasno Duh obožuje,telo se obožuju. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 1 минут, Кратос рече Pa šta ti tu nije jasno Duh obožuje,telo se obožuju. A? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 5 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече A? Bestelesni se ovaploćava, Reč (Logos;) dobija debljinu (tela), Nevidljivi biva viđen, Nedodirljivi postaje opipljiv, Vanvremeni dobija početak, Sin Božji Sin Čovečiji postaje, “Isus Hristos - juče i danas i u vekove isti” http://www.crkva.se/bozic/grigorije_bogoslov_bozic_lat.htm Evo ti sve pa čitaj. Svetlana Pecin-Saraguda and Vladan :::. је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 5 минута, Кратос рече Vanvremeni dobija početak, Sin Božji Sin Čovečiji postaje, A ti već na Justina, dobro neka. Nego šta ti ovo znači tvojim rečima: Pa šta ti tu nije jasno Duh obožuje,telo se obožuju. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 45 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Se to meni prićinjava ili je Boksid još kod vrata? Ne znam vise ni ko' sta pise na temi i o cemu .... Zoran Đurović, Volim_Sina_Bozjeg and Жика је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 2 минута, Bokisd рече Ne znam vise ni ko' sta pise na temi i o cemu .... Boksid aj kad si već ušao u sobu i Gospod stade na sredinu reci mi el ima za ovaploćenog, preobraženog i Vaskrslog Bogočoveka, juče, danas, sutra? Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 5 часа, Trifke рече Imas mnogo vise mesta kada govori o knjizi zivota i o knjigama u kojima su upisani spaseni. Да има их доста и сва су "од постања свијета". Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 16 часа, Ведран* рече Иначе ово је сестра која пева: "Иже Херу прими" и "во сања, во вишњи!", а владику нам зове "владика СилоВан! Јааоо!! Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 1 сат, Volim_Sina_Bozjeg рече Se to meni prićinjava ili je Boksid još kod vrata? Док анђео не одвали врата од футера не' да улази никако од страха јудејског Zoran Đurović, Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука