Jump to content

Зоран Ђуровић: Преегзистенција Исуса Христа

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 57 минута, Кратос рече

jer je trebalo i rođenje počastvovati i devstvepost ispoštovatn - i proizašao je (iz majke) Bog sa primljenim telom, Jedan od dvoje suprotnih - tela i Duha, od kojih je jedno obožilo a drugo se obožilo. 

Ako te ne mrzi,  da li bi mogao da mi objasniš ovaj boldovani deo teksta?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 8.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1409

• Volim_Sina_Bozjeg

1106

• Zoran Đurović

1107

• Bokisd

697

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Se to meni prićinjava ili je Boksid još kod vrata?

Није ушао!:)) 

Ја једва стигох да ишчитам ово ваше, вратио се из цркве, ујтро опет пичим... 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Није ушао!:)) 

Ја једва стигох да ишчитам ово ваше, вратио се из цркве, ујтро опет пичим... 

Znači još ga nema u sobi. Boksid da se dozove pot hitno i da dođe u sobu došao je Gospod i stao nasred sobe.

Ne možemo našeg bracu boksida da ostavimo toliko dugo ispred vrata.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Кратос рече

Jedan od dvoje suprotnih - tela i Duha, od kojih je jedno obožilo a drugo se obožilo. 

Pa posle toga posebno ako te ne mrzi i ovaj deo.

Jedno po jedno, neće biti teško.

Подели на овим сајтовима

@Svetlana Pecin-Saraguda Пошто си ти сва у "молитвама светих отаца", да те подсетим да смо у овим темама изнели тумачење св. Григорија из Елвире, да су се Авраму јавили у Мамри Исус са Мојсијем и Илијом. Е, сада, знамо да је Гр био тумач Писама, и да сигурно није био на дрогама кад је ово изнео. Дакле, Сарага, како овај отац тврди да су се Авраму јавили са Ис Мојсије и Илија, а они још нису били рођени? 

Ведран или Всб се можда сећају где то беше, па да линкују... 

Видиш да нисам само ја настран, него и овај светац!:))12:smeha::))

На  овој теми сам навео и преп. Џастина, са празном надом да ће га се моји опоненти постидети. Нажалост, наравно да нису, као што си и ти пљунула на њега кад је рекао да су у Богу сви моменти створеног у својој актуелности. Да те још мало мучим са њиме, а овај текст сам на овој теми привео: 

Црква је, пре свега и свиме, Царство Божије: јер у њој све јесте, све бива и све се збива од Оца кроз Сина у Духу Светом. У томе је њен беспочетни почетак и незавршиви завршетак. Она: царство Цара и Бога Господа Христа, а преко Њега, у Њему и Њиме царство Бога Оца и Бога Духа Светога — царство Свете Тројице. Но пошто се ово царство у нашем човечанском свету остварује у Богочовечанском телу Господа Христа Духом Светим по благовољењу Бога Оца, то је оно: правда и мир и радост у Духу Светом.

Богонадахнути Јустин, као и Августин, говори о беспочетном почетку и незавршивом завршетку Цркве. Црква је атемпорална јер је она ИСХС. А Црква је то Царство Божије које 'чекамо' да дође. Како почетак може да буде беспочетан? Јустин не лупа. Може. Јер у временској равни постоји почетак. Свет је створен са временом. Беспочетан је у атемпоралној равни.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Богонадахнути Јустин, као и Августин, говори о беспочетном почетку и незавршивом завршетку Цркве. Црква је атемпорална јер је она ИСХС. А Црква је то Царство Божије које 'чекамо' да дође. Како почетак може да буде беспочетан? Јустин не лупа. Може. Јер у временској равни постоји почетак. Свет је створен са временом. Беспочетан је у атемпоралној равни.

E ali zaboravljaš da Sin ne Ipostazira Obožuje nego prima (kao kugu Bože me prosti) na sebe čovekovu prirodu :))

Sad tje da ti se objasni kroz logose tvari kako ide početak a ti odmah na bespočetnog :))

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa posle toga posebno ako te ne mrzi i ovaj deo.

Jedno po jedno, neće biti teško.

Pa šta ti tu nije jasno Duh obožuje,telo se obožuju.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

A?

Bestelesni se ovaploćava, 
Reč (Logos;) dobija debljinu (tela), 
Nevidljivi biva viđen, 
Nedodirljivi postaje opipljiv, 
Vanvremeni dobija početak, 
Sin Božji Sin Čovečiji postaje, 
“Isus Hristos - juče i danas i u vekove isti”

http://www.crkva.se/bozic/grigorije_bogoslov_bozic_lat.htm

Evo ti sve pa čitaj.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Кратос рече

Vanvremeni dobija početak, 
Sin Božji Sin Čovečiji postaje, 

A ti već na Justina, dobro neka.

Nego šta ti ovo znači tvojim rečima: Pa šta ti tu nije jasno Duh obožuje,telo se obožuju.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Ne znam vise ni ko' sta pise na temi i o cemu ....  :smeh1:

Boksid aj kad si već ušao u sobu i Gospod stade na sredinu reci mi el ima za ovaploćenog, preobraženog i Vaskrslog Bogočoveka, juče, danas, sutra?

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Trifke рече

Imas mnogo vise mesta kada govori o knjizi zivota i o knjigama u kojima su upisani spaseni. 

Да има их доста и сва су "од постања свијета".

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, Ведран* рече

Иначе  ово је сестра која пева: "Иже Херу прими" и "во сања, во вишњи!", а владику нам зове "владика СилоВан!

Јааоо!! 12:smeha:

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Volim_Sina_Bozjeg рече

Se to meni prićinjava ili je Boksid još kod vrata?

Док анђео не одвали врата од футера не' да улази никако од страха јудејског :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...