Trifke Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 1 минут, Svetlana Pecin-Saraguda рече Осуди грех, а не грешника. Ti i o.Zoran ko da ste brat i sestra! U stvari mozda i jeste pa nam pravite predstavu. Moram ja to da proverim. Sumnjivi ste mi. Volim_Sina_Bozjeg, Svetlana Pecin-Saraguda, Ведран* and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 2 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 10 минута, Ведран* рече Ма дај молим те. Где ти пише да је прошао кроз врата? Код Луке и нема врата него стаде међу њих док су причали. Ако ти се не може доказати ноторна ствар да то нигде не пише, онда с тобом не вреди уопште разговарати. Pa, upravo smo o tome i ranije pricali. Odlika pisma je, da jedan apostol ne prica , ono sto drugi, prica. Pa, kada se uzmu opisi svih apostola na jednom mestu, dobijamo siru pricu i mozemo da razumemo kontekst stvari. Vedrane, ne ocekujes valjda od pisma da se bavi tako trivijlalnim stvarima i kaze, Isus dodje ispred vrata i posto su vrata bila zakljucana, on udje kroz zatvorena vrata i onda stade pred ucenicima. Ne, naravno. Nego, odlika pisma je, da skracuje neke takve nebitne opise i samo nas sledstvenim opisom stvari navede na jedno jednostavno i logicno razmisljanje , sta se tacno dogodilio. Opet, kazem, tako su i oci i pisci crkve razumeli ovu epizodu sa vratima. Sad, moram da te pitam. Kako je tvoje vidjenje ove price, kako je Isus dosao i stao pred apostolima ? Svetlana Pecin-Saraguda је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 5 минута, Trifke рече A pazi i Kratos je na forumu i sva ostala kompanija i nista. Pa ovo je kao Zona sumraka! A ja ubedjivao avu kako su to ljudi bez predrasuda i iskreni u trazenju istine. Moracu pred njim da napravim metaniju! Јао мајко мила! Види сад што заређаше Бокисду амине кад им откри топлу воду! Мајко рођена! А теби нису сам самцат тај цитат хтели да аминују јер од својих предрасуда ништа не виде! А сви су ту и читају. Јао! Ово је било огољавање до коске. Препоручи о. Зорану да изврши физолошке потребе пре него почне да чита. Ја одох! Матусал, Zoran Đurović, Trifke and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 7 минута, Bokisd рече Moram nesto da kazem. ""Zbog toga ,dakle, beztelesni i nepropadljivi i nevestastveni Logos Bozji stupa u nas prostor a da pri tom ni ranijje nije bio daleko.Jer, ni jedan deo tvorevine nije bez Njega, nego On, postojeci uz svog Oca, sve Sobom ispunjava i snishodeci ,zbog Svoga covekoljublja, dolazi da nam se objavi. " Zar ne pise, bestelesni Logos. To je ono sto i prica Damaskin, prosta Ipostas Logosa i Sina Bozijeg pre vremena, i slozena Ipostas tog istog Sina Bozijeg kada je u sebe primio nase telo i prirodu. Zar nije ovo sasvim logicno i jasno ? Kakva hula....kako bestelesni Logos?Ma nemoguće!Koji je taliban ovo posao majke ti? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 3 минута, Bokisd рече Pa, upravo smo o tome i ranije pricali. Odlika pisma je, da jedan apsotol ne prica , ono sto drugi, prica. Pa, kada se uzme opisi svih apostola na jednom mestu, dobijamo siru pricu i mozemo da razumemo kontekst stvari. Vedrane, ne ocekujes valjda od pisma da se bavi tako trivijlalnim stvarima i kaze, Isus dodje ispred vrata i posto su vrata bila zakljucana, on udje kroz zatvorena vrata i onda stade pred ucenicima. Ne, naravno. Nego, odlika pisma je, da skracuje neke takve nebitne opise i samo nas sledstvenim opisom stvari navede na jedno jednostavno i logicno razmisljanje , sta se tacno dogodili. Opet, kazem, tako su i oci i pisci crkve razumeli ovu epizodu sa vratima. Sad, moram da te pitam. Kako je tvoje vidjenje ove price, kako je Isus dosao i stao pred apostolima ? Већ сам ти то одговорио. Непрестано понављаш исту ствар. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 1 минут, Кратос рече Kakva hula....kako bestelesni Logos?Ma nemoguće!Koji je taliban ovo posao majke ti? Ja! Pogledaj ranije stranice! Ведран* and Кратос је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 @Ведран* Pre nego sto odes pogledaj Kratosov komentar. Pa to je biser! "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 3 минута, Trifke рече @Ведран* Pre nego sto odes pogledaj Kratosov komentar. Pa to je biser! Кратос се прави невешт. Видео је он да си ти то послао. Јавло ми се Сад су сви паметни. Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 @Zoran Đurović Avo moj lepi avo! Evo veliku metaniju pravim pred tobom, sto posumnjah u reci tvoje o neprijateljima tvojim. Oprosti sto sam ikada ustvrdio da su iskreni istrazivaci istine. Evo u prahu i pepelu se kajem! Moj greh, moj greh, moj preveliki greh! Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 26 минута, Trifke рече Ti i o.Zoran ko da ste brat i sestra! U stvari mozda i jeste pa nam pravite predstavu. Moram ja to da proverim. Sumnjivi ste mi. Posvađao se moj bivši šef sa jednom strankom, tek će u jednom momentu on njoj: "Gospođo, vi ste toliko bezobrazni kao da ste moja rođena sestra.!" Zoran Đurović, Trifke and Vladan :::. је реаговао/ла на ово 2 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 18 минута, Trifke рече Ja! Pogledaj ranije stranice! Hvala brate Trifke sad te videh da si postavio. Znači pored Damaskina imamo još jednog talibana Atanasija Velikog koji priča ono što mi ovde se ubismo da objasnimo eshatoncima...prevečni Logos a bez tela,mora da je i Atanasije doketa i manihejac poput mene.... Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 Evo još jednog talibana,Grigorija Bogoslova a pošto je to potrebovalo veću pomoć, veću i dobija. A to Je bio sami Bog Logos, Predvečpi, Nevidljivi, Neobuhvatljivi, Bestelesni, Početak od Početka (Oca), Svetlost od Svetlosti, Izvor života i besmrtnosti, verni Odraz prvolike Lepote, Pečat neizmenljivi, Slika istovetna. Očev Izraz i Reč - dolazi u Svoju sliku (=u čoveka), i telo uzima radi tela (mojeg), i s dušom umnom se sjedinjuje radi moje duše, očišćujući slično sličnim. I u svemu, osim greha (Jsir. 4, 15), postaje čovek, začet od Djeve, koja je i dušom i telom predočišćena Duhom (Svetim) - jer je trebalo i rođenje počastvovati i devstvepost ispoštovatn - i proizašao je (iz majke) Bog sa primljenim telom, Jedan od dvoje suprotnih - tela i Duha, od kojih je jedno obožilo a drugo se obožilo. Svetlana Pecin-Saraguda, Vladan :::. and Bokisd је реаговао/ла на ово 3 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 17 минута, Кратос рече Hvala brate Trifke sad te videh da si postavio. Znači pored Damaskina imamo još jednog talibana Atanasija Velikog koji priča ono što mi ovde se ubismo da objasnimo eshatoncima...prevečni Logos a bez tela,mora da je i Atanasije doketa i manihejac poput mene.... @Ведран* @Zoran Đurović Ovaj dan moram da zabelezim. Kratos me nazvao bratom i Zahvalio mi se! O happy day! Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović and Кратос је реаговао/ла на ово 2 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 пре 12 часа, Ведран* рече Ја немам потребе да много мислим јер слушам Писмо. А Писмо каже да је стао међу њима. И још Писмо каже да није "као дух". А теби је потребно карикирање да је дух да оправдаш своју небиблијску позицију. пре 12 часа, Ведран* рече Опет не читаш. Да, обрадовали су се кад им је показао руке и ребра, али тек НАКОН тога каже да су се обрадовали. А пре тога Лука каже да су били престрављени. Дакле, не измишљај јеванђеље. Mislio sam da odgovorim redom na tvoja pitanja ( ali, mozda i nema potrebe ) vec smo rekli sve sto smo imali na umu. Samo na ovo moram da odgovorim , da ne bi ispalo da nesto izmisljam u vezi citata iz pisma. U Luka 24, 37, stoji da su bili,...uplaseni misleci da je duh. I, sam Isus kaze, opipajte moje ruke i noge, duh ( odgovara na njihovu dilemu da su videli duha ).... nema kostiju i mesa. Sasvim je jasno da nema nikakvog ucitavanja sa moje strane. Da malo iskarikiram stvar, .... ako je moja pozicija nebiblijska, kakva je onda pozicija svetih Avgustina, Zlatoustog, Teofilakta Ohridskog, Justina Popovica, ....Averkija Tauseva ( ono sto sam trenutno nasao ) itd ,.... i na kraju i pape Ratzingera ( ), koji svi tumace , kroz zatvorena vrata. U vezi toga , da su se obradovali, rekao sam, ....na kraju ( celog dogadjaja i price ),.... su se obradovali njegovom pojavljivanju. ( mozes da pogledas ), propustio si ovu rec. Jasno je, pogledao sam celu pricu ( pre nego sto sam poceo uopste i da pisem ), i stoji,....da su bili prvo uplaseni, pa, su se posle obradovali, kada su videli njegove ruke i noge. itd. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 24, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2017 Se to meni prićinjava ili je Boksid još kod vrata? Ведран*, Bokisd, Матусал and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука