Bokisd Написано Новембар 6, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2017 пре 1 минут, Vedran рече Само ово што нисам прецртао је релевантно за моје питање. А сад ми одговори на питање. Kako nije relevantno ? Pominje se vaskrsenje ( Lazarevo ) u poslednji dan i desava se njegovo vaskrsenje u vremenu. Recimo , kao ovo sto kaze Zlatoust : "Observe how He leads her mind upward; for to raise Lazarus was not the only thing sought; it was necessary that both she and they who were with her should learn the Resurrection." Nije jedina stvar koja se trazi Lazarevo podizanje ( iz mrtvih ), nego da podignemo nas um ka gornjem razmisljanju i da naucimo o Vaskrsenju o kome prica Hristos. A, kako prica Hristos o vaskrsenju ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 6, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2017 пре 1 минут, Bokisd рече пре 32 минута, Vedran рече Само ово што нисам прецртао је релевантно за моје питање. А сад ми одговори на питање. Kako nije relevantno ? Pominje se vaskrsenje ( Lazarevo ) u poslednji dan i desava se njegovo vaskrsenje u vremenu. Recimo , kao ovo sto kaze Zlatoust : "Observe how He leads her mind upward; for to raise Lazarus was not the only thing sought; it was necessary that both she and they who were with her should learn the Resurrection." Nije jedina stvar koja se trazi Lazarevo podizanje ( iz mrtvih ), nego da podignemo nas um ka gornjem razmisljanju i da naucimo o Vaskrsenju o kome prica Hristos. A, kako prica Hristos o vaskrsenju ? Лепо, није. Питао сам те једноставно питање. Одговори. Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Iulianus Написано Новембар 6, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2017 пре 1 минут, Milan Nikolic рече Ili, ako držimo do najmanje jedinice vremena, Plankovog vremena i ako računamo istoriju od Velikog praska, onda imamo određeni, poveći, broj dimenzija sa po jednim istim telom. That`s maa boy (Ene gi Ajnštajn & Šredinger se turningaraundinguju u grejvu) Zoran Đurović and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Новембар 6, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2017 @Milan Nikolic Погледај фусноту 35 у оном одељку код Паламе. Међутим, у овом поглављу Палама користи реч "суштина" даби описао једну од божанских енергија, и то ону која ствара космичку твар. Полемички циљ овакве употребе ове речи јесте да убеди Варлаа-ма у противречност да je само ова, и ниједна друга енергија, беспочетна Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 6, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2017 пре 2 минута, Vedran рече Лепо, није. Питао сам те једноставно питање. Одговори. Mozemo ovako do sutra. Ovo sto sam napisao, je odgovor na sva pitanja. Mislim da je vrlo jasna situacija sa Lazarom i njegovim vaskrsenjem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 6, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2017 пре 1 минут, Bokisd рече Mozemo ovako do sutra. Ovo sto sam napisao, je odgovor na sva pitanja. Mislim da je vrlo jasna situacija sa Lazarom i njegovim vaskrsenjem. С тобом можемо, али да немаш тако јарку жељу да устрајеш на своме, по сваку цену, чак и кад ниси у праву, могли би врло лако да решимо ствар. Чим се открије голотиња твога аргумента ти сипаш цитате између којих убацујеш и спорне и неспорне коментаре и шириш тему на све могуће стране говорећи како је "све јасно". А иначе ја знам да је теби све врло јасно. То је већ постала општепозната чињеница, и ја сам тиме искрено задивљен. Мени није јасно. Жика and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 6, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2017 пре 16 минута, Bokisd рече Ovo sto sam napisao, je odgovor na sva pitanja. А и на ово да укажем, ову празну фразу, којом само јасно показујеш да ти уопште не мариш за оно што сам те питао, јер кажеш да си дао одговор на СВА питања. А ја сам те питао само ЈЕДНО једино питање. Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 6, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2017 пре 8 минута, Vedran рече С тобом можемо, али да немаш тако јарку жељу да устрајеш на своме, по сваку цену, чак и кад ниси у праву, могли би врло лако да решимо ствар. Чим се открије голотиња твога аргумента ти сипаш цитате између којих убацујеш и спорне и неспорне коментаре и шириш тему на све могуће стране говорећи како је "све јасно". А иначе ја знам да је теби све врло јасно. То је већ постала општепозната чињеница, и ја сам тиме искрено задивљен. Мени није јасно. Da li je jasno, da se kaze, ....vaskrsnuce ga ( Lazar) u poslednji dan.... da li je to dovoljno ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 6, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2017 пре 41 минута, Жика рече @Milan Nikolic Погледај фусноту 35 у оном одељку код Паламе. Међутим, у овом поглављу Палама користи реч "суштина" даби описао једну од божанских енергија, и то ону која ствара космичку твар. Полемички циљ овакве употребе ове речи јесте да убеди Варлаа-ма у противречност да je само ова, и ниједна друга енергија, беспочетна Их, фуснота. Кога брига за фусноте Жико! Неће ти фусноте леба дати. Григорије каже.... тра, ла, ла, ла....... а не фусноте. И Свето Писмо каже "... рече безумник у срцу своме..." "...нема Бога..." Volim_Sina_Bozjeg, Жика and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 6, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2017 пре 2 минута, Bokisd рече Da li je jasno, da se kaze, ....vaskrsnuce ga ( Lazar) u poslednji dan.... da li je to dovoljno ? Ја не знам шта ти причаш. Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Новембар 6, 2017 Гости Пријави Подели Написано Новембар 6, 2017 А и на ово да укажем, ову празну фразу, којом само јасно показујеш да ти уопште не мариш за оно што сам те питао, јер кажеш да си дао одговор на СВА питања. А ја сам те питао само ЈЕДНО једино питање. То се каже: "тражиш угао-простор за напад"! Чиста спекулација од њега на делу! Послато са PRA-LX1 користећи Pouke.org мобилну апликацију Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 6, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2017 пре 3 минута, Гајић рече пре 9 минута, Vedran рече А и на ово да укажем, ову празну фразу, којом само јасно показујеш да ти уопште не мариш за оно што сам те питао, јер кажеш да си дао одговор на СВА питања. А ја сам те питао само ЈЕДНО једино питање. То се каже: "тражиш угао-простор за напад"! Чиста спекулација! Вероватно има неки назив. Ја нисам никад био полемичар, нити у дебатном клубу, или слично, па не знам стручну терминологију. У мојој "књизи" то се зове интелектуално непоштење и по мом "кодексу", кад се јасно утврди, решава се по преком поступку. Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 6, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2017 пре 16 минута, Кратос рече Ako je Otac stvarao kroz Logosa u Duhu Svetome, Logos valjda obuhvata i suštinu (prirodu) pa u tom smislu može da se to protumači. Свакако да се треба тако протумачити. Тројица су један Творац који и одржава и устројава творевину. Читамо код Максима у ,,Одговори Таласију II'' где одговара на питање на шта се мисли код Господњих речи: „Отац мој до сада дјела, и ја дјелам" (Јн 5, 17). ,,Пошто је Бог прво створио, како је Сам знао, логосе свега, и опште суштине постојећих [бивствујућих] ствари, наставио је да дела, не само на њиховом одржавању у постојању (πρός τό είναι συντήρισιν), него и у стварном устројавању (σΰστασιν) делова који у њима дејствујуће (κατ' ένέργειαν) постоје.'' Отац Александар Ђаковац на том месту указује на Максима у PG 91, 1048C да „кроз kenosis своје божанске природе, Божански Логос устројава (σΰστασις) људску природу". Међутим, чињеница је да се мало ко бави оваквим тумачењима јер носе сложеност која олако може бити погрешно схваћена. У обилним радовима многих теолога из целога света о Максимовим текстовима, ипак нема, или ја нисам видео, неки осврт на оваква поменута изражавања у циљу разјашњења и продубљења Максимовог сагледавања Божијег постојања и деловања. Наше спорење са западним хришћанима засигурно је узрок устручавања да се по питању суштине Божије направи јасније објашњење. Последице погрешних схватања, о питању суштине, већ су се показале застрашујућим. Међутим, моје уверење је да то питање заправо има промисао Божију, јер после великих невоља треба очекивати и утешење и велике награде као код праведног Јова. Црква треба искористити такве невоље за још јаче учвршћење и јединство Цркве. Таква питања нас јасно доводе до сагледавања првенства и поретка у унутрашњем, иманентном, постојању Свете Тројице. То првенство и тај поредак су једино могуће мерило за Црквени поредак и јединство. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Новембар 6, 2017 Гости Пријави Подели Написано Новембар 6, 2017 Вероватно има неки назив. Ја нисам никад био полемичар, нити у дебатном клубу, или слично, па не знам стручну терминологију. [emoji3] У мојој "књизи" то се зове интелектуално непоштење и по мом "кодексу", кад се јасно утврди, решава се по преком поступку. [emoji3] Вероватно је да ниси лукав, а мало је таквих :-) Послато са PRA-LX1 користећи Pouke.org мобилну апликацију Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 6, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2017 пре 6 минута, Vedran рече Ја не знам шта ти причаш. Pa, onda mi je jasno zasto ne razumes. Ne moze da bude atemporalno vaskrsenje, zbog toga sto Lazar vaskrsava sa duhovnim telom ( sa kojim treba da udje u carstvo ) tek ...u poslednji dan ( kako pise ). Kako moze da budu dva eshatoloska vaskrsenja ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука