Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 16 минута, Isusovo magare рече To bi bilo ovo koliko skuzih.. Bajke.. kopitar and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 32 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Bajke.. Sto kaze Biblija o mitarstvima(čistilištu)?? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Новембар 5, 2017 Гости Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 НЕДЕЉА ДВАДЕСЕТ ДРУГА ПО ДУХОВИМА Прича о богаташу и Лазару показује да ће се они који нису живели како треба, изненада отрезнити, премда им неће бити могуће да поправе свој положај. Њихове очи ће се отворити и они ће јасно видети у чему је истина. Сетивши се да је на земљи много слепих, сличних њима, они ће желети да неко од умрлих буде послан да их увери да треба живети и ствари разумевати по указању Откривења Господњег. Међутим, и у томе ће бити одбијени зато што је за оне који желе да знају истину довољно само Откривење. За оне, пак, који не желе и не воле истину, ни само васкрсење мртвога неће бити убедљиво (Лк.16,19-31). Осећање овог богаташа из приче насигурно деле сви који одлазе одавде. По тамошњем убеђењу (које ће бити убеђење свих нас), јединствено руководство на путу живота јесте Откривење Господње. Међутим, за многе ће тамо бити касно за такво убеђење. Оно би у овом животу било добро дошло, иако га многи немају. Поверујемо, у крајњем случају, сведочанству тамошњих, преносећи себе у њихово стање. Они који се налазе у мукама неће лагати. Жалећи нас, они би хтели да се отворе наше очи како и ми не бисмо дошли на место њиховог мучења. О том предмету не бисмо смели да говоримо, као што, често, говоримо о обичним стварима: „Може бити да ће то некако и да прође“. Не, то већ неће проћи било како. Треба да имамо основано осведочење да нећемо допасти на место богаташа. Свети Теофан Затворник ''Мисли за сваки дан у години'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 26 минута, Гајић рече НЕДЕЉА ДВАДЕСЕТ ДРУГА ПО ДУХОВИМА Прича о богаташу и Лазару показује да ће се они који нису живели како треба, изненада отрезнити, премда им неће бити могуће да поправе свој положај. Њихове очи ће се отворити и они ће јасно видети у чему је истина. Сетивши се да је на земљи много слепих, сличних њима, они ће желети да неко од умрлих буде послан да их увери да треба живети и ствари разумевати по указању Откривења Господњег. Међутим, и у томе ће бити одбијени зато што је за оне који желе да знају истину довољно само Откривење. За оне, пак, који не желе и не воле истину, ни само васкрсење мртвога неће бити убедљиво (Лк.16,19-31). Осећање овог богаташа из приче насигурно деле сви који одлазе одавде. По тамошњем убеђењу (које ће бити убеђење свих нас), јединствено руководство на путу живота јесте Откривење Господње. Међутим, за многе ће тамо бити касно за такво убеђење. Оно би у овом животу било добро дошло, иако га многи немају. Поверујемо, у крајњем случају, сведочанству тамошњих, преносећи себе у њихово стање. Они који се налазе у мукама неће лагати. Жалећи нас, они би хтели да се отворе наше очи како и ми не бисмо дошли на место њиховог мучења. О том предмету не бисмо смели да говоримо, као што, често, говоримо о обичним стварима: „Може бити да ће то некако и да прође“. Не, то већ неће проћи било како. Треба да имамо основано осведочење да нећемо допасти на место богаташа. Свети Теофан Затворник ''Мисли за сваки дан у години'' Gdje su to bili Lazar i bogataš? Jasno je da Abraham i Lazar nisu bili u paklu, ali nisu bili ni u nebu. Sjetite se, Gospodin Isus Krist tada još nije umro na križu, stoga su vrata neba još bila zatvorena svim onim pravednim muškarcima i ženama koji su umrli prije Kristova spasonosnog djela (usp. 1 Pt 3,18–20; 4,6). Ti su se ljudi nalazili na posebnu mjestu iščekivanja (onom koje teolozi ponekad nazivaju “limbom otaca”). To je bilo mjesto (ili stanje) na kojem su duše pravednika tjeskobno iščekivale Kristovu otkupiteljsku žrtvu na križu koja im je trebala omogućiti konačan ulazak u nebo.2 Obratite pozornost na nešto neobično u ovom odlomku: Krist nam govori da se bogataš zalagao za svoju braću koja su još bila živa. Upravo nam Krist daje dokaz preminule osobe koja zagovara u ime živih. Iz ovoga bismo sada mogli zaključiti da bogataš, iako se nalazio na mjestu “vatrenih muka”, možda ipak nije bio u paklu u koji odlaze proklete duše (usp. Mt 25). Na kraju krajeva, proklete duše su nesposobne pokazati iskreno milosrđe, a bogataš je to očito učinio. Moguće je da se on zapravo nalazio u stanju čišćenja, budući da je molio za svoju braću. Evanđelje po Mateju 12,32 U ovom odlomku Krist spominje grijeh koji se ne će oprostiti “ni na ovom svijetu ni u budućem”, čime je dao naslutiti da će neki grijesi biti oprošteni nakon smrti (sveti Augustin je ovaj odlomak rastumačio na način kao da se odnosi na čistilište u svojem djelu O državi Božjoj, 21;24,2). Na sličan način, svoj govor o opakom sluzi Krist zaključuje činjenicom da je on, čak i nakon što mu je kralj otpustio njegov dug, ipak bio bačen u tamnicu zato što je loše postupao prema svojemu drugu i da mu je bilo rečeno: “Slugo opaki, sav sam ti onaj dug oprostio jer si me zamolio. Nije li trebalo da se i ti smiluješ svome drugu, kao što sam se i ja tebi smilovao?” I gospodar ga, rasrđen, preda mučiteljima dok mu ne vrati svega duga. (Mt 18,32–34) Zatim nas Krist još i ovako upozorava: Tako će i Otac moj nebeski učiniti s vama ako svatko od srca ne oprosti svomu bratu. (Mt 18,35) Ponovno se dotičući ove teme, sveti Petar govori o dušama koje “u tamnici” iščekuju ulazak u nebo (usp. 1 Pt 3,18–19; 4,6). Postupak očišćenja koji mi katolici nazivamo “čistilištem” (od latinske riječi purgare, što znači “čistiti” ili”očistiti”) u sebi uključuje trpljenje, ali ono je nužno kako bi nas Bog učinio čistima, očišćenima i potpunima, spremnima susresti se s njime oči u oči. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Новембар 5, 2017 Гости Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 21 минута, Isusovo magare рече Gdje su to bili Lazar i bogataš? Jasno je da Abraham i Lazar nisu bili u paklu, ali nisu bili ni u nebu. Sjetite se, Gospodin Isus Krist tada još nije umro na križu, stoga su vrata neba još bila zatvorena svim onim pravednim muškarcima i ženama koji su umrli prije Kristova spasonosnog djela (usp. 1 Pt 3,18–20; 4,6). Ti su se ljudi nalazili na posebnu mjestu iščekivanja (onom koje teolozi ponekad nazivaju “limbom otaca”). To je bilo mjesto (ili stanje) na kojem su duše pravednika tjeskobno iščekivale Kristovu otkupiteljsku žrtvu na križu koja im je trebala omogućiti konačan ulazak u nebo.2 Obratite pozornost na nešto neobično u ovom odlomku: Krist nam govori da se bogataš zalagao za svoju braću koja su još bila živa. Upravo nam Krist daje dokaz preminule osobe koja zagovara u ime živih. Iz ovoga bismo sada mogli zaključiti da bogataš, iako se nalazio na mjestu “vatrenih muka”, možda ipak nije bio u paklu u koji odlaze proklete duše (usp. Mt 25). Na kraju krajeva, proklete duše su nesposobne pokazati iskreno milosrđe, a bogataš je to očito učinio. Moguće je da se on zapravo nalazio u stanju čišćenja, budući da je molio za svoju braću. Evanđelje po Mateju 12,32 U ovom odlomku Krist spominje grijeh koji se ne će oprostiti “ni na ovom svijetu ni u budućem”, čime je dao naslutiti da će neki grijesi biti oprošteni nakon smrti (sveti Augustin je ovaj odlomak rastumačio na način kao da se odnosi na čistilište u svojem djelu O državi Božjoj, 21;24,2). Na sličan način, svoj govor o opakom sluzi Krist zaključuje činjenicom da je on, čak i nakon što mu je kralj otpustio njegov dug, ipak bio bačen u tamnicu zato što je loše postupao prema svojemu drugu i da mu je bilo rečeno: “Slugo opaki, sav sam ti onaj dug oprostio jer si me zamolio. Nije li trebalo da se i ti smiluješ svome drugu, kao što sam se i ja tebi smilovao?” I gospodar ga, rasrđen, preda mučiteljima dok mu ne vrati svega duga. (Mt 18,32–34) Како нису? Ако је Бог, Бог, онда је Он и Господар створа "време"! Све је створио, преобразио и чека Нас за трпезом :-) Ми сви једновремено пред Господа излазимо, баш као што овај "Дан" улази у свој крај путујујући ка зори :-) А због сваког искрено покајаног Бог ће све урадити, јер је Господар времена :-) Богу је све могуће, заиста све :-) Ово су од тебе све закључци "неверја"-незнања-таме, јер без Бога ничега нема! Желиш ли без Бога бити? Ми смо заиста ништа, јер од Бога је свако Добро, јер Он је Творац и Он је неизрецив и само Њега и Њиме воли и не жали Себе, јер не дајеш Себе, нити од Себе, не својатајмо Бога, Сам Нам се дао, а ко Га одбаци, ништа Је! Веруј, откриће Ти се и видећеш шта Отац кроз Љубав чини Духом Својим Светим и опет и опет веруј :-) ИС ХС NI КА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 1 сат, Гајић рече Како нису? Ако је Бог, Бог, онда је Он и Господар створа "време"! Све је створио, преобразио и чека Нас за трпезом :-) Ми сви једновремено пред Господа излазимо, баш као што овај "Дан" улази у свој крај путујујући ка зори :-) А због сваког искрено покајаног Бог ће све урадити, јер је Господар времена :-) Богу је све могуће, заиста све :-) Ово су од тебе све закључци "неверја"-незнања-таме, јер без Бога ничега нема! Желиш ли без Бога бити? Ми смо заиста ништа, јер од Бога је свако Добро, јер Он је Творац и Он је неизрецив и само Њега и Њиме воли и не жали Себе, јер не дајеш Себе, нити од Себе, не својатајмо Бога, Сам Нам се дао, а ко Га одбаци, ништа Је! Веруј, откриће Ти се и видећеш шта Отац кроз Љубав чини Духом Својим Светим и опет и опет веруј :-) ИС ХС NI КА Dobro ne postoji mitarstvo,ne postoji čistilište...??!!Ok. Gdje su duše kad umru,ako su u Nebu po vasem razmisljanju ili u paklu posto nema između nista cemu se onda molimo za pokojne??!! Onda kazete da bez Boga nicega nema..jeli ima Boga u paklu?! Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Новембар 5, 2017 Гости Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 Dobro ne postoji mitarstvo,ne postoji čistilište...??!!Ok. Gdje su duše kad umru,ako su u Nebu po vasem razmisljanju ili u paklu posto nema između nista cemu se onda molimo za pokojne??!! Onda kazete da bez Boga nicega nema..jeli ima Boga u paklu?! Пакао је бити безбожник, не дао Бог никоме! Верујем у Исуса Христа Сина Божјег и не желим осуду никоме! Послато са PRA-LX1 користећи Pouke.org мобилну апликацију Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 1 hour ago, Isusovo magare рече Dobro ne postoji mitarstvo,ne postoji čistilište...??!!Ok. Gdje su duše kad umru,ako su u Nebu po vasem razmisljanju ili u paklu posto nema između nista cemu se onda molimo za pokojne??!! Onda kazete da bez Boga nicega nema..jeli ima Boga u paklu?! Nema nikakavih duša odma se uleće u eshatološku realnost i obožena tela!!!!Nemoj da si bezumna kao Bokisd ili ovaj bezbožni Kratos Sad za pakao Đurović baš i ne priča al valjda se oni tamo krčkaju od vreline Božije Ljubavi u atemporalnim telima.... Milan Nikolic and Phoebe је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 13 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече И даде му власт и да суди, јер је Син Човјечији. Šta znači ovo da mu dade vlast jer je Sin Čovečiji? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 11 минута, Кратос рече Šta znači ovo da mu dade vlast jer je Sin Čovečiji? Da moze da urinira gde hoce. Zoran Đurović, kopitar and Iulianus је реаговао/ла на ово 2 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 Svako malo đurovci spomenu nešto oko polnih organa. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 2 часа, Гајић рече Пакао је бити безбожник, не дао Бог никоме! Верујем у Исуса Христа Сина Божјег и не желим осуду никоме! Послато са PRA-LX1 користећи Pouke.org мобилну апликацију I ja isto.. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 21 часа, Isusovo magare рече Sorry za panteru.. Uglavnom predivne su pjesme.. Ja kad vidim ovoliko muskaraca,bogoslova,svecenika stagod jesu,kako pjevaju Bogu rastopim se,nemoguce je ne osjetiti tu ljepotu.Neopisivo lijepo. Da, "Pantera" ima još jedno značenje s vrlo antihrišcanskim prizvukom pa je potrebno na to dobro pazit. http://www.pluska.sk/plus-7-dni/relax/bol-rimsky-legionar-otcom-jezisa-krista.html Inače si mislim da Jevreji pošto vrlo obožavaju igre riječi su se poigrali upravo s tim grčkim ranohrišcanskim nazivom za Bogorodicu i skomolili ga tako kako bi uvrijedili hrišcane. Prije se ekumenizam nije "nosio" tako kao danas. Isusovo magare је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 Juče sam sa producentom i kolegama snimao trg Nikole Pašića i Skupštinu - takođe i Zemunski kej i Knez Mihajlovu -, sa dronom iz vazduha, za neku reklamu za organizaciju ORCA. Producent je imao sve dozvole. Uglavnom, nakon snimanja smo se zadržali u studiju kod Terazija. Pa onda na klopu na one ručak-sendviče pored Meka. Kad ono, dok smo jeli u lokalu, čujem nekakvo zapomaganje preko razglasa, neko peva one pobožne recitacije kao što rade artemijevci. I pođemo mi ka pašićevom trgu gde su nam bila kola, i prepešačimo uporedo sa tom povorkom probisveta koju je pratilo nekoliko patrola policije po sred ulice. Zakrčili su saobraćaj tih par stotina ljudi, da l' su artemijevci ne znam, ali na transparentima je pisalo protiv ekumenizma i patrijarha. Bio sam zaprepašćen, ali shvatio sam, nešto u vezi ovih đuromana, kad ima jednih što ne bi bilo i drugih. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 5, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2017 пре 1 сат, Volim_Sina_Bozjeg рече Da moze da urinira gde hoce. A el mogo da urinira pre postanka sveta? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука