Ведран* Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 4 минута, Кратос рече пре 12 минута, Vedran рече ..... И да метну Бога горе на небо и нас на земљи оставе да живимо у миру ... Ja verujem u sveprisutnog Boga.Nema gore dole levo desno. Онда немој да му одричеш атемпоралност кад је већ ту. Zoran Đurović and Матусал је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 2 минута, Vedran рече Онда немој да му одричеш атемпоралност кад је већ ту. Da te upoznam sa Krostosom Bog je duh Bogočovek je stvorenje i on je temporalan. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 Kratose kako ide ono Ipostas Sina Božjeg u prirodi? Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече osim u Bogočoveka on za tebe nije Bog on je samo dole. Ma jok,ja kažem da je priroda čoveka koju je primio na sebe Sin Božiji koji je Bog stvorena i nije božanska...ona je odozdo uzneta... Ведран* and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 6 минута, Vedran рече Онда немој да му одричеш атемпоралност кад је већ ту. Odričem atemporalnost stvorenog u Hristu.Samim tim što je stvoreno ne može biti atemporalno ili slivaš prirode i time uništavaš čitavu Hristologiju. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Новембар 3, 2017 Гости Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 Odričem atemporalnost stvorenog u Hristu.Samim tim što je stvoreno ne može biti atemporalno ili slivaš prirode i time uništavaš čitavu Hristologiju. А шта је 8-ми дан онда? Sent from my PRA-LX1 using Pouke.org mobile app Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 37 минута, Гајић рече Како није, Он је увек Ту и свеприсутан у свим димензијама Духом Светим :-) Он је Бог! Prostor Hristovog Vaskrsenja je u eshatonu, cime i odakle osvecuje i nase vreme, mesto, materiju... U prilog tome, On odmah nakon Vaskrsa kaze Apostolima da im je govorio o tome da treba da se sve svrsi sta je za Njega napisano u zakonskim i prorockim knjigama, da im je to govorio (obratimo paznju) jos dok je bio s njima - Ovo su reci koje sam vam govorio jos dok sam bio s vama! Dakle, negde je otisao. Gde? Hristos im se javi, prelomi hleb i nestane... Podseca ih da nesto cine. Sta? Naravno Tako nekoliko puta dok ih nije utvrdio da nastave da sluze Liturgiju. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 Управо сада, Кратос рече Ma jok,ja kažem da je priroda čoveka koju je primio na sebe Sin Božiji koji je Bog stvorena i nije božanska...ona je odozdo uzneta... Spoiler Kaže Kratos Ipostast sina Božjeg je Božanska a ljudksa mu je samo prirododata kao dugme koje ušiješ na kaputu pa ga odšiješ kad god hočeš. Tako da Ipostast nije nesliven nedljiva nerazlučna nego dodata prišiveno, nepotrebno pa samim tim i nije Ipostast. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 @Кратос Ставих ти лајк на оно горе и хтедох да кажем, ДОБРО, али немој више ништа да додајеш и објашњаваш, кад оно прекасно. Већ си додао. Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 Управо сада, Гајић рече А шта је 8-дан онда? Sent from my PRA-LX1 using Pouke.org mobile app Početak novog stvaranja.Gle Oče sve novo tvorim....odo sad,mora se radi sutra. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 Имаш алармантну конфузију, која иако можда није онтолошки иманентна твоме бићу, перихоретски те прожима до суштине. У темпоралном смислу, наравно, али прети да егзистенцијално прерасте у есхатолошку атемпоралност. Pročitaj šta si napisao:,,Али је проблем што ти ову атемпоралност посматраш својим људским очима тако што искључиво са земље гледаш њу као неку алтернативну стварност у којој има Бокисд на земљи и Бокисд на небу. А то није тако. Није то алтернативна стварност, или паралелна, него једна иста стварност, могли би рећи из Божије и из људске перспективе."Znači ti poistovećuješ Božiju i ljudsku perspektivu.Preporučujem ti da istražuješ učenje Maksima Ispovednika da bi prevazišao neka svoja shvatanja. Nema nikakvog leka za ove naše zapetljancije, bez osvrta na učenje Ispovednika.Kada budemo sagledali na koji način postoji tvorevina, videćemo da ne može biti govora o poistovećivanju ili izjednačavanju o kakvom ovde govorite. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 Sine ne ljuljaj tu babu nije se zato ona obesila. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 1 минут, Milan Nikolic рече Znači ti poistovećuješ Božiju i ljudsku perspektivu. А ти лупеташ ко Максим по дивизији. Малопре си говорио: пре 27 минута, Milan Nikolic рече Ti smatraš da je čovečanska priroda Hrista u istoj ravni sa Božijom suštinom, da jednako postoje. А сад причаш да поистовећујем перспективе. Само се фрљаш терминима за које мислиш да разумеш. А уствари ни једно ни друго везе нема с везом, са оним што сам ја рекао. Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Новембар 3, 2017 Гости Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 Prostor Hristovog Vaskrsenja je u eshatonu, cime i odakle osvecuje i nase vreme, mesto, materiju... U prilog tome, On odmah nakon Vaskrsa kaze Apostolima da im je govorio o tome da treba da se sve svrsi sta je za Njega napisano u zakonskim i prorockim knjigama, da im je to govorio (obratite paznju) jos dok je bio s njima - Ovo su reci koje sam vam govorio jos dok sam bio s vama! Да, али схвати време хоризонтално простируће и да смо ми шетачи "вечности" у том "Створу"="Време", остале наше димензије у којимо смо заиста, али не видимо, јер неверујемо, бих морао цртати (можда једног дана) Ми се из овога што је већ историја, крећемо ка Христу, Који Нас чека у Слави Својој, а опет је Овде! Зора само што није! Бог је све, па и време! Он је изнад реалност створенога и овом га природом спознати не можемо, а причашћујемо се Њиме у Себи органски бићем Нашим једино вером! И тако се облачимо у Њега. Дух Свети јесте у Нама, али га неверујемо, а неверјем себи и вид одузимамо, те себе расипамо у сећањима на прошлост и будућност, а задатак је веровати, бити у Миру "ОВДЕ И САДА", тек тада растемо у Христу :-) Даље све писмо говори и све је у вери :-) Оче Зоране? Sent from my PRA-LX1 using Pouke.org mobile app Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Новембар 4, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 4, 2017 Apostoli su dobili u zadatak da u buduce sluze Liturgiju tj. da sve ljude uvedu u Evharistiju. Medjutim, oni nisu poslusali. Bilo je 12 svedoka Evharistije! Ali, jedan se ubio, deset se razbezalo, a jedan naknadno dobio u zadatak da uzme k sebi i cuva Presvetu Bogorodicu Mariju (Majku Hristovu). Dakle, Hristova zapovest - ovo cinite u Moj spomen - ostala bi neostavrena, cak vidimo Apostole da u nedeljno jutro umesto da sluze i "lome hleb" oni se vratili ribarenju (iako su bacili bili mreze i On im rekao da ubuduce nece vise loviti ribu, vec biti ribarima ljudi). Zato se javlja, podseca da Sveto Pricesce daju gladnima (Imate li sto za jelo?!), pa utvrdjuje gradivo (Hajde sad prinesite to ovde) podseca da prinesu darove, pa PONOVO radi sto je vec radio i reko da nece vise - prelomi hleb, (izmedju ostalog povrati Petra u cin apostolskog korifeja) i nestade... Dakle, ja se slazem da se On javlja iz eshatona, iz tog (iz perspektive ovog vremenskog sveta) buduceg Carstva Bozjeg. Ведран* and Матусал је реаговао/ла на ово 1 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука