Благовесник Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 Coenaculum (Gornja odaja) - oznacava i to - Sion, Novi Jerusalim. A taj Novi Jerusalim nije nista drugo do - buduce Carstvo Bozje ili Carstvo buduceg veka! To Carstvo je, iz perspektive OVOGA SVETA gore i tek treba da dodje, ali iz Hristove perspektive (a samim tim treba da bude i nase vidjenje jer smo u Hristu, telo smo Hristovo) to (eshatolosko) Carstvo vec postoji i doslo je... Kada sluzimo Liturgiju ulazimo u to eshatolosko Carstvo, u koje pristupaju i Apostoli u Tajnoj veceri... Apostol Jovan u Otrkivenju, isto, kaze bejah u Duhu u dan Gospodnji (nedelju) i govori o buducem... Da je eshatonu pristupio kroz Litirgiju ukazuju premnogi liturgijski izrazi i vozglasi, kao sam opis strukture jerusalimske Liturgije, u knjizi Otkrivenje... Кратос је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 Управо сада, Vedran рече Кад је расположен за то. А што сатана? Pa i vučić je učio škole pa satana Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 5 минута, Zoran Đurović рече зато ти рекох да си превише оптимистичан кад си их позвао да читају. Почео сам да подвлачим и подебљавам само по реч две истовремено у нади да одатле кренемо. А колико пута сам Бокију рекао да заборави и контекст и његово логичко размишљање јер му смета да прочита написано. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Pa i vučić je učio škole pa satana Које школе је он учио? "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 Управо сада, Vedran рече Које школе је он учио? Šibicarske. Iulianus, Матусал, Ведран* and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 Stavi tri kutije šibica i kuglicu na kojoj je srbija napredovala i meša, sadje ovde sad je onde gde je? kopitar, Iulianus and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 44 минута, Vedran рече Да ли си ти стварно толико необрезаног срца! Једно је радити нешто темпорално, у времену, Тајна вечера се збила у одређено време (!), а друго је што је та сама вечера, по својој суштини, атемпорални догађај јер се на њој збива Тајна Христове смрти и васкрсења. Sam Hrist kaze, ...'Али вам кажем: Нећу одсад пити од овога рода чокотова до онога дана када ћу га с вама пити новог у царству Оца свога." To se odnosi na njegovo Vaskrsenje u vremenu. Zasto On pominje Svoje vaskrsenje, ako, je vec atemporalno prisutno ? Zapazi situaciju, Hristos prisustvuje Veceri, i sad, On ne moze da osveti ( darove ) Svojom silom, nego treba , da ih osveti....atemporalno, silom Svog buduceg Vaskrenja. Pomalo apsurdno, zar ne ? Zlatoust kaze : "Затем, после установления таинства, Христос говорит: не имам пити от сего плода лознаго, до дне того, егда е пию с вами ново во царствии Отца Моего. Так как Он беседовал с учениками о страдании и кресте, то опять говорит и о воскресении, упоминает о царстве, называя таким образом Свое воскресение. " Stoji, .....'Затем, после установления таинства'.... ( prevod )....Zatim, posle ustanovljavanja sakramenta. ( Tela i Krvi ). Tamo ( u drugom citatu ), Zlatoust kaze, ... da je On tada ucinio one stvari za tom Vecerom,....ovde, kaze, da je Vecera ustanovljena, i....tek posle ( ustanovljenja ) , ...Hristos govori o Svome vaskrsenju. Znaci, dogadjaj Njegovog vaskrsenja, nema nikakav uticaj na uspostavljanje Vecere. Logican sled stvari . Tako zbori Zlatoust. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 17 минута, Zoran Đurović рече Онај Иван Сатана Марковић има барем мозга и прошао је неке школе. Уме да схвати и кад му нешто демонстрираш. Боксит и компањони нису стекли употребу мозга. Како их крстих неком приликом: тоциљаши! Показали су да немају елементарно разумевање текста, да не умеју да прочитају написано. зато ти рекох да си превише оптимистичан кад си их позвао да читају. Problem je što ti ne vidiš uopšte šta demonstriraš,Zlatousti uopšte ne ide u prilog tvoje teze,to je čoveku sa elementarnom pismenošću jasno.Zato ti i izbegavaš da se suočiš argumentima već kreneš da proglašavaš druge glupima skrećući pažnju sa teksta.Evo ja te pitam gde si ti iz Zlatoustovih misli izvukao eshaton?Nema ga.ovo pozivanje na smisao koji se ne menja je kasnije objašnjeno lepo u tekstu,Hristos ga čini istim, što sam ti i naveo u prvom komentaru ali ti izbegavaš i krećeš da pljuješ po onima koji nemaju tvoje shvatanje. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 6 минута, Bokisd рече Sam Hrist kaze, Hristos. Nemoj, prijatelju, tako ko neki adventista... Матусал је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 20 минута, Bokisd рече Sam Hrist kaze, ...'Али вам кажем: Нећу одсад пити од овога рода чокотова до онога дана када ћу га с вама пити новог у царству Оца свога." To se odnosi na njegovo Vaskrsenje u vremenu. Zasto On pominje Svoje vaskrsenje, ako, je vec atemporalno prisutno ? Ти си се изгубио у времену Поштеди нас сопствене езегезе Писма и Отаца, молим те. Дакле, по Бокисду се речи Христове ".... у царству Оца свога" односе на васкрсење у времену. Ерго царсто Оца небеског је у времену јер по Бокисду је Христово васкрсење темпорално. Матусал, Bokisd and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 Управо сада, Кратос рече Problem je što ti ne vidiš uopšte šta demonstriraš,Zlatousti uopšte ne ide u prilog tvoje teze,to je čoveku sa elementarnom pismenošću jasno.Zato ti i izbegavaš da se suočiš argumentima već kreneš da proglašavaš druge glupima skrećući pažnju sa teksta.Evo ja te pitam gde si ti iz Zlatoustovih misli izvukao eshaton?Nema ga.ovo pozivanje na smisao koji se ne menja je kasnije objašnjeno lepo u tekstu,Hristos ka čini isti, što sam ti i naveo u prvom komentaru ali ti izbegavaš i krećeš da pljuješ po onima koji nemaju tvoje shvatanje. Moram nesto da kazem. Slicno kao i sa Justinom, izvukose iz nekih tekstova, .. implikativnom metodom citanja misli ( ).... da je on pricao sve nesto u atemporalnom smislu. A, Justin, celo poglavlje u Dogmatici III, posvetio Drugom dolasku, Sudu i vaskrsenju mrtvih. Ne znam vise ,sta da mislim i zborim, ...stvarno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 6 минута, Кратос рече Problem je što ti ne vidiš uopšte šta demonstriraš,Zlatousti uopšte ne ide u prilog tvoje teze,to je čoveku sa elementarnom pismenošću jasno.Zato ti i izbegavaš da se suočiš argumentima već kreneš da proglašavaš druge glupima skrećući pažnju sa teksta.Evo ja te pitam gde si ti iz Zlatoustovih misli izvukao eshaton?Nema ga.ovo pozivanje na smisao koji se ne menja je kasnije objašnjeno lepo u tekstu,Hristos ga čini istim, što sam ti i naveo u prvom komentaru ali ti izbegavaš i krećeš da pljuješ po onima koji nemaju tvoje shvatanje. Ajoj pa davno je zoran priveo zalotustog koji govri o tome, nego vi povremeno dodjete ovde da čitate jednu rečenicu iz celog teksta. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Ajoj pa davno je zoran priveo zalotustog koji govri o tome, nego vi povremeno dodjete ovde da čitate jednu rečenicu iz celog teksta. Pričam o delu koji je ovde naveo. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 1 минут, Vedran рече Ерго царсто Оца небеског је у времену I nije se desilo nego kao vidovita zorka naslućuje javlja mu se. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 13 минута, Bokisd рече Zapazi situaciju, Hristos prisustvuje Veceri, i sad, On ne moze da osveti ( darove ) Svojom silom, nego treba , da ih osveti....atemporalno, silom Svog buduceg Vaskrenja. Pomalo apsurdno, zar ne ? Него кад је Он претворио дарове, је ли то онда било два Христа на тајној вечери? И то један есхатолошки (васкрсли) у чаши а други за трпезом још у времену? Ведран*, Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука