Кратос Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 7 минута, Zoran Đurović рече Преко Аве доћете Ави! Teško avo samo kad pogledaš poglavlja tvoja priča o uletanju Eshaton pada u vodu ali oću detaljno da pročitam. Bokisd and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 2 минута, Zoran Đurović рече Самоубијаш се из незнања. Само показујеш своју неверу да примамо реално тело Хр. Ти би га прогласио симболом, као што су га иконоборци прогласили иконом у евхаристији. Евхаристијски Хр није никаква ни икона ни симбол. Pa, to rece , Zlatoust .... .. ( ) Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 1 минут, Кратос рече Teško avo samo kad pogledaš poglavlja tvoja priča o uletanju Eshaton pada u vodu ali oću detaljno da pročitam. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 2 минута, Bokisd рече Pa, to rece , Zlatoust .... .. ( ) Или си имао сновиђења или си нешто пушио? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 3, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 Давно сам вам био навео Св. Јована Златоустог. „Верујте стога да је чак и данас то та иста Вечера, за којом седи Он Сам. Јер ова вечера ни у ком смислу није различита од оне прве“ (In Matt., hom. 50, 3). „Он који је тада учинио оне ствари за том Вечером чини их и данас. Ми имамо улогу служитеља. Он који их је освећивао и претварао је исти. Ова трпеза је иста као и она трпеза, и ни по чему није мања и неважнија. Ствар није у томе да је Христос чинио оно онда, а да човек чини ово данас, већ Христос дела такође и ово данашње. To је та горња одаја, у којој су они тада били“ (Ibid., hom. 82, 5). Горња одаја је есхатон. Зато је он увек исти у евхаристији, па по коме обреду се она вршила. Благовесник, Volim_Sina_Bozjeg, Ведран* and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 1 минут, Vedran рече Или си имао сновиђења или си нешто пушио! Pa, pogledaj koji je kontekst tih njegovih reci . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 1 минут, Zoran Đurović рече Јер ова вечера ни у ком смислу није различита од оне прве“ (In Matt., hom. 50, 3). Читајте! Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 Управо сада, Bokisd рече пре 2 минута, Vedran рече Или си имао сновиђења или си нешто пушио! Pa, pogledaj koji je kontekst tih njegovih reci . Не булазни молим те. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 2 минута, Zoran Đurović рече „Он који је тада учинио оне ствари за том Вечером чини их и данас. On ( Hristos ) cini, te stvari,..... temporalno... ( za tom Vecerom )... Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 3 минута, Bokisd рече Kod nas pravoslavnih sam nasao sva tri shvatanja Svetog Pricesca i tzv. pravoslavnog (bez transupstancijacije), ali i rimokatolickog (transupstancijacija) i protestanskog (u tom vidu ili pod tim vidom primamo istinsko telo i krv Hr. (luteranci i drugi...). Sva ova tri shvatanja sam cuo da kako pravoslavni svestenici tako i narod poima primanje Svetog Pricesca. Licno, verujem u: пре-сушта-вљење. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 1 минут, Vedran рече Не булазни молим те. Pa, ako je rekao, ( obredni simvol ), imao je razloga . Zbog toga, sigurno nije mislio da primamo, samo 'simvolicno' telo u evharistiji, zar ne ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 5 минута, Bokisd рече On ( Hristos ) cini, te stvari,..... temporalno... ( za tom Vecerom )... Like! Bokisd је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 4 минута, Zoran Đurović рече Давно сам вам био навео Св. Јована Златоустог. „Верујте стога да је чак и данас то та иста Вечера, за којом седи Он Сам. Јер ова вечера ни у ком смислу није различита од оне прве“ (In Matt., hom. 50, 3). „Он који је тада учинио оне ствари за том Вечером чини их и данас. Ми имамо улогу служитеља. Он који их је освећивао и претварао је исти. Ова трпеза је иста као и она трпеза, и ни по чему није мања и неважнија. Ствар није у томе да је Христос чинио оно онда, а да човек чини ово данас, већ Христос дела такође и ово данашње. To је та горња одаја, у којој су они тада били“ (Ibid., hom. 82, 5). Горња одаја је есхатон. Зато је он увек исти у евхаристији, па по коме обреду се она вршила. Ali ovde Zlatoust ustvari govori da je Hristos taj koji vrši Evharistiju i da je On vrši i danas i da ona uopšte nije manje važna od one prve i da je to ista ta jer je služitelj isti,sam Gospod.Ne vidim odakle si izvukao eshaton iz ovoga. Bokisd and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 3, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 4 минута, Vedran рече Читајте! Превише си оптимистичан. Ја сам почео да им проповедам да се не би обратили... На причешћу се открило њихово безбоштво. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Новембар 3, 2017 Пријави Подели Написано Новембар 3, 2017 пре 4 минута, Благовесник рече Kod nas pravoslavnih sam nasao sva tri shvatanja Svetog Pricesca i tzv. pravoslavnog (bez transupstancijacije), ali i rimokatolickog (transupstancijacija) i protestanskog (u tom vidu ili pod tim vidom primamo istinsko telo i krv Hr. (luteranci i drugi...). Sva ova tri shvatanja sam cuo da kako pravoslavni svestenici tako i narod poima primanje Svetog Pricesca. Licno, verujem u: пре-сушта-вљење. Mislim, da je to vezano za epiklezu i osvecenje darova. To neko, pre - susta - vljenje, hleba i vina Svetim Duhom u istinsko Telo i Krv Hristovu. To je ono sto ja znam. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука