Ведран* Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 Управо сада, Milan Nikolic рече Ti nam objasni kako je Bogomladenac kao ometen u razvoju i nije svestan Oca nebeskog. Baš lepo pričaš o Bogu. Поп је у праву. Ти се наслађујеш са овим, као сваки психопата, мислећи да ми тако пакостиш. Zoran Đurović and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 Samo zatvori oči i Đuro će ti pomoći. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 1 минут, Vedran рече Да, да - "Бебе су безличне небулозне масе ћелија које се могу убијати до тренутка када не постану свесне." Slušaj ako imaš takve morbidne ideje u svojoj lobanji obrati se psihijatru. пре 2 минута, Vedran рече Тврдиш да је Христос био свестан још од утробе, и да има личност и однос са Оцем, а сада бебе немају личност. Према томе Христос није био као остали људи, и остале безличне бебе. Glup si ko točak,Hristos nije začet kao svaka beba ili ti misliš da je nebeski Otac bacio numiozni spermatozoid u devicu Mariju i napravio Isusa? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 7 минута, Кратос рече Es ti svestan da je to metak u čelo Bogu ka večnoj zajednici Oca,Sina i Svetoga Duha? Није. Јер као што ти рекох, ниси разумео. Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 12 минута, Кратос рече beba nema pojma ni za sebe a kamoli ko joj je otac el majka i što najvažnije ne postoji ličnosni odnos jer beba ni nema ličnost. Nije baš tako. Bebe imaju odnos sa anđelima i tako imaju ličnost. Uvek je potreban odnos da bi postojala ličnost. Drugo je biološka ličnost koja nas optereti za života. Ali poenta je da sebe preobrazimo u crkvenu ličnost. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 Осврнуо бих се на констатацију на претходним странама да се у Христу спасила и обожила индивидуална људска природа. Мало ми је неразумљиво на који начин је та природа носилац свих осталих конкретних природа ако не постоји лични однос носиоца тих природа са Христом. Ако је природа Христова општа природа свих људи он би свакако по томе морао бити прототип тј. образац по коме је створен сваки човек тј. све их обухватати у себи а тиме би морао бити испред и пре Адама јер ми је неразумљиво на који би начин у себи садржао свеопшту људску природу. Како би он немајући у себи лични однос са сваким човеком ( иако је он светлост која обасјава свакога човека који долази на свет) могао бити ,, јагње које узима на себе грехе света,,. Пророчки 69 псалам каже : 69, 6. Немој да се постиде у мени који се уздају у Тебе, Господе, Господе над војскама! Немој да се посраме у мени који траже Тебе, Боже Израиљев!. Такође у јевањђељу: нпр. мат. 25, 37. Тада ће му одговорити праведници говорећи: Господе, када те видјесмо гладна, и нахранисмо? Или жедна, и напојисмо? 38. Кад ли те видјесмо странца, и примисмо? Или нага, и одјенусмо? 39. Кад ли те видјесмо болесна или у тамници, и дођосмо ти? 40. И одговарајући Цар рећи ће им: Заиста вам кажем: кад учинисте једноме од ове моје најмање браће, мени учинисте. видимо да се Христос лично идентификује са другим човеком, и да се прожима кроз њега. Volim_Sina_Bozjeg, Ведран*, kopitar and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Октобар 30, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 2 минута, Vedran рече Ти си у својој антипротивности пролупао на скроз! Ови неће да трагају за истином, зато што је као садисти поседују, и онда их интересује само да као шибицари преваре другог. Да победе у надгорњавању. И ту када их ухватиш да су рекли да је А=Б, после ће ладно да кажу да су тврдили да је А=Ц и сл. И ти му сада кажеш да тврди како је Б=А, а он не види да је то нешто контрадикторно. Зато ми се не свиђа када се о животињама говори као о бесловесним створовима. kopitar, Тања1 and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 1 минут, Milan Nikolic рече Nije baš tako. Bebe imaju odnos sa anđelima i tako imaju ličnost. Uvek je potreban odnos da bi postojala ličnost. Drugo je biološka ličnost koja nas optereti za života. Ali poenta je da sebe preobrazimo u crkvenu ličnost. Mislio sam na to da ih ne poznaje kao takve svesno.Beba možda imaju odnos i sa Bogom na nekom intuitivnom nivou ali ne može se porediti beba nastala sexualnim odnosom muškarca i žene i beba nastala silaskom Duha Svetoga na devicu Mariju.Nije svaka žena Bogorodica niti je svako dete Bogočovek. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 16 минута, Milan Nikolic рече Pozovite karabinjere. Rakic dodao smajl helikopter za pilote slecem bez padobrana Ведран*, kopitar, Milan Nikolic and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 1 минут, Тања1 рече Rakic dodao smajl helikopter za pilote slecem bez padobrana Drago mi je da te vidim. Тања1, Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Октобар 30, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 2 минута, Тања1 рече Rakic dodao smajl helikopter za pilote slecem bez padobrana Знаш ли да је сада изашао филм Мацингадзета? Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 6 минута, Zoran Đurović рече Ови неће да трагају за истином, зато што је као садисти поседују, и онда их интересује само да као шибицари преваре другог. Да победе у надгорњавању. И ту када их ухватиш да су рекли да је А=Б, после ће ладно да кажу да су тврдили да је А=Ц и сл. И ти му сада кажеш да тврди како је Б=А, а он не види да је то нешто контрадикторно. Зато ми се не свиђа када се о животињама говори као о бесловесним створовима. А занимљиво је како је на првих неколико страна разговор био леп и користан. Све док се ови не појавише са свим знањем света. Приметио сам да чим се приведе неки аргумент, искачу из винкла. На том нивоу не умеју да разговарају. Јер они причају само екс катедра ауторитетом који мисле да црпе из "суштине Божије". kopitar and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 54 минута, Zoran Đurović рече Ја сам тебе рачунао до сада само као приглупог и неодговорног. Ти си овде смуљао све и свашта. Наведи ми овај цитат (речи које сам издвојио из твог текста). Nesto si raspolozen veceras ( na tudji racun ).. Ako gledamo ceo moj tekst, kakve veze ima , ( ovo sto su izdvojio iz mog celog teksta ), sa kontekstom stvari ( celog teksta ) ? Cak i da sam ovde pogresio, to ne utice na tacnost , ostalog dela teksta. Ovo sto si izdvojio ( deluje mi kao namerno i fingirano ), tek je samo kao uvod u pricu i dalji tok teksta. Na primer ( deo iz mog teksta ) : " Hristos je, vaskrsao telom koje je u grobu, i mi moramo da vaskrsnemo nasim telom koje je u grobu. Nismo mi veci od Njega, zar ne ? Pa, da vaskrsavamo , ( bez nasih smrtni tela ), i da budemo sa Njim o desnu stranu Oca, .... a, upravo suprotno, On je vaskrsao svojim telom i tek onda se uzneo o desnu Oca. Mislim, ne ide to' tako, zar ne ? Nasao sam, tako kaze i Pavle za nas , ljude : "36 Безумниче! То што сејеш неће оживети ако не умре... 42 Тако и васкрсење мртвих: сеје се за распадљивост, а устаје за нераспадљивост;.. 44 Сеје се тело телесно, а устаје тело духовно. " .. Inace, koliko se secam ( imam dobro pamcenje ), zaista je postojala u staro vreme, takva jeres, koja je tvrdila da je Hristos u svoju licnost primio licnosti svih ljudi, kao svemoguc. itd. Ovde Damaskin objasnjava, kako se odnose sustina i ipostas : https://svetosavlje.org/tacno-izlozenje-pravoslavne-vere/51/ I, kaze : "Али нећемо бити принуђени да кажемо да су све ипостаси светога Божанства, односно три лица, ипостасно сједињене са свим ипостасима човечанства, јер ни на који начин Отац и Дух Свети нису били учесници ваплоћења Бога Логоса, осим по благовољењу и вољи. " I, opet : "Кажемо још да је наша природа васкрсла из мртвих, те да је узашла и седи са десне стране Оца, не по томе што су ипостаси свих људи васкрсле и селе са десне стране Оца, већ због тога што је то остварила целокупна наша човечанска природа у Христовој ипостаси.Каже, наиме, божански Апостол: И с Њим заједно васкрсе (нас) и заједно посади на небесима у Христу Исусу. ( 2 Efes. 2, 6 ) Pominje na dva mesta da ne ucestvuju ipostasi svih ljudi, sa ipostasima Boga. Tu sam nasao neku vezu. Inace, Damaskin kaze, da je Pavle ovde : "И с Њим васкрсе ( nas , mnozina ) и посади на небесима у Христу Исусу." ( 2 Efes. 2, 6 ). ...Mislio, na prirodu coveciju ( u Hristu ) koja je uzdignuta o desnu stranu Oca. Ne nas pojedinacno, po ipostasima ( licnostima ). Ali, o tome , nesto cu' postaviti malo kasnije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Октобар 30, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 1 минут, Bokisd рече Inace, koliko se secam ( imam dobro pamcenje ), zaista je postojala u staro vreme, takva jeres, koja je tvrdila da je Hristos u svoju licnost primio licnosti svih ljudi, kao svemoguc. itd. Не интересује ме шта халуцинираш, него извор. Ведран* and Тања1 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 3 минута, Zoran Đurović рече Не интересује ме шта халуцинираш, него извор. Ako te bas toliko interesuje, eventualno, da se malo strpis, dok ne nadjem ( moze bas, da potraje , ne znam gde sam tacno procitao ). Inace, opet, kazem. To ne utice na objektivnost daljeg dela teksta. itd. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука