Jump to content

Зоран Ђуровић: Преегзистенција Исуса Христа

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Кратос рече

Besmilseno mi imputiraš nešto što nisam ni rekao,rekao sam da je Isus korporativna Ličnost Čokot a mi loze kroz Crkvu kao Telo Njegovo.

Mada pazi kad bi pročitao lepo ono što si napisao tebi je jedenje mrtvog tela jedne individue kanibalizam a kad jedeš telo koje sadrži više individua nije kanibalizam....:))12:smeha:

: nisi razumeo da budem blag

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 8.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1409

• Volim_Sina_Bozjeg

1106

• Zoran Đurović

1107

• Bokisd

697

пре 2 минута, Кратос рече

Besmilseno mi imputiraš nešto što nisam ni rekao,rekao sam da je Isus korporativna Ličnost Čokot a mi loze kroz Crkvu kao Telo Njegovo.

Ни најмање. Јер као када ти поташ о преегзистентном ХР, ја тебе сада, ипак умесно, питам: То тело којим се причешћујеш реално сада у себи садржи свете? Реално у смислу да су они сада у Њему. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Ни најмање. Јер као када ти поташ о преегзистентном ХР, ја тебе сада, ипак умесно, питам: То тело којим се причешћујеш реално сада у себи садржи свете? Реално у смислу да су они сада у Њему. 

Sadrži.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Кратос рече

Sadrži.

Особе од крви и меса? Већ сам ти давно рекао да по Августину имају реално тело од ових материја, али се назива духовним и има и друга својства.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Особе од крви и меса?

Ličnosti koje su u zajednici sa Hristom.Ako me pitaš da li su već sada dok mi pričamo vaskrsnuti telesno to ti valjda jasno da ne verujem.To je budući događaj  a tome nam valjda svedoče i mošti svetih.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Ličnosti koje su u zajednici sa Hristom.Ako me pitaš da li su već sada dok mi pričamo vaskrsnuti telesno to ti valjda jasno da ne verujem.To je budući događaj  a tome nam valjda svedoče i mošti svetih.

А где си ти то видео да личност постоји ван природе? 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Zoran Đurović рече

O.Sava Janjić vam je crtao o tome pa ništa. Hristos je taj koji nosi našu prirodu.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Milan Nikolic рече

Ма шта је Дамаскин знао, идемо даље. :)

Evo, Milane sta znam ( sto sam procitao o tome ) :

Кажемо још да је наша природа васкрсла из мртвих, те да је узашла и седи са десне стране Оца, не по томе што су ипостаси свих људи васкрсле и селе са десне стране Оца, већ због тога што је то остварила целокупна наша човечанска природа у Христовој ипостаси.

Damaskin kaze, nasa priroda je vakrsla iz mrtvih, ( kroz Hrista ) ali, kako ?

Ne , u smislu,  da su ipostasi svih ljudi vaskrsle i sede sa desne strane Oca. Sta se misli pod tim ?

Pa, postojala je jedna jeres u proslosti, koja je tvrdila da se u Ipostasi ( Licnosti ) Hristovoj 'akumilara' i postoje sve licnosti ljudi, od postanka sveta , pa do kraja sveta. Kao da je uzeo u Sebe sve ljude kao licnosti. Ovakvo gledanje na sjedinje u Hristu, je osudjeno od strane otaca.

Nego je Hristos uzeo celokupnu covecansku prirodu ( telo ) u Svoju Ipostas i tu prirodu, telo, je uzneo na nebo sa desne strane Oca. Jer, kako moze da se kaze, da je Hristos seo ( ponovo) sa desne strane Oca, ....kada On kao Bog,  vec sedi i nikada se nije odvajao od Oca ? :scratch_head:

Znaci, uzneo je nasu prirodu ( telo ) gore. I, zbog toga ovako kaze Damaskin. Nismo realno prisutni po ipostasi ( licnosti ) u Hristovom vaskrenju, nego po zajednickoj prirodi tela, koja postoji u Hristu.

I, onda sledi,... ako je bilo potrebno da Hristos vaskrsne sa svojim telom iz groba ( koje je i ta nasa, celokupna covecanska priroda tela, o kojoj prica Damaskin )...tako i mi moramo da sledimo za Njim,.... i da vaskrsnemo sa nasim smrtnim i truleznim telom u netrulezno,.... i  da tek onda, budemo sa Njim,  i telom i dusom,  na nebu ( u carstvu ).

Sasvim logicno. Hristos vaskrsao telom koje je u grobu, i mi moramo da vaskrsnemo nasim telom koje je u grobu. Nismo mi veci od Njega, zar ne ? Pa, da vaskrsavamo , bez nasih smrtni tela, i da budemo sa Njim o desnu stranu Oca, .... a, upravo suprotno,  On vaskrsao svojim telom i tek onda se uzneo o desnu Oca. 

Mislim, ne ide to' tako, zar ne ? :0201wink:

Nasao sam, tako kaze i Pavle za nas ,  ljude :

"36   Безумниче! То што сејеш неће оживети ако не умре...

42   Тако и васкрсење мртвих: сеје се за распадљивост, а устаје за нераспадљивост;..

44   Сеје се тело телесно, а устаје тело духовно. "

To je, valjda to' . :945729:

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Zoran Đurović рече

Kako sad van prirode ako je deo Crkve kao tela a Crkva je Bogočovečanski organizam utemeljena upravo na Hristu kao Ličnosti i odnosu sa Njim?

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Milan Nikolic рече

O.Sava Janjić vam je crtao o tome pa ništa. Hristos je taj koji nosi našu prirodu.

Daj bači da pročitam.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече

А ово је вјечни живот да познају тебе једнога истинитога Бога и кога си послао Исуса Христа.

Ја те прославих на земљи; дјело сврших које си ми дао да извршим.

И сада прослави ти мене, Оче, у тебе самога, славом коју имадох у тебе прије него свијет постаде.

Објавих име твоје људима које си ми дао од свијета; твоји бијаху па си их мени дао, и твоју су ријеч одржали.

Сад разумјеше да је све што си ми дао од тебе.

Јер ријечи које си ми дао, дао сам њима: и они примише, и познаше заиста да од тебе изиђох, и вјероваше да ме ти посла.

Po ko zna koji put Jovan 17.

Isus Hirstos Sin Božji kaže proslavi me Oče slavom koju imadoh u tebe prije nego što svet postade a pre toga govori o poslanju Onoga Kroz koga svet postade.

Pa, da.

Ali, ko je VSB, onaj Kroz koga svet postade ? 

Pa, upravo pise. Kaze se, ..proslavi me Oce, slavom koju imam u tebi pre nego svet postade.... Koja je ta' slava ?

Он ( Hristos ) је сјај славе његове и слика бића његова ( Otac ). ", ( Jevr. 1, 3 ).

Vidis , VSB, govori se o njegovom bozanstvu , o njegovov Bozanskoj prirodi u Hristu.

Zbog toga, Hristos stvara svojim bozanskim silama, energijama. On je Svesilan i Stvoritelj, kao Bog. itd.

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Кратос рече

Daj bači da pročitam.

Можда ових дана. Толико има тога, покушавам да нађем.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Bokisd рече

Ali, ko je VSB, onaj Kroz koga svet postade ? 

Brate mili ti kao da si dete hiljdau puta ti je rečeno. Ako pitaš KO onda ti Pavle jasno odgovara kroz Isusa Hrista sve postade.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...