Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 3 часа, Благовесник рече - Buduci u oblicju Bozjem, jednak sa Bogom (Ocem), sebe je unizio uzevsi oblicje sluge (roba), postavsi istovetan ljudima i zgledom se nadje kao covek, unizivsi sebe poslusnoscu do smrti... - Ali proslavi me sada Oce slavom koju imadoh u tebi pre postanja sveta... da to je vrlo zanimljivo po ovome vidimo da Otac nikada nije napuštao Sina pa čak ni u trenutku uniženja. Ispostast je drugačija ali suština božanskog odnosa Ličnosti je uneprekindonm i istovetnom odnosu od večnosti. Zato uvodeći atemporalnost Hristovu nismo duvači trave več logosni sledioci Pisma. Zoran Đurović, Ведран* and kopitar је реаговао/ла на ово 1 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 1 hour ago, Zoran Đurović рече Још код Августина разликовање: нешто може бити вечно али настало. Августин и Гр Ниски јасно уче о атемпоралном стварању. Kako je ovo bitno za shvatanje pa to je čudo Božje. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 6 минута, kopitar рече Nema potrebe za strah da će Njegova ljudska narav preuzeti identitet nad Njegovim božanskom naravi . One su tu obe i ne nameću se koja će biti jača..zato je On i prava beba i ima odnos sa svojom majkom ko i sve druge bebe na ovom svijetu i tu ništa ne trpi Njegova božanska narav. Прочитај поново: То се може изобразити и у иконографији. На западној икони Христа и Богородице, Христов лик је представљен као једно лепо дете окружено односом материнства; али тај однос исцрпљује идентитет насликаног детета. Уколико погледамо неку византијску икону, запазићемо да сликар покушава да остави утисак да тај кога Богородица држи у своме наручју, јесте Бог, и поред тога што међу њима постоји матерински однос. Тај матерински однос (од стране Богородице) не представља однос који одређује идентитет детета. Као да дете вели: Да, ја имам однос према мајци, али тај мој идентитет, односно моје ја, одређено је једним другим односом – односом према Оцу. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 Као да дете вели: Да, ја имам однос према мајци, али тај мој идентитет, односно моје ја, одређено је једним другим односом – односом према Оцу. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 4 минута, Milan Nikolic рече Као да дете вели: Да, ја имам однос према мајци, али тај мој идентитет, односно моје ја, одређено је једним другим односом – односом према Оцу. Isus je kao beba bio potpuno ovisan o majci , tu nebi trebalo biti nikakvog problema jer to je ljudski. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 То је у реду. Него говоримо о односу који даје идентитет, и свести о своме ја. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 2 минута, Milan Nikolic рече То је у реду. Него говоримо о односу који даје идентитет, и свести о своме ја. Koju kao beba nije imao. Тања1, Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 48 минута, Zoran Đurović рече Ерго, по људском уму није као беба имао знање. Сигурно није расправљао у својој глави о суштини и ипостасима и сл. Pa nije ali mu je bila prirodna da je sastavljena Ipostast od Božanskog i čovečanskog, kao što je nama prirodno da nam je biće sastavljeno od čovečanskog stvorenog. Stvoreno uči stvoreno, Bogočovečansko ima opet za učitelja nekoga koji je po prirodi Ipostasi Božanskoj Njegova istovetnost ali nedeljivo od toga napreduje u znanju čovečanske prirode, što ga ne čini neznalicom Božanskog. To napredovanje bi moglo biti više ispunjenje vremena Božanskog a ne neznanja stvorenog jer se kroz ispunjenje Božanskog stvoreno zna,spoznaje razumeva. Ali ponavljam preegzistencija je ništavna naspram atemporalnosti Sina Čovečjeg kojeg vi ureste da uzrastate u sebi. Još jedna napomena Jovan blagojević kaže kad se Hristos obraća kao Sin Čovečji tu misli na mesijansku božansku prirodu starog zaveta kao Mesijanskog karaktera nebeskog bića opovrgavajući da govori o svojoj ipostasi. Po njemu su to samo terminološka obraćanja judejcima i nema veze sa prirodom Ipostasi. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 @kopitar Како можеш то да знаш? Управо је важно да Исус увек има свест о своме ја. Зашто би те саблажњавало одојче, зашто не би имало свест о своме ја, поготово када је реч о личности Сина Божијег. Јер личност је та која поседује свест. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Октобар 30, 2017 Гости Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 14,10Zar ne vjeruješ da sam ja u ocu i otac u meni? Riječi koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego otac koji stoji u meni on tvori djela.Послато са PRA-LX1 користећи Pouke.org мобилну апликацију Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Октобар 30, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Pa nije ali mu je bila prirodna da je sastavljena Ipostast od Božanskog i čovečanskog, kao što je nama prirodno da nam je biće sastavljeno od čovečanskog stvorenog. Stvoreno uči stvoreno, Bogočovečansko ima opet za učitelja nekoga koji je po prirodi Ipostasi Božanskoj Njegova istovetnost ali nedeljivo od toga napreduje u znanju čovečanske prirode, što ga ne čini neznalicom Božanskog. To napredovanje bi moglo biti više ispunjenje vremena Božanskog a ne neznanja stvorenog jer se kroz ispunjenje Božanskog stvoreno zna,spoznaje razumeva. Ali ponavljam preegzistencija je ništavna naspram atemporalnosti Sina Čovečjeg kojeg vi ureste da uzrastate u sebi. Još jedna napomena Jovan blagojević kaže kad se Hristos obraća kao Sin Čovečji tu misli na mesijansku božansku prirodu starog zaveta kao Mesijanskog karaktera nebeskog bića opovrgavajući da govori o svojoj ipostasi. Po njemu su to samo terminološka obraćanja judejcima i nema veze sa prirodom Ipostasi. Не слажем се ни са тобом ни са Јовом. Volim_Sina_Bozjeg and kopitar је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 3 минута, Milan Nikolic рече @kopitar Како можеш то да знаш? Управо је важно да Исус увек има свест о своме ја. Зашто би те саблажњавало одојче, зашто не би имало свест о своме ја, поготово када је реч о личности Сина Божијег. Јер личност је та која поседује свест. To bi onda bilo nepotpuno i sa rezervom ..a ja ne vjerujem u takvog Boga. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 Па добро, ти си римохришћанин и имаш одређене постулате докле год трају. Само то није у складу са предањем и није доследно традиционалном учењу Цркве. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 30, 2017 Пријави Подели Написано Октобар 30, 2017 пре 2 минута, Zoran Đurović рече Не слажем се ни са тобом ни са Јовом. Ne slažem se ni ja sa sobom a pogotovo sa Jovom ako govorim o toj vrsti preegzistencije zato mi je atemporalno vaskrsenje i perspektiva gledanja na stvaranje koju imate vi mnogo bliža. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука