Jump to content

Српкиње се и даље масовно одричу наследства у корист браће и то им је савршено нормално

Оцени ову тему

Снежана

Препоручена порука

Мој брат је добио кућу, а неку земљу смо добили по пола. 

Некако се подразумева да ће он у њој и живети читав живот, да ће бринути о мами кад остари, оженити се и изродити мале крештавце.. :)))

Мени је то океј, јер ако уз права иду и обавезе, нека хвала не треба ништа.. Реално ми ни то што сам добила не треба, сама ћу зарадити довољно. :)

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Lady Godiva рече

@Војвода7, шта се сад ишчуђаваш? :D

Чудно ми да ниси узела намјање пола куће :), ево жене горе не дају кћеркама да свој дио оставе брату...

Лијепо сте то подијелили, вјерујем да си увјек добродошла код брата, некад одрицањем добијеш више него узимањем.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Војвода7 рече

Чудно ми да ниси узела намјање пола куће :), ево жене горе не дају кћеркама да свој дио оставе брату...

Лијепо сте то подијелили, вјерујем да си увјек добродошла код брата, некад одрицањем добијеш више него узимањем.

Чуј добро дошла.. још живимо заједно. Имам најбољу собу и нема шансе да је се одрекнем још неко време, па нека је он "газда" сто пута. :D

То је била дедина жеља и ја никад не бих ишла против ње. Друго, боли ме уво за некретнине, једног брата имам, а шушки ће бити и више него довољно, само да смо живи и здрави. :)

И да те потпуно не шокирам.. ако будем имала децу пол, или то ако је једно дете биолошко, а друго усвојено, неће утицати на расподелу, све добијају подједнако. А можда не добију ништа, ако буду баксузи, можда све распродам и одем да живим последње дане живота на Карибима. :D

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, Lady Godiva рече

Некако се подразумева да ће он у њој и живети читав живот, да ће бринути о мами кад остари, оженити се и изродити мале крештавце.

Što se to podrazumeva?

Obično ćerke brinu o ostarelim roditeljima, snaje obično boli uvo...ili to rade mrzovoljno; jer moraju.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Lady Godiva рече

можда не добију ништа, ако буду баксузи, можда све распродам и одем да живим последње дане живота на Карибима.

Sve ostavljam samoj sebi :smeh1:.

Baba baba baš si krme :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Natasa. рече

Baba baba baš si krme :smeh1:

:smeh1:

само да ми Бог главу сачува, па да не препишем све Аћиму 

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Muramasa рече

Kamenovanje samo za stečajne prevare, tako da po okončanju postupka, oštećeni poverioci gađaju prevaranta-dužnika, a da prvi kamen baci stečajni upravnik.

Preteško je to za Radula.:smeh1:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Војвода7 рече

вјерујем да си увјек добродошла код брата,

Sestre su uvek dobrodošle kod brata, ali kod bratovljeve žene-teško :smeh1:.

Šalim se :0205_whistling:.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Natasa. рече

Što se to podrazumeva?

Obično ćerke brinu o ostarelim roditeljima, snaje obično boli uvo...ili to rade mrzovoljno; jer moraju.

Па код нас нпр то није био случај. Мој деда је преко десет година провео са тешким инвалидитетом и моја мама, његова снаха, му је кувала, ишла у продавницу свако јутро и давала му терапију, купала га, чистила, водила по лекарима.. иди бре деда је имао скупљи дезодоранс од мене колико му је снајка била мрзовољна :smeh1:

Ћерка је долазила само када легне пензија да обиђе тају.

А шта се подразумева.. подразумева се да ће он наставити да живи у тој кући. Ја све једно не бих ту волела да живим цео живот, док он би, а било би ми глупо да је продам..

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Lady Godiva рече

Ћерка је долазила само када легне пензија да обиђе тају.

Pa kad je snaji ostavio kuću, neka ga i kupa :smeh1:.

Ma dobro, bitno da ste se dogovorili i da se lepo slažete i da te niko nije zeznuo.

Подели на овим сајтовима

ovo izjednacavanje muskaraca sa zenama u nasljedivanju sa koljena na koljeno je udar na tradicionalne vrednosti i na porodicu. 

prvo izjednaci muski rad koji je iz osnova vredniji od zenskog sa zenskim radom, time oduzmi muskarcu jedan od prirodnih elemenata superiornosti u odnosu na zene, pa sad udari i na to da od oca naslejdi kucu, bolje da je podjeli popola sa nekim privremenim zetom, savrsenon rijesenje, daleko ce se sa tim stici.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, kordun рече

ovo izjednacavanje muskaraca sa zenama u nasljedivanju sa koljena na koljeno je udar na tradicionalne vrednosti i na porodicu. 

prvo izjednaci muski rad koji je iz osnova vredniji od zenskog sa zenskim radom, time oduzmi muskarcu jedan od prirodnih elemenata superiornosti u odnosu na zene, pa sad udari i na to da od oca naslejdi kucu, bolje da je podjeli popola sa nekim privremenim zetom, savrsenon rijesenje, daleko ce se sa tim stici.

немаш појма, зет привремен - не привремен не може приликом евентуалног развода да добије ништа јер то није својина коју је заједнички стекао у браку

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, kordun рече

ja sam mislio da je kod srba jos uvijek normalno da kod sinova ostaje porodicno ime i vecina porodicne imovine, a da se cerke udaju u neke druge porodice

Šta ako nema sinova u porodici? 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...