Jump to content

Ударна "вест" данашњег Блица: Митрополит Амфилохије вређа жене и релативизује фашизам

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Снежана рече

али зар то управо није тековина феминизма:" ја сам власница свог тела и могу да одлучујем како ја хоћу",  није ми јасна сад та недоследност, зашто би у таквом поредку ствари мушкарац имао било какву одговорност, мислим, како теби звучи то, ја ћу да одлучим да учиним зло, али ти си или подједнако смо одговорни, видиш то је једна од ствари због којих никада нећу признати феминизам као нешто што је донело добра.

Abortus je zloupotreba  "ја сам власница свог тела и могу да одлучујем како ја хоћу". Npr. to može da se odnosi i na kontracepciju. Ne vidim da bilo ko ovde ima po desetoro dece. Ipak žene danas odlučuju koliko će dece imati.

Muškarac ima odgovornost jer je učestvovao u činu pravljenja deteta, telo jeste njeno, ali dete je i njegovo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 434
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 13 минута, Natasa. рече

Slažem se.

Da, sasvim je ocigledno.

Nije, mislim da je to individualno i da previše romantizujemo stara vremena.

Nije romantizam u pitanju, nisam mislio na tu pojavu.

Nego , kako sam rekao, mislim da je to vise  filosofsko i intelektualno pitanje prave i istinske srece, ( recimo, kao sto tek sa sazrevanjem covek pocinje da razume i oseca sta je prava sreca i radost ),... koje je opet, nevezano za bilo koje vremensko doba civilizacije.

Pa nije samo feminizam savremena misao.

Nisam ni mislio 'cisto' na feminizam. Vise kao ceo sklop misli. ( u kojem je i feminizam kao 'misao' )

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

filosofsko i intelektualno pitanje prave i istinske srece, 

To je jako dobro pitanje i zaslužuje posebnu temu.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Natasa. рече

Muškarac ima odgovornost jer je učestvovao u činu pravljenja deteta, telo jeste njeno, ali dete je i njegovo.

па управо то, не можемо никако онда говорити само о одговорности, где су ту права мушкарца да учествује у одлуци, ако жене како кажеш, саме доносе одлуку како о абортусу тако и о броју деце.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Снежана рече

па управо то, не можемо никако онда говорити само о одговорности, где су ту права мушкарца да учествује у одлуци, ако жене како кажеш, саме доносе одлуку како о абортусу тако и о броју деце.

Slažem se. Što se tiče dece, muškarac treba da ima podjednako pravo glasa, njegovo je....samo ako je zainteresovan.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Снежана рече

ако жене како кажеш, саме доносе одлуку како о абортусу тако и о броју деце.

Nisam nigde rekla da žene same donose odluku. Rekla sam njena je poslednja jer je telo njeno, ali ne u smislu krilatice-ja sam vlasnica, pa mi se može.

Muškarac apsolutno treba da se pita u toj odluci.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Natasa. рече

Slažem se. Što se tiče dece, muškarac treba da ima podjednako pravo glasa, njegovo je....samo ako je zainteresovan.

Pravo da odlučuje o abortusu...

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Џуманџи рече

Зато се не бавим решењима и идејама, нико не зна ни шта хоће, ни шта му смета*, али хајде да се кољемо, то је сјајна тактика (заправо само говори да нам нико не треба да се уништавамо, све то можемо и чинимо искључиво ми :) ).

Посебно, ако навучемо идеолошке маске и препустимо се чарима маскенбала:) Није шала: стотине хиљада људи у овој земљи, међу њима неки веома комфорно живе од маскенбала. Није скандалозно што деценијама нема катетера, аналгетика, постељине за породиље, скандал је слава Пећке Патријаршије. Мушкарци и жене су толико заслепљени заступањем "исправног става", да их чињенице уопште не занимају. Што кажу, утолико горе по чињенице.

Култура једног народа види се првенствено по организовању гинеколошко-акушерске службе. Наравно да водећа породилишта добијају сав репроматеријал од Здравственог фонда, али с њим деценијама располажу главне сестре у дилу са околним апотекама, доктори се не буне јер им те главне сестре покривају њихов приватни бизнис, ван и у државном породилишту. Водећи гинеколози у Београду зарађују више од њихових колега у Америци, а амерички гинеколози зарађују баснословно. То већ ни један министар здравља не смије да пипне...

А, вајне феминисткиње, не смију да се суоче са катастрофалним податком да 50% жена у Србији не доживљава оргазам приликом односа. За дивно и пријатно чудо том темом се позабавио, мени не много омиљен психотерапеут, Зоран Миливојевић, и то на црквеном "Радију Слово љубве". Његов став је да је то, одсуство женског оргазма, посљедица емотивне дистанце међу партерима. А како да је буде, када, један такође затуцани "црквени" психијатар др Влајко Пановић износи податак да муж и жена у Србији у међусобном разговору на битне за обоје емотивне теме, дневно одвоје 1-3 минута.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Pravo da odlučuje o abortusu...

O (ne)abortusu. To pravo za abortus već ima, ali ako on želi dete, treba da ima pravo glasa, pa podjednako je njegovo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Natasa. рече

Muškarac apsolutno treba da se pita u toj odluci.

El si videla ovo negde kod polupanih femintskinja i ostalih šatro-gistro boraca za ljucka prava?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

O (ne)abortusu. To pravo za abortus već ima, ali ako on želi dete, treba da ima pravo glasa, pa podjednako je njegovo.

To ne postoji jer je žena vlasnik svog tela.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

El si videla ovo negde kod polupanih femintskinja i ostalih šatro-gistro boraca za ljucka prava?

Ne znam. To je moje mišljenje. Pa to i jeste jednakost, 50/50.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

To ne postoji jer je žena vlasnik svog tela.

Ne postoji, ali treba.

Uostalom, ako neće dete neka koristi kontracepciju, to je mnogo odgovornije.

Подели на овим сајтовима

Ne znam. To je moje mišljenje. Pa to i jeste jednakost, 50/50.

Nije al nema veze.Da ne ulazimo sad u dubiozu...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...