Миротворац Написано Септембар 22, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2017 Штета, мислим да ретко ко увиђа дубину у којој се Србија налази. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 22, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2017 пре 33 минута, Миротворац рече колико сам начуо став људи око патријарха је: Атанасије опет лупета Brate, proroci su uvek i u svim vremenima bili podvrgnuti ruglu, nista novo. Рапсоди, Џуманџи, Ђорђе Р and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 1 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Veliki Marko Написано Септембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2017 On 9/21/2017 at 12:46, Кратос рече Mislim da je narod toga svestan i bez te izjave Patrijarha ali bi svakako ta reč odjeknula i uzkomešala javnost i srpsko društvo samo ne znam sa kakvim ishodom i ciljem na kraju.Patrijarhova izjava ne može da nam vrati KiM.Kosovo smo izgubili višedecenijskom lošom politikom koja je na kraju kulminirala ratom kojim nam je i oteto i da bi ga vratili,potrebne su kontra mere, potrebna nam je dobra politika koja će isto tako na kraju kulminirati ratom ali je za to potrebno strpljenje i strategija a ja to ne vidim niti mislim da je Crkva niti naša država imaju nažalost. Патријарх наравно да не може да врати Косово, али може да продрма народ. Када се помене Косово сетим се Марока, једна покрајна у Мароку такође своје времено тамо 1970 прогласила независност. Мудром политиком и разумним потезима кроз неколико година та иста покрајна је сама тражила да се врати у састав државе. Тактика је била следећа, забранили су дистибуцију робе свим предузећима акценат су ставили на пољопривреду ,економски их ослабили, затворили су граничне прелазе. Проток људи и робе је био минималан. "Наши " државници раде све супротно, милионе упумпавају на Косово а нисам баш сигуран да те паре не иду и у албанске џепове више него у српске. Извоз из Србије ка Косову цвета ( јел Косово нема никакву индустрију и производњу па све увозе) а Србија и Албанија надомешћују тај недостатак. Довољно је само мало бити лукав. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Човек планира Бог одлучује Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Септембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2017 1 hour ago, Mali Marko рече Довољно је само мало бити лукав. Mudra politika. Ali,mislim, da tesko mozemo to videti od ovih nasih. I, da neko dodje na vlast koji hoce da radi mudro, pritisci 'prijatelja' sa Zapada nece dozvoliti da radimo u nasem interesu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Септембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2017 On Friday, September 22, 2017 at 11:00, Џуманџи рече И са криминалом, корупцијом, бахатошћу, најопуштенијим пљачкањем... Само је Небојша Човић на рачун тог истог Косова покрао 10 милиончића. Ситница, а где су други плејери? Ne razumijem sta pokusavas da kazes? Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Септембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2017 1 hour ago, Ronald рече Ne razumijem sta pokusavas da kazes? Хтела сам да кажем и да се слажем са тобом. Ronald је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2017 пре 4 часа, Mali Marko рече Патријарх наравно да не може да врати Косово, али може да продрма народ. Када се помене Косово сетим се Марока, једна покрајна у Мароку такође своје времено тамо 1970 прогласила независност. Мудром политиком и разумним потезима кроз неколико година та иста покрајна је сама тражила да се врати у састав државе. Тактика је била следећа, забранили су дистибуцију робе свим предузећима акценат су ставили на пољопривреду ,економски их ослабили, затворили су граничне прелазе. Проток људи и робе је био минималан. "Наши " државници раде све супротно, милионе упумпавају на Косово а нисам баш сигуран да те паре не иду и у албанске џепове више него у српске. Извоз из Србије ка Косову цвета ( јел Косово нема никакву индустрију и производњу па све увозе) а Србија и Албанија надомешћују тај недостатак. Довољно је само мало бити лукав. Da to bi bilo odlicno da je Srbija na Kamcatki, i da je Kosovo dio Kamcatke na jugu koji zeli da se odvoji, pa onda pre svega nikoga od globalnih sila taj kutak ne interesuje, plus kada blokiras takvo jedno parce zemlje to je onda smrt za separatiste i oni moraju na kraju poloziti oruzije. Sta Srbija treba da radi, da blokira sjevernu granicu na Kosovu tako da sprijeci protok ljudi i robe? To bi automatski znacilo da su Srbi na Kosovu u podredjenom polozaju, plus Kosovo na kraju ima granicu sa C.Gorom, Albanijom i Makednijom tako da bi imali slobodnu stranu na koju mogu djelovati, plus tako nesto ne bi bilo moguce na granicama EU odmah bi usljedile sankcije ili neka druga medjunarodna akcija protiv Srbije. Ronald је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Трива Написано Септембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2017 Људи, мале државе имају минимум или нимало суверенитета. О Косову и Метохији се Вучића не пита пуно већ много тога зависи од страних фактора. Међународне прилике тј. однос снага Америка - Европа - Русија - Кина данас диктира геополитику и од способности дипломатије зависи и наш суверенитет тј. могућност доношења одлука. У суштини се шах игра и хладни рат траје константно, само се омјер снага мјења, а данас су границе тог рата проширене на цијели свијет. Е сад има ту још један параметар, а тиче односа народ-власт и власт-друге државе. Пошто су људи на власти постављени, уцјењени на разне начине и под будним оком странаца, некад је интерес "странаца" да власт опстане, а некад да се смјени. У сваком случају притисак се врши стално на власт - са једне стране задовољство народа/гласача и чување власти, а са друге странци који желе да остваре своје интересе тј. интересе своје економије са циљем да и њихова власт траје и буде јача. Наше власти од 5. октобра се изгледа мало више приклањају странцима, а народ лукаво "притискају" до границе пуцања. У сваком случају као народ своје интересе можемо постићи једино да будемо довољно просвећени, да радимо на свом духу и интелекту да знамо препознати и изборити се за свој интерес. Да будемо храбри, поштени и да смо спремни на жртву, да имамо љубави за своје ближње. Тада ће властима бити отежано да манипулишу и моћићемо препознати демагогију и тиме вршити јачи притисак на власт да ради конкретне и добре ствари за државу, а не странце! Да ли је АВ или Борис Тадић или неки други глумац на власти, мало нам значи - бар у овом моменту док не "родимо" озбиљне државнике. --- Него мене занима јесу ли ово заиста Тасине ријечи? Јел има неки комптетентнији линк од Србин инфо и ФСК ? "Tamo daleko" and Bokisd је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2017 Je li neko postavio odgovor od strika Demantija? Strika je ponovo rekao ministarki sve u bradu i rekao joj je da ne vidi na toj bradi nijednu dlaku koja bi mogla da promeni stav SPC, pogotovo što se zna da bradatih žena ima samo u cirkuskim predstavama. Strika Demantije je i ovog puta bio svoj. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Veliki Marko Написано Септембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2017 пре 3 часа, Justin Waters рече Da to bi bilo odlicno da je Srbija na Kamcatki, i da je Kosovo dio Kamcatke na jugu koji zeli da se odvoji, pa onda pre svega nikoga od globalnih sila taj kutak ne interesuje, plus kada blokiras takvo jedno parce zemlje to je onda smrt za separatiste i oni moraju na kraju poloziti oruzije. Sta Srbija treba da radi, da blokira sjevernu granicu na Kosovu tako da sprijeci protok ljudi i robe? To bi automatski znacilo da su Srbi na Kosovu u podredjenom polozaju, plus Kosovo na kraju ima granicu sa C.Gorom, Albanijom i Makednijom tako da bi imali slobodnu stranu na koju mogu djelovati, plus tako nesto ne bi bilo moguce na granicama EU odmah bi usljedile sankcije ili neka druga medjunarodna akcija protiv Srbije. Погледај прво реалан број Срба на Косову и њихово груписање у енкалве и биће ти јасно да нам је ово што сам ја написао једна од опција. Написао си да би Срби на Косову били у подрећеном положају , Срби као и од 1974 су полако постајали национална мањина на Косову. Нико нама не би ударио санкције ако би мудро поступили а не бусали се у груди како нама нико не може ништа и како смо ми небески народ и како смо увек победници а у ствари реалност је сасвим другачија. "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 1 Човек планира Бог одлучује Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 23, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2017 пре 41 минута, Mali Marko рече Погледај прво реалан број Срба на Косову и њихово груписање у енкалве и биће ти јасно да нам је ово што сам ја написао једна од опција. Написао си да би Срби на Косову били у подрећеном положају , Срби као и од 1974 су полако постајали национална мањина на Косову. Нико нама не би ударио санкције ако би мудро поступили а не бусали се у груди како нама нико не може ништа и како смо ми небески народ и како смо увек победници а у ствари реалност је сасвим другачија. Predlazes blokadu Kosova od strane Srbije? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
"Tamo daleko" Написано Септембар 25, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2017 On 9/23/2017 at 10:09, Трива рече У сваком случају као народ своје интересе можемо постићи једино да будемо довољно просвећени, да радимо на свом духу и интелекту да знамо препознати и изборити се за свој интерес. Да будемо храбри, поштени и да смо спремни на жртву, да имамо љубави за своје ближње. Тада ће властима бити отежано да манипулишу и моћићемо препознати демагогију и тиме вршити јачи притисак на власт да ради конкретне и добре ствари за државу, а не странце! Да ли је АВ или Борис Тадић или неки други глумац на власти, мало нам значи - бар у овом моменту док не "родимо" озбиљне државнике. --- Него мене занима јесу ли ово заиста Тасине ријечи? Јел има неки комптетентнији линк од Србин инфо и ФСК ? Svaka Vam je zlatna! Hvala za bratski podsticaj, iskreno se nadam da smo sposobni za vrlinski zivot kakav navodite! Neka bi dao Bog da upravo tako, hrabro hodimo jevandjelskim putem. Pismo vl. Atanasija je potpuno autenticno; svaka rec njegova! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Петроградски Написано Септембар 25, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2017 Добри владика Атанасије увек будан и достојанствен за разлику од многих владика и патријарха Иринеја који ми личи на успаваног Теодена из Господара прстенова. Тешко да њега ико може пробудити па ни вапај молећег у пустињи владике Атанасија. "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука