коЖељ њацИ Написано Септембар 21, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2017 пре 4 часа, Paradoksologija рече Дваес? Недавно сам читала транскрипт скупштинске расправе с почетка 20. века. Дебата о решавању катастрофалног стања у болницама је прекинута примедбом да Косово још није враћено у састав Србије, а то је најхитније и најбитније питање. Кад вратимо Косово, лако ћемо за болнице. Не бих ја ускакала у ову расправу, мени једино битно да људи свих националности и тамо и овде имају што нормалнији и безбеднији живот, па се онда може даље о томе како то постићи... Када је у ХХ веку Косово најзад враћено у састав Србије, онда су попови почели да кукају да више немају о чему да беседе, јер ето сад је Косово освећено. Наравно да је Косово увек било српска тема. То још Домановић у сатири "Марко Краљевић по други пут међу Србима" приповеда да је до Марка на небесима дошло кукање Срба о Косову. А ко је прочитао ову сатиру зна и како су се ондашњи Срби из времена Домановића дакле рачунај 19 век односили према Косову. Вазда кукњава а кад је дошао Марко и рекао ајде да светимо Косово ухапсише га. ronin and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Септембар 21, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2017 Управо сада, ana čarnojević рече to da ce biti rata ako ne pristanemo, to da je sad ovo posledica sveih losih politika do sada i bas sad treba da se cupamo...sve tu to teze plasirane u javni diskurs a ne cinjenice. Pa zar nije? пре 1 минут, ana čarnojević рече EU je bila jasna, nikakva prisila, sve mora biti stvar dogovora. Morate da rešite to ako oćete u jevropu,narod glaso za jevropu i ete ti,rešavamo. Ali nisi mi jednu stvar odgovorila šta je za tebe rešenje? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Септембар 21, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2017 пре 25 минута, ana čarnojević рече pa brate Kratose sta je volja Bozija nego najbolje rešenije? Воља Божија је да се Срби муче око Косова, исто као Јевреји око Јерусалима. Таман и да све остало реше од својих проблема да им остане то Косово да их кочи да постану нацисти, или НАТО-исти или Турци, или ЕУнијати. Док год је Косова Срби знају где им је место, ако га се неким случајем не дао бог ратосиљамо, брзо ћемо изгубити компас. Мислим ако га се ратосиљамо као свог идентитета, у својим мислима и срцу. Што се тиче Косова унутар Србије, од 1389 до данас је било више ван Србије него унутар Србије. ronin, Кратос and ana čarnojević је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Септембар 21, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2017 Eve Pacoli kaže da imaju glasove za UNESCO..... Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Септембар 21, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2017 пре 11 минута, Кратос рече Eve Pacoli kaže da imaju glasove za UNESCO..... Не знам, видећемо. Мислим да ће бити тесно Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Септембар 21, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2017 пре 13 минута, ana čarnojević рече ali kao sto kaze Zeljko, bojim se da smo mi sada vec nauceni da je to nemoguce, gotovo, propalo, iracionalno, mitomanski itd i da je racionalno ...evo vam pa cemo svi zajednu tu negde u taj tor gde treba. ne kao Srbi nego eto tako...par miliona nekih ljudi koji kao idu u Grcku na more i kao imaju super bolnice. Има и тога али није баш све тако "црно". Рецимо ја сам '80 мислио да Срби више немају косовскозаветну мисао и осећај. Сви су се изјашњавали као комуњаре и џаба су гуслали гуслари о неправди с Косова, када је то слушало нас 100-тињак и то претежно из дијаспоре. Међутим када је Слобица( рахметли му душа у џенету) довео готово милион људи на Косово поље схватио сам да заправо о Србима не знам ништа. ana čarnojević је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 21, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2017 пре 5 минута, Жељко рече довео готово милион људи на Косово поље схватио сам да заправо о Србима не знам ништа. Zanimljivo bi bilo da vidimo tada koliko ih je doveo da ostanu na kosovo polju. Lako je naterati milion ljudi da viču na sav glas i posle toga se vrate u svoj udobni biograd, koliko od to milijonče bi ostalo na kosovo polju? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Септембар 21, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2017 пре 12 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Zanimljivo bi bilo da vidimo tada koliko ih je doveo da ostanu na kosovo polju. Lako je naterati milion ljudi da viču na sav glas i posle toga se vrate u svoj udobni biograd, koliko od to milijonče bi ostalo na kosovo polju? Некада заиста лупиш бзвз Има милион разлога зашто је ово значајан догађај у историји Срба а ти си узео да мериш тај догађај данашњим менталитетом и расположењем. врх неразумевања. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Септембар 21, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2017 пре 15 минута, ana čarnojević рече onda je i taj talas iskompromitovan, kako je to slikovito objasnio Milan St Protic, sa jedne strane medalje nacionalizam i Kosovski mit sa druge komunizam, kao dvoglavo cudoviste. ali dobro je to, neka se precisti, neka ostane ono najsvetije i najvaznije, pa ako i to damo i izgubimo, nismo ga ni zasluzili. ali kad smo pa mi Hrista i zasluzivali. Јесте, то је и мени било одбојно и невероватно у исто време, али је то мој проблем јер сам позападњачен. Дуго ми је требало да схватим да заправо то и није неко двоглаво чудовиште. Срби су као и Руси склонији левим идејама. Али с друге стране су и заветни народ. Тако да је та појава заправо сасвим природна. ana čarnojević је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Септембар 21, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2017 KiM treba pokloniti Kinezima. коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Септембар 21, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2017 Mislim naseliti Kinezima. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Септембар 21, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2017 пре 1 минут, Milan Nikolic рече Mislim naseliti Kinezima. Нема потребе иког да насељавамо Срба доле има око 150 К а Шиптара имао око 900 К Шиптари се масовно исељавају за 10 година биће фифти фифти Само треба истрајати Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Септембар 21, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2017 Treba poraditi na misiji hristijanizacije dalekog Istoka i dovesti mnoge da nasele naša područja. To je najverovatnije naša budućnost koja može biti blagoslovena. Ronald је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Септембар 21, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2017 пре 51 минута, Кратос рече Eve Pacoli kaže da imaju glasove za UNESCO..... Mislim, da je pitanje vremena kada ce se to desiti ( pre ili kasnije, svejedno ). Onda, cemo kao drzava i Crkva biti u problemu. Oni ce sve uciniti da nase crkve i manastire prikazu kao svoju zaostavstinu i kulturu. Tesko je i sada nasim ljudima tamo, kako ce tek biti. Jadan nas o.Sava Janjic, kako li mu je tesko da se izbori sa svim problemima. Inace, mislim, da kada dodje vreme, trebace poseban Arhijerejski sabor, koji jedini moze dati odgovor , na pitanje unutrasnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Септембар 21, 2017 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2017 пре 18 часа, Grizzly Adams рече Замисли ти сад кад Хрватска прихвата да има нормалне односе са Србијом Brate kaži mi ko ti valja robu tamo po amerikama da i ja uzmem malo.. Volim_Sina_Bozjeg, коЖељ њацИ , "Tamo daleko" and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 2 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука