Jump to content

Јавно писмо умировљеног Владике Атанасија Патријарху Српском: „Сазовите хитно Архи­је­рејски Сабор!“

Оцени ову тему

Препоручена порука

Crkva po meni treba da održi taj duh Kosovskog stradanja i Lazarevog zaveta i žrtve za nebesko carstvo i više od toga ne može niti treba da čini,a političari dolaze i odlaze,Crkva ostaje kao i duh koji baštini.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Кратос рече

šta Crkva može da učini da mi rešimo taj problem?

Треба да његује хришћански оптимизам. Знам, звучи као фраза, али замисли да смо молитвено и оргазиционо ревноснији, братољубивији, пристојне комуникације...

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Grizzly Adams рече

Нема ту никаквог "дијалога". Само је питање времена када ће политичари у Србији оценити да смеју да "признају" независност Косова.

Ima dijaloga između njega i SPC... Oko političkog pitanja Kosova naravno nema ni oko čega da se razgovara ni sa kim.

Razlog za AV je naravno "kontrola štete", iz očiglednih razloga.

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Grizzly Adams рече

Ово није "политичка теологија" него петљање у дневно-политичку каљугу.

Духовна величина као што је вл. Атанасије не треба да се спушта на тај ниво. Свој став о Вучићу и осталим његовим керовима треба да покаже тако што их неће удостојити помена. Исто тако и Патријарх треба да их откачи све и не меша се са њима уопште ни у каквој варијанти. Може лепо да се извади како су "Црква и држава одвојене" и готово.

??? Ма да, најбоље је да се ћути и да се правимо глуви и слепи. Не ради се овде о страначким препуцавањима,функцијама и фотељама да би се ово назвало дневном политиком. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Кратос рече

Crkva po meni treba da održi taj duh Kosovskog stradanja i Lazarevog zaveta i žrtve za nebesko carstvo i više od toga ne može niti treba da čini,a političari dolaze i odlaze,Crkva ostaje kao i duh koji baštini.

Eh bre, sve junak do junaka.... Kako malo verujemo I brzo se predajemo.... Nije problem pomiriti "dolazece I odlazece politicare" sa ljudskim granicama ucesca Crkve u zivotu vernika... ali molim te kazi mi kako po Tebi treba da odrzi duh Kosovskog stradanja I Lazarevog zaveta? 

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Grizzly Adams рече

Ма јок. То је политика, а осим тога је одавно решено.

Решено је онда када сваки Србин реши то у својој глави, односно кад каже ово није моје. 

А до тад може Вучић да признаје шта год хоће. Сигурно да ће државно признање отежати ствари, али у нашим умовима и срцима нема шта да се признаје.

Е сад је питање колико ми желимо да останемо здрави у глави. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Вилер Текс рече

??? Ма да, најбоље је да се ћути и да се правимо глуви и слепи. Не ради се овде о страначким препуцавањима,функцијама и фотељама да би се ово назвало дневном политиком. 

Па причаш кад твоје речи имају неког утицаја и ефекта на нешто. Ко прича кад нема сврхе ни потребе само показује да нема превише мудрости...

Ово је бре одавно завршена прича. Вучић се фолира како нешто "преговара" да би себи дигао цену, то и мало дете може да види. Косово је независна држава, држава Србија то мора формално да призна пре или касније. Нема ту шта да се прича, нити може да се било шта промени.

Ствар је у томе да је политика, партије и читав политички систем у Србији заснован на лажима и фантазијама. Па онда политичари морају да измишљају свакакве глупости и претварају се да би опстали.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Вилер Текс рече

Е сад је питање колико ми желимо да останемо здрави у глави. 

Па, то јесте питање...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Па причаш кад твоје речи имају неког утицаја и ефекта на нешто. Ко прича кад нема сврхе ни потребе само показује да нема превише мудрости...

Ово је бре одавно завршена прича. Вучић се фолира како нешто "преговара" да би себи дигао цену, то и мало дете може да види. Косово је независна држава, држава Србија то мора формално да призна пре или касније. Нема ту шта да се прича, нити може да се било шта промени.

Ствар је у томе да је политика, партије и читав политички систем у Србији заснован на лажима и фантазијама. Па онда политичари морају да измишљају свакакве глупости и претварају се да би опстали.

Моје речи немају никаквог ефекта, али то не значи да треба да ћутим. Нема потребе да ми причаш да се Вучић фолира и какав је политичи систем у Србији, мудрац нисам али нисам ни буква да то треба да ми се црта.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, ana čarnojević рече

ma ne moze bre da prizna nista!!!!

ko je on da priznaje

i on i ona nafrakana sa roza slemom na glavi

Слажем се.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Stvar jasna I po svemu sudeci - Tacna! Dokle to sve treba da dodje, da bi se Srbin opsetio da nece dozvoliti opstanak rusiteljima svega dobrog u nama I oko nas? Kada je sve vec izgubljeno kao sto kazes, a tako misle mnogi, kakvu ti vidis buducnost Srbije I napacenog naroda? Mislis da je spasonosno za sve nas da cutimo I gledamo u drugom pravcu dok se setamo livadama I poljima nekog drugog sveta? Ja recimo nikada ne bih pomislila da smo samo neke mlakonje koji se upregose u kolo individualizma , egoizma I sl. dok ne zaigra mecka I u svojoj basti. Do tada... to je negde tamo daleko.... I ne treba da se cimam bezveze...   That's no good 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

Значи, Косово одавно није наше,  ни Војводине ускоро сигурно неће бити , Санџака такође ( знаш ли нешто о томе ),  ништа у овој јадној напаћеној Србији неће бити српско. Бићемо источна дегенерисана отпадна депонија, узвишене западне цивилизације . Јефтина радна снага,  која  ће се мало опуштати од јадне судбине коју су нам записали, кроз пинк и разно разне ријалити програме, јефтину мишомор коку, и  промискуитетни живот....јер тако се ваља....

И треба да ћутимо, ни гласа да пустимо, да климамо главом, јер је све већ одавно уговорено и тако мора бити. Колатерала светске глобализације. 

А треба ли да ћутимо ? 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вилер Текс рече

Моје речи немају никаквог ефекта, али то не значи да треба да ћутим. Нема потребе да ми причаш да се Вучић фолира и какав је политичи систем у Србији, мудрац нисам али нисам ни буква да то треба да ми се црта.

Па можеш слободно да искажеш емоције, то је кажу добро за здравље. Ево ми ћемо да те слушамо и климамо главом са разумевањем... :)

А што се вл. Атанасија тиче, да је он прецедник Србије исто би имао две опције - да потпише тамо шта мора или да лаже народ. Мени је само чудна ова ситуација - Вучић измишља како нешто "преговара", а Таса се на то прима и расправља са Патријархом.

Тиме наравно само чини услугу Вучићу јер испада да он ради бајаги нешто "озбиљно".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Grizzly Adams рече

Косово је независна држава, држава Србија то мора формално да призна пре или касније.

Nije samo Srbija na stavu nepriznavanja države Kosovo.

Pa tako, zar mi nemamo moralno pravo onda da to uradimo poslednji u nizu država koje nisu priznale Kosovo?

Ko to požuruje Srbiju sa priznanjem?

Ko ne razume moralnu odgovornost da Srbija poslednja prizna kosovo pošto je po tvojim rečima već završena stvar?

Vidim da si prilično aktivan, da Srbija prva prizna kosovo od svih država u svet koje to nisu učinile. Hoćeš da nas prosvetliš zašto tako raditi?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

@Grizzly Adams   Ево, ако си заборавио ко си и шта си.....:) ево ти на енглеском....помирљива душо....

DEFIANT SONG 

I 
 the servant of God 
 the Serb 
 announce willingly 
 through chains and wires 
 before the witnesses 
 Power, Agony and Injustice, 
 that I am guilty and admit my crime! 
 I am guilty that I am somebody 
 and not a nothing and nobody 
 I am guilty that in a time of general 
 serb-hating 
 I go to an Orthodox church 
 and make the sign of the cross like this, 
 with three fingers! 
 I am guilty of being 
 when I ought not to be. 
 I have been guilty for a long time now 
 of standing upright 
 and gaze upon heaven, instead of the grass 
 I am guilty of having stood up to injustice 
 I am guilty 
 of once again honouring my patron saint. 
 I am guilty of reading and writing cyrillic 
 I am guilty of singing, of laughing, and 
 I am guilty, this I admit, 
 of knowing what I do not know 
 and not knowing what I do know. 
 I am guilty, to end with my greatest crime, 
 I am guilty of being stubborn 
 and of being an Orthodox 
 and a follower of Saint Sava and of not believing 
 in such things as holy crime. 
 I am guilty 
 then 
 of existing 
 and when already existing and rudely standing 
 of not admitting that I do not exist. 

If I admit that 
 in order to save my head 
 I will lose the venerable cross and my patron saint 
 If I do not admit that 
 my outlook is bleak 
 the entire world will harass my nation 
 Hoards of former people 
 thieves and vagrants 
 packs of robots and other monsters 
 will attack my orchards and fields 
 and my white house along the road 
 around which, as the loveliest of maidens, 
 blossom cherries, apples, and plums. 

So here, 
 I admit this too, 
 for the salvation of my people. 
 I no longer exist 
 remove me from your list 
 I am from now on only 
 air, light and water, 
 three useful elements 
 And this thing that before you walks and talks 
 that is what you have made of me! 

My enemy with a thousand hands, 
 a thousand servants and false handmaidens, 
 you have plucked my sun as you would an apple 
 and my joy as you would a poppy among the rye. 

My descendents shall drink despair and bitterness 
 but yours already drink bitter honey-wine 
 for the blood money which fills your money belt 
 from the sale of my ancestral land. 
 Fate will give you a straight jacket 
 and then there will come daylight 
 or the planet will burst from shame 
 and bury us all in the abyss! 

You must be very important 
 you, my dear Land, 
 and your sisters 
 Truth and Justice, 
 since so many powers have arisen against you 
 since Untruth and Injustice 
 stand before you with jaws agape. 

Hoards of former people 
 thieves and vagrants 
 packs of robots and other monsters 
 already surround your orchards and fields 
 and my white house along the road 
 around which, as the loveliest of maidens, 
 blossom lindens, apples, and plums. 

What do these warriors of jihad, 
 of crusade, these farmers 
 that torture your sons and daughters 
 seek? 
 These worldly bands must have heard 
 that they have golden hearts 
 so they are removing them 
 to transplant them into their own torsos 
 in hopes that they, too, will become people. 

My respected prosecutors, 
 my judges and executioners, 
 you have written out your commandments for me 
 all over my pupils, 
 the finest of glass. 
 The harder it is for my to live, 
 the easier it will be for me to die. 
 You have gone too deep into a late, dark night 
 but you will lynch in vain the most hospitable nation on the planet, 
 because human hearts, 
 miracle of miracles, 
 cannot be transplanted into your inhuman torsos! 

We do not fear death, 
 the darkness, 
 but rather we fear a slave's life and lengthy illness 
 Death is a frequent occurrence among the Serbs 
 just like spring, summer, autumn and winter, 
 and it is no worse 
 especially by day 
 than drought, floods, earthquakes, and frost, 
 when a man meets these on his own land 
 with censed soul and clear conscience. 

You who wish us harm, 
 satieted and mad, 
 you have forbidden me all in my own home 
 but nobody can forbid me 
 to sing and to laugh while dying, 
 two things you no longer do 
 even while celebrating marriage 
 or birth. 

Spare me the stake and rope 
 and crucify me on a mountain top 
 just as your ancestors crucified my ancestor 
 Jesus Christ the Nazarene. 

I shall watch, 
 but you close your eyes 
 otherwise they will burst 
 from the glow of my face. 
 Just hurry - 
 the sooner you crucify me 
 the sooner I will resurrect. 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...