Jump to content

Da li ateizam neminovno vodi u nihilizam?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, VaSa110 рече

Odosmo van teme.

Odosmo van teme.

Da li sam ja samo "duševno telo" i "ličnost" ili sam ja sve ovo i moje fizičko telo?

Jesi to se zove duševno telo, spoj duha životnog u telo kosti i meso zemljano.

Ti svojom svešću osvešćuješ to telo ovde na zemlji i tu zasadiš na takav način golo zrno koje treba da vaskrsne sada i kao nepropadljivo duhovno telo, dakle nova nebeska neraspadiva tvar ali ti nikada nećeš biti drugačije biće samo po sebi.

Ono što si izabrao za večno to će ti i biti večno ako si pošteno rekao nemam ja materijala da izaberem večnost što tvrdi avokado a i ja gledajući sa ljudske perspektive, će vrlo verovatno imati dobar prolaz na tom sudu gde dolazimo ili dobijamo smrt koja je već sada neminovnost ili nešto drugo jer nas je taj Drugi prepoznao kao svoje.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 791
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Sad mi vernici postavljamo sebi pitanje ko je taj Drugi što bi mogao da nas prepozna a da nije smrt koja je neminovnost.

Ako je to ateisti gubljenje vremena, onda nek požuri na druge zadatke mislim da ga mi ne sprečavamo, jer po savesti našoj taj Drugi može biti upravo neko od ateista.

Dakle Hrišćani sami po sebi bi trebalo da budu vrednost društvenoj zajednici na to smo pozvani čak i ako smo robovi.

Onaj koji je lenj za društvenu zajednicu a krije se iza Krsta onda ne pripada našoj verujućoj grupi nego ima neka svoja snoviđenja videćemo svi zajedno šta ćemo sa takvima :)

Подели на овим сајтовима

Ne razumem pitanje... ovaj deo "najveći, mogući"... i da li zapravo hoćeš da pitaš je za mene smisao mog života? (mada čini mi se da sam na to već odgovorio).

Па да,то те питам,шта је за тебе смисао живота,шта је неки максимум човјековог испуњења у овом животу за тебе лично?
Подели на овим сајтовима

Ma jok, pričam hipotetički.... kao da verujem da je priroda pala, da Bog postoji i da ćemo da živimo večno... i u tom slučaju ne razumem kako se svi neće potpuno smoriti nakon nekoliko miliona godina... šta god da radiš nekoliko miliona godina smoriće te... tako se bar meni čini...

покушај замислити вјечност као стање,а не као радњу..да ти је добро,просто ти је добро..како ти то може досадити..нећеш ваљда пижељети да ти буде лоше :)
  • Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Avocado рече

Problem je što je njihov Bog u ljudskom obliku izledao otprilike baš kao ovi što bi im zabranili ulazak u svetu belačku Jevropu i Ameriku... ;)

Čist semita... :)

Nije tačno!

jesus2_400x400.jpg

Make Jesus White Again!

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Make Jesus White Again!

Ne brini, mi pravoslavci smo ti tolerantni nebitno nam je kako oslikavaju isusa. :)
Nismo mi muslimani pa da ubijamo za muhamedov portret.. 

McManamon's%20black%20Jesus%20(799x1000)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Млађони рече

Ne brini, mi pravoslavci smo ti tolerantni nebitno nam je kako oslikavaju isusa. :)
Nismo mi muslimani pa da ubijamo za muhamedov portret.. 

McManamon's%20black%20Jesus%20(799x1000)

Lele što će bude jagnjećina! :)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Lele što će bude jagnjećina! :)

pecenje batoooo 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 53 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Jesi to se zove duševno telo, spoj duha životnog u telo kosti i meso zemljano.

Ti svojom svešću osvešćuješ to telo ovde na zemlji i tu zasadiš na takav način golo zrno koje treba da vaskrsne sada i kao nepropadljivo duhovno telo, dakle nova nebeska neraspadiva tvar ali ti nikada nećeš biti drugačije biće samo po sebi.

Znači jedno od dve komponente (telo) je potpuno drugačije. Pa već je ovo dovoljno da potvrdi ono što sam naveo.

Ako nikada ljudi neće biti drugačija biča sama po sebi (šta god to značilo), znači psihopate će večno biti psihopate...........

Vidi ovo nije tema odustajem od dalje diskusije.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, VaSa110 рече

Znači jedno od dve komponente (telo) je potpuno drugačije. Pa već je ovo dovoljno da potvrdi ono što sam naveo.

Ako nikada ljudi neće biti drugačija biča sama po sebi (šta god to značilo), znači psihopate će večno biti psihopate...........

Vidi ovo nije tema odustajem od dalje diskusije.

pozdrav vaso.

Ionako nije tema a kamoli filmovi....

To je isto kao kad bi ja stao pred matematički zadatak i napisao rezultat da matematičari ne veruju opšte odakle mi hrabrost da stanem pred tablu.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Агница рече

Па да,то те питам,шта је за тебе смисао живота,шта је неки максимум човјековог испуњења у овом животу за тебе лично?

Ukratko, za mene je smisao mog života da budem dobar i koristan svojoj porodici, sebi i drugim ljudima i da se usput zabavim koliko mogu ako to ne ugrožava prethodno navedeno, a ako mogu da svet učinim malo boljim mestom, to je extra bonus....

1 hour ago, Агница рече

покушај замислити вјечност као стање,а не као радњу..

Za mene večnost znači beskonačni protek vremena, te ne mogu da zamislim večnost kao stanje isto koliko ne mogu da zamislim okruglu kocku...

Ako za tebe znači nešto drugo onda ne pričamo o istoj stvari.

Цитат

да ти је добро,просто ти је добро..како ти то може досадити..нећеш ваљда пижељети да ти буде лоше :)

Misliš kao ništa se ne dešava, ništa ne razmišljam, ne radim ali mi je sve jedno "dobro"? Ne mogu to da ozbiljno zamislim... mogu da se pravim da sam zamislio ali previše dobro znam da to da li se osećam dobro zavisi od toga šta mi se dešava, šta razmišljam i šta radim... osim ako ne pričamo o tome kao da sam na nekim drogama?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Avocado рече

Nema na čemu, nego možda se nismo razumeli... nisam rekao da će ljudi da se smore ako te probleme budu imali milionima godina, nego da i lepe stvari (koje ti prijaju) kada predugo i previše radiš dosade... a u večnosti imaš sasvim dovoljno vremena da sve što može da se uradi i pomisli - uradiš i pomisliš beskonačno mnogo puta...

U tom smislu, mozda tamo postoji beskonacno mnogo puta, raznih lepih stvari, .....pa, tako da , u sustini,.....ne moze da coveku dosadi, ta beskonacnost, zbog beskonacno mnogo mogucnosti. To je ono sto je Rapsodi rekla o napredku.

Ipak govorimo beskonacnosti, pa, tako moramo uzeti u obzir i razne nepresusne mogucnostu , raznih lepih stvari. :smil443643319dc3d:

Подели на овим сајтовима

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Avocado рече

Misliš kao ništa se ne dešava, ništa ne razmišljam, ne radim ali mi je sve jedno "dobro"? Ne mogu to da ozbiljno zamislim... mogu da se pravim da sam zamislio ali previše dobro znam da to da li se osećam dobro zavisi od toga šta mi se dešava, šta razmišljam i šta radim... osim ako ne pričamo o tome kao da sam na nekim drogama?

Sta znam, ne mozes bas sve da racionalizujes u duhovnom svetu. Jer i ovde ne mozemo sve da racionalizujemo i objasnimo razumom, narocito kada nam se neki dogadjaj 'dogadja', tj. tokom samog dogadjaja da mislimo o samom dogadjaju. Ipak su i osecanja, duh, ekstaza, adrenalin i druge slicne stvari, zajedno sa umom, cinioci celokupnog covekovog percipiranja stvari i sve to utice na tu ( percepciju ) samog dogadjaja.

E, sad, to sve pomnozi sa ko zna koliko puta jacim stanjem coveka koje dolazi posle smrti. Jer, po teoriji i praksi, kada se oslobodimo materijalnih stavki i kada se ceo covek preobrazi u duhovno i vise stanje, onda sve ove gore nabrojane stvari, dolaze jos vise do izrazaja. I, bude ti prosto dobro, jer ti je i stvarno dobro.

Mislim, da li je moguce ili nije moguce ovako, da li sam se izlupao kao maksim,  ko ce ga znati, ali, tesko je objasniti recima, ono sto hriscani verom vide kao neko svoje buduce zivljenje na nebesima.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Hrišćanstvo nije nikakav lek nizašta. Ali tvoji, i ne samo tvoji veoma uski pogledi na "život, Vaseljenu i sve ostalo" drže te u tom zaludnom uverenju. 

Uostalom, ne vidim da pripadnici ostalih kultova hrle u hrišćanstvo da bi se "izlečili", tim pre što danas, u vreme interneta i ostalih sredstava komunikacije mogu da vide i lično se uvere kako je "hrišćanstvo lek". Ne vidim zaista da se to dešava. A svi žele da budu "zdravi", zar ne?

(Pokušao sam šaleći se da ti odgovorim u prethodnom postu, ali ti očigledno za šalu ne znaš)

Jer je teško. Hrišćanstvo traži od čoveka da se odrekne egoizma. A ljudima to teško ide, šta više, i neće. Eto, umesto što se nas dvojica prepucavamo ovde, i takmičimo ko će bolju doskočicu da smisli, ko će koga da nadmudri, ko je pametniji, lepši, bolji, i ostali malo morgeni, možemo da se odreknemo egoizma i prosto kažemo šta imamo. Ako se ne razumemo onda dodatno obrazložimo. Možda ja naučim nešto od tebe, možda ti od mene.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...