Jump to content

Шта је за вас Држава

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Grizzly Adams рече

Па ето, видиш. Меша се у привреду...

Па да, баш онако како жели либерална економија :) 

Ал да не кварим тему...можемо ти ја овако до сутра,ал пошто не мезетимо није занимљиво :)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вилер Текс рече

Па да, баш онако како жели либерална економија :) 

Па не каже. Либерална, тј. слободна економија каже управо супротно - да се не меша.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Па не каже. Либерална, тј. слободна економија каже управо супротно - да се не меша.

Што значи дајте нам све и напишите законе какви нама одговарају а ваше грађане нам изнајмите као робове.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Mиљан Л. рече

Шта ви подразумевате под Државом, не мислим на националну свест, историју или језик. Већ рецимо како би ви замислили функционалан систем економије и легитимне власти и поретка који власт има у нашој држави?

Država je kad se štite prava radnika, kad se po malim preduzetnicima ne ide đonom i velikim porezima i nebuloznim inspekcijama

Kad se čuva svoje, državno, nacionalno ako smem da kažem, ali se poštuje tuđe

Ne prodaju se fabrike...doduše to je stara pjesma

Čuva se priroda, selo....ne grade se TC-i koji vataju prašinu i pubertetlije koji nabijaju noge na armature (u mom bloku ima takav ghost TC)

Ne ponižavaju se trudnice, ima popusta na školsku opremu (imali smo jedan sjurpriz u Tempu juče,  gde sa bus plus imaš 5% na robu koja nije inače na popustu....ali ne i na školski pribor hahahaha ha)

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Што значи дајте нам све и напишите законе какви нама одговарају а ваше грађане нам изнајмите као робове.

Не, "да се не меша" значи да не пише никакве законе који некоме одговарају.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Lady Godiva рече

Али боље пожури јер ако те Гризли предухитри, има да укине све законе. Ти и Авокадо нећете имати леба да једете.

У царству мојему неће бити потребе за законима. 

Издаће се "Велика збирка мојих мисли" о животу, породици, криминалу, друштву, привреди, итд. То ће да буде и једино штиво на свим друштвеним факултетима и тако ће да се обликује друштво.

Елем, постојаће посебна каста надарених тумача тих мојих мисли и у складу са њима ће да мере правду народу. Неће да се зову судије због негативне конотације коју та реч носи. Зваће се "Надахнути". 

И у царству мојему Надахнути ће да дају правду народу у свим областима. Закони ће као такви да буду укинути јербо су непотребни поред Мене и Надахнутих.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Џуманџи рече

Држава је нужно зло у виду система који омогућава да се већи број људи удружи зарад опстанка. Не знам чему велико "д".

Што се тиче другог дела питања, не могу да замислим нити један функционалан систем у нашој држави.

Можда, ја мислим да сама по себи идеја државе није лоша. Јер то није само наш заједнички интерес да преживимо већ и да стварамо и осигурамо оно што сматрамо да вреди. Друго је питање сада ко ће да каже шта је то што вреди... Значи оно што свакоме као појединцу падне на памет да ради сам са собом, може да ради да се разумемо. То што иду етикете па се људи вређају то је такође лични проблем а не проблем друштва по мени. Не може да живи човек идеалније него кад је на својој земљи од које живи и на којој не плаћа порез, али за тако нешто да би било баш како треба људи морају да се потруде мало са тим технологијама. Да неби бре морали да оремо или будемо сакупљачи као некада. И да се боримо са свим живим неманима овога света.

Подели на овим сајтовима

Не, "да се не меша" значи да не пише никакве законе који некоме одговарају.

Што значи да нестане а да се сва власт стави у руке корпорација или како се већ то зове.

Ал ово ми је тема добра само ако имамо мезе, не могу на суво :)

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, RYLAH рече

У царству мојему неће бити потребе за законима. 

Издаће се "Велика збирка мојих мисли" о животу, породици, криминалу, друштву, привреди, итд. То ће да буде и једино штиво на свим друштвеним факултетима и тако ће да се обликује друштво.

Елем, постојаће посебна каста надарених тумача тих мојих мисли и у складу са њима ће да мере правду народу. Неће да се зову судије због негативне конотације коју та реч носи. Зваће се "Надахнути". 

И у царству мојему Надахнути ће да дају правду народу у свим областима. Закони ће као такви да буду укинути јербо су непотребни поред Мене и Надахнутих.

Hajde Luj HIV...popij lekić

Odvedite ga kod dr. Holcbajner!

• Волим 1

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Драшко рече

Hajde Luj HIV...popij lekić

Odvedite ga kod dr. Holcbajner!

Само се ти смеј. Тако су се и Хитлеру смејали, па види докле је догурао!

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Управо сада, RYLAH рече

Само се ти смеј. Тако су се и Хитлеру смејали, па види докле је догурао!

To je ono kad nekom ne daš da položi prijemni za slikara pa.....

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

Подели на овим сајтовима

Што значи да нестане а да се сва власт стави у руке корпорација или како се већ то зове.

1. Не значи да нестане, већ сам рекао да треба да јури убице, лопове итд.

2. Корпорације имају власт тако што купују политичаре. Ако се држава не меша у економију онда политичари немају шта да "продају" и корпорације немају интерес да их потплаћују. Власт која се не меша у економију корпорације не интересује.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...