Jump to content

Шта је за вас Држава

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 10 минута, Grizzly Adams рече

1. Не значи да нестане, већ сам рекао да треба да јури убице, лопове итд.

2. Корпорације имају власт тако што купују политичаре. Ако се држава не меша у економију онда политичари немају шта да "продају" и корпорације немају интерес да их потплаћују. Власт која се не меша у економију корпорације не интересује.

Не може корпорација у данашњој форми да има самосталност, због тога постоје разни закони, да буде ван државне контроле у смислу права и поседовања оних од националног интереса. Због закона стандарда, монопола... преко 1.000.000 људи у САД ради баш у пословном праву, да не причамо о тајним службама којих је преко 20 које се баве заштитом интелектуалне својине, стандардима, државним интересом...

Уколико човек технологијом постигне самоодрживост у свим аспектима људски род тада остварује интегритет да има своју државу и корпорације би тада добиле другу форму, неби држале ресурсе и човекова егзистенција неби зависила од њих као сада. Па и тада би требала нека полиција што кажеш лопови, убице, отимачи жена... 

Али власт то никада неби повела у таквом смеру, па ја размишљам дали би постали несвесно Северна Кореја са неком болесном демократијом коју воде "Надахнути" што предвидје наш брат  RYLAH. Или би можда Црква постигла своју стварну форму као заједница. Ко би био главни и чиме би се тај човек уствари бавио :scratch_head:?

Подели на овим сајтовима

пре 59 минута, Mиљан Л. рече

Можда, ја мислим да сама по себи идеја државе није лоша. Јер то није само наш заједнички интерес да преживимо већ и да стварамо и осигурамо оно што сматрамо да вреди. Друго је питање сада ко ће да каже шта је то што вреди... Значи оно што свакоме као појединцу падне на памет да ради сам са собом, може да ради да се разумемо. То што иду етикете па се људи вређају то је такође лични проблем а не проблем друштва по мени. Не може да живи човек идеалније него кад је на својој земљи од које живи и на којој не плаћа порез, али за тако нешто да би било баш како треба људи морају да се потруде мало са тим технологијама. Да неби бре морали да оремо или будемо сакупљачи као некада. И да се боримо са свим живим неманима овога света.

Нисам те разумела, али Ок... :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, Mиљан Л. рече

преко 1.000.000 људи у САД ради баш у пословном праву

Видиш које је то расипање ресурса, а могли би да раде нешто корисно.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...