Jump to content

Црква и хороскоп

Оцени ову тему

Препоручена порука

Боље вас нашао. Авокардо :) Ја сам баш проучавао али само хороскоп личности, једно време ме је ухватила манија ка томе. Желео сам прво да разумеме себе и своје понашање, како би себе унапредио и схватио своје грешке. Некако се нисам проналазио и пуно сам грешио у комуникацији са људима био повређен не схваћен. Међутим када сам почео да проучавам личности људи рођених у неком знаку почео сам да водим бољу комуникацију са другима и да се на неки начин прилагођавам. Врло је вероватно да сам сад мало и у прелести је када ми неко каже знак у коме је рођен ја већ имам неку слику о њему по ономе што сам прочитао, па сам можда мало опрезнији са таквим људима. Али битно је да могу да разумем њихово понашање а да не размишљам о томе да ли сам ја одговоран за њихово понашање или не. У принципу добио сам савет од једног свештеника да узмем мој хороскопски знак и да забележим све моје негативне особине и да прецртам сваку коју сам победио. Мада сад имам други проблем, пошто сам упознат са тим карактеристикама и у опште сам психологију доста проучавао много лакше уочавам мане других људи и дајем им решења за њих, а то није нимало пријатно за те људе. :) Мада необична је ствар да сам упознавао људе који су рођени у мом знаку приметио сам низ сличност у нашем понашању комуниацији изгледу између осталог ме је цела та прича заитригирала и навела на даље проучавање.

Џуманџи погледаћу обавзно филм.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, Danijel Petrovic рече

Џуманџи погледаћу обавзно филм.

I dokumentarac. :D

Salu na stranu, samo se opusti.

пре 50 минута, Danijel Petrovic рече

Врло је вероватно да сам сад мало и у прелести је када ми неко каже знак у коме је рођен ја већ имам неку слику о њему по ономе што сам прочитао, па сам можда мало опрезнији са таквим људима. Али битно је да могу да разумем њихово понашање а да не размишљам о томе да ли сам ја одговоран за њихово понашање или не.

Predrasude imamo svi, pa cak i oni koji se nisu bavili citanjem tih astroloskih... Knjiga, sta su.

I svi treba da se borimo protiv predrasuda, nemoj sebe da obeshrabrujes kako si unazadjen, prelescen ili sta vec, samo polako, interesuj se za konkretne ljude i bice to sve dobro! :dobro:

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Раније сам читала хороскоп и много се нервирала кад се написано не догоди. Наивно с моје стране.

Сад нема шансе да прочитам ни словце.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Црква и хороскоп се разилазе у ствари као што су судбина и већ постојећи, вишим силама осмишљен живот који је испред нас.  Целокупна будућност зависи од поступака сада и овде, а опет сви смо упућени да се свуда око нас налазе прозорљиви угодници Божији који откријвају будћност. Људи су покушавали у више наврата да ми објасне разлику између Божијег плана и судбине, али сам увек проналазио начин да себе збуним још више. confused1  Знам, знам, на форуму је било прегршт тема о овој ствари... Ја лично не верујем у судбину, хороскопе, тароте, али некад ми се тако деси да би волео да знам више, то ми заголица машту...:))):mazenje:

Подели на овим сајтовима

Ма да мене судбина не занима, само психологија, карактери усаврсавање. Разумевање људи и људских понашања и то ме употпуњава. А да десило једном или двапут да пишу шта ће се десити и стварно ме то задеси, али верује да је то зато што ја то што прочиам прижељкујем па ми се и оствари. 

Е Џуманџи фим ме је одушевио, мада нисам бас схватио поенту филма али ако ти јеси, волео бих да ми појасниш и приближиш поенту филма. Још једном филм је одличан.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

Оно што сам укапирао је да, свако има неке своје циљеве па користи наивне и неискусне људе, добре, како би их остварио, јел тако? То би требала да буде поента филма?

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Danijel Petrovic рече

само психологија, карактери усаврсавање. Разумевање људи и људских понашања

:dobro:

пре 11 минута, Danijel Petrovic рече

десило једном или двапут да пишу шта ће се десити и стварно ме то задеси

нечастиви је врло вредан..;)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

зашто против хороскопа : искључује човекову слободу, негира одговорност, негира постојање Бога...

зна се ко стоји иза изумитеља хороскопа и судбине - нечастиви коме смета човекова вера у Бога...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Danijel Petrovic рече

Оно што сам укапирао је да, свако има неке своје циљеве па користи наивне и неискусне људе, добре, како би их остварио, јел тако? То би требала да буде поента филма?

Moj komentar nije u vezi filma vec u vezi toga sto i nauka govori. Pitaj bilo kog astronoma i vedeces koliko je cela prica oko horoskopa zasnovana na nelogicnom razmisljanu. Meni je uvek bilo zanimljivo da pitam te astrologe da mi objasne zasto je npr. Venera povezana sa ljubavlju a Mars npr sa ratom. Meni bi nekako vise licilo da je Mars planeta ljubavi.

Jednom prilikom sam pitao jednu zenu koja se bavi time da uradi horoskop za mene i moju bivsu zenu. Ona je kazala da nam se i znak i podznak odlicno poklapaju i da cemo imati srecan i dug brak. Tada sam vec bio razveden 3 godine a taj brak je trajao 3 godine a bio je sve drugo samo ne srecan. ;) 

• Свиђа ми се 1

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

То је оно што кажем да ми се деси да ме то знање завара. Посебно око слагања тих знакова. Зна да створи предрасуде и заблуде код људи. Схватам поенту да је све у Божијим рукама и у нашем понашању. 

Да, био сам свестан дела нешастивог када се то полопило што сам прочитао.

А оно што ме највише тангира је слично понашање људи у сличном знаку.

Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, Danijel Petrovic рече

Е сад мене много занима психологија тоје још један од разлога због кога сам стартовао са том причом, нпр наилазио сам на људе који су у истом знаку и имају сличан карачтер и особине......

Davno sam to testirao.

Hvali se jedna đevojka kako može da pogodi znak ako popriča sa ljudima i vidi im karakter. Pitam je ja koji sam ja znak a ona dogurala do petog pokušaja kada je moj drug prekinuo mučnu situaciju tako da........

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

On ‎1‎.‎8‎.‎2017 at 16:06, JESSY рече

Слажем се, то је била сјајна тема. Ову тему, као уосталом и све добре на овом форуму, треба читати негде од 10. странице, док се не стиша пословична спамерска егзалтација. Стога предлажем да се крене одавде:

На теми посебно треба обратити пажњу на вредне аргументе с којима је оспоравало астрологију троје чланова: Меда Меденица (бивши астролог), Маша (ћерка најпознатије српске астролошкиње) и Настасија (астрономкиња). Имао сам и ја своје добре тренутке, али сам у дискусији, признајем, тотално потучен. :skidamkapu:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...