Jump to content

Зоран Ђуровић: Степинац као Flying Dutchman

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Sa druge strane imamo vas koji pravdate fantamozgarije sa neverovatnom rečenicom koja se uvukla u naš narod iz ne znam kog razloga a ona glasi " imam pravo na svoje mišljenje".

Dobro druže imaš pravo na mišljenje ali mi navedi ime i prezime nekoga od koga si čuo da takvo mišljenje deli, odnosno da radi u tom pravcu, pogotovo ako govoriš da ti se čini da su dve struje u samoj SPC što bi se reklo da nam je komisija koja je bila na razgovorima o stepincu podeljena na dve struje i da je jednoj struji u tim pregovorima bilo svejedno i da nisu dali svoj maksimum u tim pregovorima.

Па, ето, ти први вазда помињеш неке "вас" и неке "нас".

Ја уопште не тврдим да су на тим разговорима постојале две струје, али ме не би зачудило и да јесу, јер је то уобичајена појава. И на последњем Синоду смо имали "про-еволуционистичку" и "анти-еволуционистичку" струју. То је најнормалнија ствар и, по мени, тако и треба да буде. Јер се кроз сучељавање гледишта боље искристалишу неке ствари. То је тако још од Сабора у Јерусалиму.

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Bernard рече

Ne znam! Nisam "baba Vanga"!

Tako je potpuno si u pravu.

Ali baš je poenta kod stepinca da postaneš baba vanga da bi saznao potpunu istinu.

On nema javne osude fašističkog ustaškog režima, on nema borbu Hrista radi da učini sve i da prosvetli hrvatski narod da je dobro da imaju državu ali da nije dobro da u toj državi služe slugama zla, on nema javne zaštite srbe, on nema javne zaštite jevreja do italijanske kapitulacije on nema nikakvo javno delovanje protiv ustaškog fašističkog genocidnog režima.

Tako da sad moraš biti baba vanga i postaviti hipotetičku situaciju da li bi se borio protiv hrvatskog socijalističkog režima?

Verovatno da jako ili mlako meni je svejedno ali izgleda da mu fašistički ustaški režim ne smeta a socijalistički hrvatsi režim bi mu toliko smetao da bi se borio do njega rizikujući i svoj život ako treba.

Pošto smo svi mi deca socijalističkog režima na ovim prostorima sa pravom se pitam o čemu je ovde reč?.......

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Desiderius Erasmus рече

Па, ето, ти први вазда помињеш неке "вас" и неке "нас".

Ја уопште не тврдим да су на тим разговорима постојале две струје, али ме не би зачудило и да јесу, јер је то уобичајена појава. И на последњем Синоду смо имали "про-еволуционистичку" и "анти-еволуционистичку" струју. То је најнормалнија ствар и, по мени, тако и треба да буде. Јер се кроз сучељавање гледишта боље искристалишу неке ствари. То је тако још од Сабора у Јерусалиму.

Da dobro u pravu si imamo vas :))

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Da dobro u pravu si imamo vas :))

Немамо никакве "нас", о томе се и ради. Немој одмах све који се у нечему не слажу са тобом да сврставаш у некакав замишљени противнички табор.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Desiderius Erasmus рече

Немамо никакве "нас", о томе се и ради. Немој одмах све који се у нечему не слажу са тобом да сврставаш у некакав замишљени противнички табор.

Dobro erasmus ajde da ne zamenjujemo teze važi?

Ja sam i reagovao da se ne svrstava u tabor i reagujem na osnovu ispisanih činjenica i na tim činjenicama gradim odgovor.

Kod mene nema učinjelo mi se nego odgovoram na činjenicu a ne odgovoram i dajem mišljenje na osnovu toga što ja mislim da je neko rekao.

Nije lepo sada sve ovo.

Подели на овим сајтовима

Dobro erasmus ajde da ne zamenjujemo teze važi?

Ja sam i reagovao da se ne svrstava u tabor i reagujem na osnovu ispisanih činjenica i na tim činjenicama gradim odgovor.

Kod mene nema učinjelo mi se nego odgovoram na činjenicu a ne odgovoram i dajem mišljenje na osnovu toga što ja mislim da je neko rekao.

Nije lepo sada sve ovo.

Није никаква замена теза у питању. Човек је рекао најобичније мишљење, које уопште није у нескладу са оним што смо до сада имали прилику да видимо у Цркви: различите струје. А ти си малтене почео да тражиш екскомуникацију ("удаљавање од Цркве") због тога. Немој одмах тако оштро. ;)

Подели на овим сајтовима

Није никаква замена теза у питању. Човек је рекао најобичније мишљење, које уопште није у нескладу са оним што смо до сада имали прилику да видимо у Цркви: различите струје. А ти си малтене почео да тражиш екскомуникацију ("удаљавање од Цркве") због тога. Немој одмах тако оштро. ;)

Erasmus nije lepo da me mučiš, kako mene tako i statak foruma na ovoj temi.

Kad se govori o dve struje ranije, mi smo govorili i citirali odredjene ljude koji zastupaju jednu ili drugu struju, dakle govorili smo o činjenicama.

Da je u Crkvi postojala izražena polarizacija na ekumeniste i antiekumeniste mi to znamo, znamo i imena i prezimena evo ja sam ekumenista i govorim u prilog ekumenizmu.

Dakle reakcija je bila na to da Boksid iznosi opasne tvrdnje koje su ili šum u njegovoj glavi ili opasna laž, zlonamerna ili ne sasvim svejedno efekat joj je isti.

Pitao sam ga da nam da ime i prezime čoveka koji zastupa takvu tezu.

Da li je dao ime i prezime ili je povukao svoje mišljenje?

Povukao je mišljenje.

I šta bi sada ti?

Da aktiviraš ono što je on povukao?

Aktiviraj ali daj nam ime i prezime čoveka koji je za kompromis i odobravanje da stepinc postane svetitelj i da je član SPC.

Izvoli.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Dakle reakcija je bila na to da Boksid iznosi opasne tvrdnje koje su ili šum u njegovoj glavi ili opasna laž, zlonamerna ili ne sasvim svejedno efekat joj je isti.

Ako moze, bez ovakvih neumesnih prozivki. :blush:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Ako moze, bez ovakvih neumesnih prozivki. :blush:

To nije neumesna prozivka i zapitaj se otkud ti taj šum u glavi ako za takvo mišljenje od nikoga živoga na ovom svetu nisi čuo.

Sad prepuštam dalje sve administraciji jer će da ispadne još da vas vređam.

Подели на овим сајтовима

To nije neumesna prozivka i zapitaj se otkud ti taj šum u glavi ako za takvo mišljenje od nikoga živoga na ovom svetu nisi čuo.

Sad prepuštam dalje sve administraciji jer će da ispadne još da vas vređam.

Covece, ja povuko' izjavu, javno, jer, ipak sam se slozio da mora biti nekih jakih informacija, za takve tvrdjne, a , ti nastavljas da pises......

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Covece, ja povuko' izjavu, javno, jer, ipak sam se slozio da mora biti nekih jakih informacija, za takve tvrdjne, a , ti nastavljas da pises......

I kao opet sam ka nastavio da pišem?

Ja odgovram nisam ja nikoga citirao posle toga nego odgovarao na prozivanje.

pa stvarno nema više smisla nikakva i ja imam dušu...

Подели на овим сајтовима

Erasmus nije lepo da me mučiš, kako mene tako i statak foruma na ovoj temi.

Kad se govori o dve struje ranije, mi smo govorili i citirali odredjene ljude koji zastupaju jednu ili drugu struju, dakle govorili smo o činjenicama.

Da je u Crkvi postojala izražena polarizacija na ekumeniste i antiekumeniste mi to znamo, znamo i imena i prezimena evo ja sam ekumenista i govorim u prilog ekumenizmu.

Pitao sam ga da nam da ime i prezime čoveka koji zastupa takvu tezu.

Da li je dao ime i prezime ili je povukao svoje mišljenje?

Povukao je mišljenje.

I šta bi sada ti?

Da aktiviraš ono što je on povukao?

Aktiviraj ali daj nam ime i prezime čoveka koji je za kompromis i odobravanje da stepinc postane svetitelj i da je član SPC.

Izvoli.

Ко те мучи, брате? :) 

Зато што тврдим да си преоштро наступио према Бокисду? Па, малтене си тражио да се човек удаљи из Цркве...

Слажем се да је он изнео мишљење које није ничиме потркепио, али, по мени, није било разлога за онакву твоју реакцију, јер ништа страшно није рекао. Струје? Јака ствар...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

pa stvarno nema više smisla nikakva i ja imam dušu...

Немој сад тако, и ти умеш да се "накачиш", па да не пушташ, за нешто што ти се учини битним... ;)

Подели на овим сајтовима

Зато што тврдим да си преоштро наступио према Бокисду? Па, малтене си тражио да се човек удаљи из Цркве...

Jesam i vidiš da je pedagoški, slava Bogu povukao je svoje mišljenje i umesto da mi zahvalite vi bi da me bijete?

Ajde dosta je bilo stvarno ličite na lekara koji je poslao pacijenta ispred sebe i kad pacijent napravi pometnju lekar dodje sa smeškom da nastavi pometnju tako što govori da pacijent nije ni mislio šta je kazo ali nek iskazano ostane kao realna mogućnost...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...