Jump to content

У ком тренутку човек постане себичан?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Flo, apsolutno saglasna :D

Samo sto do toga sve druge kockice moraju da se posloze, keks je posledica celog odnosa :D okreni obrni ne moze tako odvojeno iskljuci ukljuci :D

• Волим 1

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Јелена011 рече

Budite hrabri da svojom unutrašnjom snagom gradite sopstveni mir, a ne narušavate tuđi. Ako je napolju hladno, ako je napolju oluja, ako je mrak – znajte da se pred zoru mrzne. Prigrlite one koje volite bliže sebi, dunite u dlanove snažnije, zažmurite jače i izdržite još malo. Još samo malo. I svanuće.

Hvala Ti od srca za ove utesne reci!!! Jednostavne, culi smo ih mozda hiljadu puta, ali uvek dodju opet u pravi cas. Blagodarim!

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, PredragVId рече

Имаш ли још таквих примера?

P ja sam video nekoliko. Upoznao sam i neke koji se jako vole i posle 30 godina braka ali retko. Neznam gde zivis ali odi u park i posmatraj ljude mozda i vidis ono sto sam ja video. Ako si u Beogradu idi na kalemegdan. Mozda i ti budes srece kao ja. :)

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Da znaš da treba srce junačko. Al bez crkve i bez Boga ne bi izdržalo:slavaaa::hvala:

Tako je slava i hvala Bogu na svemu....
Teško je nositi to ako je ta zajednica u tvojim očima bila velika i bitna....svedočim isto

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

Drzite se Tamo daleko :)

Ljubav uvek pobedi, samo ne na nacin na koji ocekujemo. Nekad je ljubav ostati nekad je ljubav otici, nekad je mnogo zdravije pobeci glavom bez obzira, nekad ostati. U tome smo sami jer prijatelji, rodbina uvek nadju da navijaju, da se mesaju, presudjuju i osudjuju, ali uvek imaju pred sobom samo deo informacija. Niko ne zivi u nasim cipelama i pod nasim krovom i ne vidi nas onako kako nas vide nasi sapatnici i saputnici. Recepata nema, a duboko u nama uvek postoji glasic kojem trebamo verovati ;)

Подели на овим сајтовима

А ја ћу да наставим за своју душу, уз ризик да завршим као мученик... :smeh1:
Имате ви жене неки "женски живац". Да л` су хормони или шта ли је, није битно. Важно неки "трн у д..." који вас тера да стално нешто муљате, роварите, проверавате итд. Што може да буде тотално неподношљиво кад пређе неку границу.
И тајна успешног брака је у томе колико муж разуме тај "женски живац" и зна да њега одговори. Они који то знају имају шансу да живе срећно и складно. Они који не знају су надрљали...
Е сад ћете ви да ме растурите овде, ал` све знате у себи да је то тачно.

Biće da je taj tzv trn ustvari đavo koji radi svoj poso.....al smo skloni da zaboravljamo na njega

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

Развод.Ништа неуобичајено, на жалост. 
Неки пола живота раде и стичу ЗАЈЕДНО, да би један од њих, у неком тренутку, све заслуге приписао себи.
Шта се деси? Зашто тако?

Po meni Sebičnost ne nastaje ona je ukorenjena duboko u svakom srcu i jedino je pitanje u kom trenutku ili u kojoj meri će se ispoljiti kod svakog od nas . Može se razlikovati jedino u smislu posledica koje izaziva.
A eskalacija nailazi prihvatanjem pomisli bilo da ih nismo svesni i ne znamo odakle dolaze ili anestezijom savesti
I naravno kad nema Hrista tj njegove blagodati u nama da pokrije tu našu nesavršenost

Подели на овим сајтовима

Ne precenjuj crkvene brakove.

Nije poenta u crkvenom braku nego u Hristu kao obostrano prizvanom članu te zajednice.takav bračni trougao je dobitna kombinacije

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, Bokisha рече

Nije poenta u crkvenom braku nego u Hristu kao obostrano prizvanom članu te zajednice.takav bračni trougao je dobitna kombinacije

Ја ти се ту збуним. Контам ту је Господ и ту сам ја у односу са Њим као Богом,Творцем и пријатељем ал се збуним ко је сада ова жена што ту седи и шта она хоће, то ми понекад није баш јасно.:)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Матусал рече

Ја ти се ту збуним. Контам ту је Господ и ту сам ја у односу са Њим као Богом,Творцем и пријатељем ал се збуним ко је сада ова жена што ту седи и шта она хоће, то ми понекад није баш јасно.:)

Tooo :)

Imam isti problem. U psaltiru je sve jasno ko dan, neki bezboznici ovi oni :D

A ovde sedi tj blene u jednu tacku covek koji ne ume ni na ime svoje da se dozove, najprostiju stvar moras da mu zapises da te poslusa i cesce je u svom nekom svetu nego duhom prisutan. O sitnicama, prljavim carapama, sudju i ostalom da i ne govorim.

Sta se to zbiva?

:))

Подели на овим сајтовима

@Јелена011, лепо сам се понудио за рецепт, а ти ме игноришеш! :tongue: Добро, добро, нећу више да се дружим... :0212_rolleyes:

εργασία (грч. ергасија) - рад, занимање, посао. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Јелена011 рече

Tooo :)

Imam isti problem. U psaltiru je sve jasno ko dan, neki bezboznici ovi oni :D

A ovde sedi tj blene u jednu tacku covek koji ne ume ni na ime svoje da se dozove, najprostiju stvar moras da mu zapises da te poslusa i cesce je u svom nekom svetu nego duhom prisutan. O sitnicama, prljavim carapama, sudju i ostalom da i ne govorim.

Sta se to zbiva?

:))

Не знам. Свети оци су лепо разрадили ту теологију брака али он ипак нема есхатолошку димензију. Можда неки осећаји из :Dвечности.

Ето одакле себичност код :)неких

Подели на овим сајтовима

Управо сада, εργασία рече

@Јелена011, лепо сам се понудио за рецепт, а ти ме игноришеш! :tongue: Добро, добро, нећу више да се дружим... :0212_rolleyes:

Izvini Egi :) mislis na pljesku vegi?

Pa tacno biste citali o nama u crnoj hronici, ajme meni, juznoprugasu da ponudim nesto sto ne sadrzi meso, zejtin i alevu papriku? Pa ne bi me bilo :D

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Матусал рече

Не знам. Свети оци су лепо разрадили ту теологију брака али он ипак нема есхатолошку димензију. Можда неки осећаји из :Dвечности.

Ето одакле себичност код :)неких

Vidi vidi, kad zena nesto kaze odma pozivanje na Svete oce, a malopre ju ne znam sta me snaslo :D

Neeeee, nece da mozeeee :)

Ne znam ja sta su oni razradjivali kaludjeri, ali sve je to u teoriji divno :D

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...