Jump to content

Традиционална Западна уметност

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Млађони рече

ajde idi banuj me, to najbolje znas. :) 

Да ми опет глучиш мученика? :D

Немам разлога сад за бан, ниси као раније. Чак си далеко бољи него раније. То шта ја мислим о твом стилу комуникације не значи да кршиш форумашка правила.

Опусти се, Прометеју, кул си за сад што се правилника тиче :D

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Управо сада, ana čarnojević рече

dobro, ja sam to primetila prvih pet minuta, nije mi dugo trebalo. pitala sam ih da li se rasporedjuju u trojke ili kako :smeh1: 

al to je nebitno. bas nam je lepo na forumu.

Pa naravno da vidis, vide mnogi drugi koji nisu deo ekipe. Ali ekipa to ne moze da vidi, to je posledica tribalizma. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, ana čarnojević рече

pa ne...ocigledno je da postoji plan i program. sto je okej. ako cemo levo levo cemo. ako cemo desno desno cemo. da se ne foliramo. 

mislim da sad idemo levo. al dobro. 

kad se prevaspitamo levo onda cemo malo desno i tako. levo-desno.:suncanje:

sad nisam siguran sta mislis. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, RYLAH рече

Да ми опет глучиш мученика? :D

Немам разлога сад за бан, ниси као раније. Чак си далеко бољи него раније. То шта ја мислим о твом стилу комуникације не значи да кршиш форумашка правила.

Опусти се, Прометеју, кул си за сад што се правилника тиче :D

Ne brini uskoro neces imati nikakvu opoziciju na forumu. Moci ces da se osecas kao da se sa svime sto kazes slaze 100 % ljudi. :)
Ni ja necu jos puno da pisem. 

samo se pazi da kada ti nestane opozicije da ti forum ne zavrsi kao ateisti srbije. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Млађони рече

Ne brini uskoro neces imati nikakvu opoziciju na forumu. Moci ces da se osecas kao da se sa svime sto kazes slaze 100 % ljudi. :)

Шта мислиш колико је чланова опозиције упуцано?Мислим да се ради о прилично великом броју....

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Млађони рече

I bas kao sto sam posle toga pretpostavio. Koristices sofizam i retoriku da mi objasnis kako ti to zapravo nisi mislio. 
:)

Mislio sam tačno to što sam i napisao... samo tvoja prethodna poruka nije glasila onako kako ti želiš da predstaviš ovde...

Našao sam i konverzaciju, ide ovako (sve sa citatima i linkovima, irelevantne delove poruka brišem):

On 8/30/2017 at 11:10, Млађони рече

kada svedemo stvari, avokado misli da je odbijanje nekog da migrira narusavanje njegovog prava (jer on ima pravo da migrira pa otud i pretpostavka nevinosti) a ja mislimda je narusavanje njegove privilegije (jer nema pravo da migrira otud mi je prica o pretpostavci nevinosti besmislena.)

Drugim recima ja i avokado imamo jako drugaciji pogled na migraciju pravo vs privilegija. Sto je sasvim treca debat i cim sam skontao da avokado na migraciju gleda kao na pravo, a ja kao na privilegiju skontao sam da nam se pogledi toliko razlikuju da moramo da trabunjamo o tim osnovima.

Prosto ne zelim da duzim diskusiju tome da li je migracija pravo (kako avokado gleda) ili privilegija (kako ja gledam).  

On 8/30/2017 at 12:16, Avocado рече

Ja uopšte ne mislim da postoji "pravo na migraciju"... za razliku od libertarijanaca i alt-licimura, ja smatram da ne postoje "prirodna prava"... naime, u svakoj državi imaš samo ona prava koja je ta država propisala, s tim da postoje i određena osnovna ljudska prava koja su deo međunarodnog pisanog i nepisanog prava... ali libertarijance bar poštujem stoga jer su dosledni kod prirodnih prava, dok alt-licimuri i oko toga bivaju licimuri... pa u zavisnosti od toga šta im odgovara, čas imaju nekakva prirodna prava i slobode koja čine neke poreze i zakone zločinačkim, a onda kad se pomene sloboda kretanja odjednom se prešaltaju na sasvim suprotnu teoriju pozitivnog prava... jer im tako odgovara... jer ideologiju nemaju... samo mržnju prema određenim grupama...

Dakle, taj deo si opet promašio iako sam ti već nekoliko puta napisao da je sasvim legitimno da imaš etatističke stavove, samo je bzvz da se onda predstavljaš kao libertarijanac...

Ne možeš da "dužiš" diskusiju o tome kada se diskusija nije ni vodila o tome... sad si prvi put pomenuo tu distinkciju i odmah dobio objašnjenje da tvoj sagovornik ne smatra migraciju za "pravo".

On 8/30/2017 at 12:50, Млађони рече

Res non verba. Moj sagovornik moze da prica sta god oce, njegova dela govore jace od njegovih reci.
A moj sagovornik je proveo sate i sate vec mesecima argumentujuc za pravo migracija i raspravljajuci se sa svima onima koji hoce da to pravo ogranice. Ja ne mogu da se pravim moron da to ne radis. 

Sto je opet ok, legitimno je imati pravni ideal, samo vidim da je tebi problem jer onda gubis laznu poziciju neutralnosti i "spoljnjeg kriticara" koju konstatno zelis da predstavis. :)

On 8/30/2017 at 13:29, Avocado рече

Pa mi ovde samo pričamo, ne radimo... zabagovao si... :D

Samo treba pažljivo čitati...

Uopšte ne treba ništa da se praviš...

Dakle, pogrešno si interpretirao moje stavove (a i našu dotadašnju diskusiju tvrdeći da ja govorim o nečemu što se prvi put u tom trenutku i pominje i to s tvoje strane)... dobio detaljno objašnjenje zašto tvoja interpretacija mojih stavova nije tačna... optužio si me da se foliram... i na to dobio adekvatan odgovor... i sad si ti tu kao nešto uvređen zbog tog odgovora...

Stoga, sledeći put kada budeš hteo da kukaš oko toga, samo nemoj da pišeš nešto poput:

"rekao si mi da ne moram da se pravim da sam moron"

nego napiši

"rekao si mi da ne treba da se pravim da sam moron kad sam implicirao da samo moron ne bi primetio da se ti foliraš"

i neću imati nikakve primedbe...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Млађони рече

samo se pazi da kada ti nestane opozicije da ti forum ne zavrsi kao ateisti srbije. 

Све наде у животу полажем у то да на форуму неће да остане неко ко би мислио другачије него ја.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, RYLAH рече

Све наде у животу полажем у то да на форуму неће да остане неко ко би мислио другачије него ја.

opet me ne razumes. :) kao po obicaju. 
Ali moram da priznam, i ti si se znatno popravio nego prosli put! 

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Млађони рече

opet me ne razumes. :) kao po obicaju. 
Ali moram da priznam, i ti si se znatno popravio nego prosli put! 

Jbg Mladjo, mikro drustvo ovog foruma ti samo pokazuje koliko je pogubna ideja da vecina odredjuje objektivnu istinu...

Vecina ucesnika ove teme je odredila da nisi u pravu, a to je ono sto ti i propovedas! Objektivne istine koje formira presek vecine!

Bas lep paradoks! Dokaz da si u pravu potvrdjuje da nisi u pravu! :):D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

I ozbiljno se opusti malo... ja sam ispao sa teme bas zato sto si krenuo bas emotivno da nastupas... nema potrebe brt

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Млађони рече

Sofizam najvise klase. :)

Taj pojam se inače odnosi na argumente koje neko smatra pogrešnim i iznetim sa ciljem da nekog obmanu iako naizgled zvuče kao baš dobri argumenti, a ne na tvrdnje koje neko smatra netačnim...

Just saying... :)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Sad valjda razumes da sloboda govora da nekog nazoves degenerikom ide u oba pravca... ako ocekujes da ljudi prihvate tvoju slobodu govora da ih nazoves degenericima onda je fer da i ti prihvatis tudju slobodu da te nazove moronom...

(Sto avocado stvarno nije uradio, al samo dajem primer)

Sto se tice tribalizma, mislim da si samo ljut sto te drugar podenuo pa se izgubio tetki da donese lek dok se ti sam ovde rves... mi ostali smo komunjare, nalazimo se jedni drugima iako nas ne povezuje finansijski interes :D

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Млађони рече

Sofizam najvise klase. :)

Јесу ли они правници или нису...:ani_biggrin:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

И на карју шта смо закључили, ко је крив за све....либерализам као идеологија . 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...