Jump to content

Традиционална Западна уметност

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Paradoksologija рече

Ne. Već pitanja estetike i etike.

Ovo nije tacno. Kada filozofi raspravljaju o realnosti oni raspravljaju i o pitanjima estetike i etike. 
Jer su estetika i etika deo realnosti. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Paradoksologija рече

Ali većina normalnih ljudi iz bilo koje ere ili filozofskog pravca će se složiti da svako od njih ima pravo da smatra da je lepa ili ružna.

Najzanimljivija je stvar da oni koji stolicu samtraju ruznom, druge koji stolicu smatraju lepom dozivljavaju kao nekakve retarde, degenerativne ispljuvke evolucije dok oni koji stolicu video kao lepu potpuno razumeju da postoje i ljudi koji misle drugacije...

Covek mora da bude sposoban da vidi lepotu u svemu sto ga okruzuje... kakva smo to civilizacija ako cemo ljudima da oderdjujemo sta treba da im bude lepo a sta treba da im bude ruzno? Tako razmisljaju samo ruzni ljudi... ruzni iznutra...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, RYLAH рече

Не знам да ли си глуп, али ту причају о постмодернизму, што није исто што и модернизам.

Ne, tu pricaju o razlikama izmedju postmodernizma i modernizma. Razlikama izmedju te dve filozofske skole. STo znaci da potvrdjuj uda modernizam(kao filozofija) postoji. Ne znam kako ti to nije jasno. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

Najzanimljivija je stvar da oni koji stolicu samtraju ruznom, druge koji stolicu smatraju lepom dozivljavaju kao nekakve retarde, degenerativne ispljuvke evolucije dok oni koji stolicu video kao lepu potpuno razumeju da postoje i ljudi koji misle drugacije...Covek mora da bude sposoban da vidi lepotu u svemu sto ga okruzuje... kakva smo to civilizacija ako cemo ljudima da oderdjujemo sta treba da im bude lepo a sta treba da im bude ruzno? Tako razmisljaju samo ruzni ljudi... ruzni iznutra...

Lepo ja kazem, nije problem istina nego politicka korektnost kod tebe. Nije pitanje da li postoji lepo i ruzno vec da li je OKEJ one koji ruzno smatraju lepom nazivati degenericima.

Jer eto, hitler je tako radio, te to nekako implicira da sam ja nacista ako mislim da je neko degenerik.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Млађони рече

Evo jos jedna koincedencija tog tipa

Hitler-to-Sanders.jpg

Apsolutno sam ubedjen da postoji vise od deset slicnosti izmedju mene i hitlera. Garantujem...

Подели на овим сајтовима

Covek mora da bude sposoban da vidi lepotu u svemu sto ga okruzuje... kakva smo to civilizacija ako cemo ljudima da oderdjujemo sta treba da im bude lepo a sta treba da im bude ruzno? Tako razmisljaju samo ruzni ljudi... ruzni iznutra...

Ne odredjujem im, imaju pravo da im bude lepo sta god oce. NE branim im to. Ali isto tako imam pravo da kazem da su degenerici naprimer. Ne ja konkretno nego bilo ko drugi. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Apsolutno sam ubedjen da postoji vise od deset slicnosti izmedju mene i hitlera. Garantujem...

O tome ti pricam. zato ti argument kako se mi "slazemo sa hitlerom" nema poente. 
a konstatno ga forsiras, eto slazete se sa hitlerom. Ja nemam pojma kako je hitler gledao na to i nemam pojma jel se slazem sa njime po pitanju objektivnosti a i da se slazem PA STA!? 

Isto kao sto se ti slazes po nekim pitanjima PA STA?

Sve dok se slazemo da ljude nije u redu hapsiti i ubijati dok misle drugacije - to je ono neslaganje koje je bitno, a ne po pitanju tamo ne znam ni ja kojih gluposti. 

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Млађони рече

POslao sam ti sliku iz tabele, link ka postu gde sam okacio link gde je to naglaseno crvenom bojom podvuceno.

Odgovor je pod A i vec sam ti ga dao. Skrin shot, koji deo linka, crveno podvuceno. Ako ne razumes to je najbolje sto mogu. 

Ja razumem ali ti si nešto pomešao.

Ni taj izvor ne sadrži pomenuti termin ( "sve istine o svetu i ljudskoj prirodi" ) niti potvrđuje tvoje stavove.

Podvučeno crvenom je uverenje nekih da će "razum dovesti do univerzalnih istina koje će prihvatiti sve kulture".

Dakle:

- tu ne piše da su u pitanju "sve" istine, niti da su u pitanju istine "o svetu i ljudskoj prirodi", (mada je ovo drugo verovatno implicirano ali ono prvo svakako nije)

- tu se ne implicira da se to odnosi na istine o "objektivnoj lepoti", (lepota je stvar ukusa, a ne istinitosti)

- to ni na koji način nije potvrda da postoji "objektivna lepota".

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Млађони рече

Jel si ti rekao da je moderna pravac u umetnosti a ne filozofija!? Jesi.
Je l sam ti pokazao link gde porede post modernu i modernu filozofiju. Jesam.
Jel to znaci da moderna filozofija postoji. Znaci.

Hajde još hiljadu i prvi put:

Moderna je pre svega umetnički pravac s kraja 19. i početka 20. veka (mada je neki shvataju šire, uključujući tu čitavu intelektualnu atmosferu tog doba, koja je upravo bila prekid sa pozitivizmom prethodnog doba)

Tvoj link poredi filozofiju postmodernizma sa čitavom filozofijom modernog perioda u istoriji ljudske vrste, čiji početak neki stavljaju u 1492., nekima tu počinje 'rani moderni period' pa im 'istinski' moderni period počinje razvojem nauke i tehnologije od 16. veka.

U vreme kad je cvetala moderna, ova filozofija 'modernog doba' iz tvog linka je bila na udaru. Zajednička im je samo reč 'moderno', što znači novo, savremeno, pa se olako daje raznim pojavama.

Rasprava je počela od Pikasa, koji je umetnik moderne, a ne filozof pozitivista iz 17. veka. 

• Свиђа ми се 1

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Млађони рече

Ne, tu pricaju o razlikama izmedju postmodernizma i modernizma. Razlikama izmedju te dve filozofske skole. STo znaci da potvrdjuj uda modernizam(kao filozofija) postoji. Ne znam kako ti to nije jasno. 

Ја не знам дал само не знаш енглески или си једноставно безобразан толико да мислиш да ово може да ти прође.

Ево га превод прве реченице:

"Постмодернизам је философки покрет који је углавном реакција на модеран период западне (углавном европске) историје - периода који се углавном простире од научне револуције шеснаестог и седамнаестог века до средине двадесетог века."

Значи, философска мисао која је реакција на европску ИСТОРИЈУ, decxko :))) Опет не читаш шта постављаш :) 

Иначе, пошто си ми прошли пут цитирао Британику, ево ти шта она каже о модернизму:

https://www.britannica.com/search?query=modernism

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Млађони рече

Ne odredjujem im, imaju pravo da im bude lepo sta god oce. NE branim im to. Ali isto tako imam pravo da kazem da su degenerici naprimer. Ne ja konkretno nego bilo ko drugi. 

To je jako ruzno... mene nazivas time degenerikom, a zasto? Zato sto umem da prepoznam lepotu tamo gde je ti ne vidis... nije fer...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Paradoksologija рече

Tvoj link poredi filozofiju postmodernizma sa čitavom filozofijom modernog perioda u istoriji ljudske vrste, čiji početak neki stavljaju u 1492., nekima tu počinje 'rani moderni period' pa im 'istinski' moderni period počinje razvojem nauke i tehnologije od 16. veka.

Jel ti razumes da je ovo dokazalo upravo moju tvrdnju da modernizam postoji? Kako mozes da tvrdis da modernizam ne postoji kada si ga upravo objasnila i definisala? 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Млађони рече

Jel ti razumes da je ovo dokazalo upravo moju tvrdnju da modernizam postoji? Kako mozes da tvrdis da modernizam ne postoji kada si ga upravo objasnila i definisala? 

confused1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

To je jako ruzno... mene nazivas time degenerikom, a zasto? Zato sto umem da prepoznam lepotu tamo gde je ti ne vidis... nije fer...

Ne, ja te ne nazivam. Bas sam zato napisao na kraju: " Ne ja konkretno nego bilo ko drugi. "

ali i te kako mislim da ljudi imaju pravo da te nazivaju degenerikom ili da misle da si degenerik. Isto i za mene.  Po auroru i ja sam degenerik. Samo sto ja za razliku od tebe to ne shvatam toliko ozbiljno. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Avocado рече

confused1

Ok, ocigledno sam glup. Ne znam sta drugo da vam kazem, gledajte me ko morona. Jer ja stvarno ne razumem kako vi ne vidite da je ona upravo objasnila i definisala modernizam kao filozofski pravac. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...